Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Ja Kitara Soi

Ja Kitara Soi

JyrkiMyllärinen UUSI LOGO.jpg

Ja Kitara Soi - klassisen kitaramusiikin festivaali 20. ja 22.11.

Klassisen kitaramusiikin festivaali kokoaa tänä vuonna Lappeen Marian kirkkoon kotimaisia klassisen kitaramusiikin taiteilijoita. Jo 19. kertaa järjestettävä Ja Kitara  Soi -festivaali on järjestetty vuosittain Lappeenrannassa vuodesta 2001 lähtien. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kitarataiteilija Jyrki Myllärinen.

 

 

Perjantai 20.11. - Lappeen Marian kirkko klo 19

harmo 2.jpg

Harmo ja Minä  - Petri Kumela ja Vesa Vierikko 


Kahden ylistetyn huipputaiteilijan esitys on kitaransoiton ja kerronnan
ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon  yhteiselolle.

Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa ”Harmo ja minä – Andalusialainen elegia”, pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Alkuperäinen teos ”Platero y yo” vuodelta 1914 kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron (Harmon) kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa. 
Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys Ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta. 
Kirja julkaistiin suomeksi 1957 nimellä ”Harmo ja minä”. Suomentaja Tyyni Tuulio ansaitsee syvän kumarruksen upeasta käännöksestään.
.
Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä, ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen, ja sävelsi vuonna 1960 kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen ”Platero y yo, Op 190”, jossa on 28 osaa. Elävissä esityksissä on tilanteesta riippuen 10-20 osaa.
Sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat ja täydellistävät Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin.
Andrés Segovia levytti kymmenen teoksen osaa ilman kertojaa, koska musiikki itsenäisestikin on erittäin herkkää ja ilmaisuvoimaista. 

Sunnuntai 22.11. - Lappeen Marian kirkko klo 16

Jyrki Myllärinen_kuva Lpr kaupunki_370x246.jpg

Jyrki Myllärinen - Sooloresitaali 

Jyrki Myllärinen esittää tunnelmallisessa soolokonsertissaan espanjalaisen Isaac Albenizin sävellyksiä, jotka kuuluvat perinteisen klassisen kitaraohjelmiston tunnetuimpiin ja samalla rakastetuimpiin teoksiin.  Albenizin sävellysten rinnalla Myllärinen esittää Magnus Lindbergin virtuoottisen kitarasoolon Mano a mano, joka puolestaan kuuluu 2000-luvun suomalaisen kitaraohjelmiston merkkiteoksiin.

 

Liput festivaaleille 20€ / 10€ (eläkeläiset, lapset alle 16-v, opiskelijat, varusmiehet, työttömät) 
HUOM: Lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn molempiin konsertteihin

Liput: Lappeenrannan kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkki tai www.lippu.fi

 

 

Ja Kitara soi -festivaalin järjestäminen turvallisesti

Järjestääksemme asiakkaille mahdollisimman turvallisen tapahtumaosallistumisen, Ja Kitara Soi -festivaalin konsertit järjestetään noudattaen voimassa olevia THL:n ja OKM:n sekä AVI:n ohjeita.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Etelä-Karjalan alueen epidemiatilanteen säilyessä perustasolla tapahtumapaikkana toimiva Lappeen Marian kirkko on muokattu turvalliseksi tapahtumapaikaksi;

Tapahtumapaikka on siivottu tarkkaan edellisen tilaisuuden jäljiltä noudattaen THL:n suosittelemia Työterveyslaitoksen siivousohjeita
Tapahtumajärjestäjä valvoo, että konsertin aikana seurueiden välillä pidetään 1-2m turvaväli
Sisä- ja uloskäynneillä on käytössä useita käsidesipisteitä
Tapahtuman lipunmyynti tapahtuu vain ennakkoon

Pidetään toisistamme huolta:

Älä tule konserttiin kipeänä
Saavu konserttipaikalle hyvissä ajoin välttääksesi ruuhkat
Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta tullessasi konserttiin, konsertin aikana ja poistuessasi konsertista. Löydät tapahtumapaikalta useita käsidesipisteitä
Huolehdi, että jätät 1-2m turvavälin viereiseen katsojaan/seurueeseen koko tapahtuman ajan. Kiinnitä huomiota turvaväleihin eteenkin ahtaammissa paikoissa sekä konserttiin jonottaessa.
Jos mahdollista, käytä tapahtuma ajan kasvomaskia
Lataa koronavilkku -sovellus puhelimeesi

Jos kuulut riskiryhmään, suosittelemme että et tule konserttiin

Lisätietoja: THL – Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä/

 

Esityksen peruuntuessa Force Majeure -esteen vuoksi, lipun hinta palautetaan asiakkaalle. Lipun voi palauttaa Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkkiin tai toimittaa lippumyymälään tilitietojen kanssa, jolloin lipun hinta palautetaan pankkitilille. Palvelupalkkioita tai muita asiakkalle mahdollisesti aiheutuneita kustannuksia ei korvata.