Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Joulumaa

Joulumaa

Joulumaa MKivistö.JPG

Tunnelmallinen Joulumaa nousee jälleen Marianaukiolle ja loihtii joulun tunnelmaa aina loppiaisen yli. Joulumaasta pääsee nauttimaan 4.12. alkaen 9.1. saakka.

Joulumaan yhtenä maamerkkinä toimii jättikuusi, jonka koristelusta vastaavat itse tehdyin koristein Lönnrotin koulun oppilaat. Jättikuusen lisäksi Marianaukiolle tulee useita pienempiäkin joulukuusia, tuhansia valoja, Joulupukin lempieläimiä sekä joulukuosiin somistettu, taideseppä Antti Niemisen tekemä rautainen Lappeenranta-kehys, jossa voi kuvauttaa itsensä jouluisessa maisemassa. 

 

Joulumaassa toimii myös Joulupukin sivutoimipiste, Joulupukin paja, jonka ikkunasta sisään kurkistaessaan voi nähdä tonttujen työpöydän sekä lelujen pakkauspisteen, joiden ympärillä tontut puuhastelevat. Pajassa on myös Joulupukin  
lepotuoli sekä paljon jouluisia sisustuselementtejä. Joulupukin reki on pysäköity pajan edustalle ja pukki itsekin on luvannut vierailla paikan päällä viikonloppuisin.

Joulupukin pajalla otetaan vastaan joulutervehdyksiä niin Joulupukille kuin itänaapuriin pukin ystävälle Pakkasukollekin. Joulun merkkihenkilöille voi toimittaa joulutervehdyksiä 21.12. saakka, jonka jälkeen ne toimitetaan vastaanottajasta riippuen Korvatunturille tai Lappeenrannan ystävyyskaupungin Viipurin kautta Pakkasukolle.


Tänä vuonna joulun tunnelmaan Marianaukiolla virittävät myös pitkin vuorokautta soiva joulumusiikki sekä jättinäyttö, jolta voi ihastella muun  muassa koululaisten jouluisia piirustuksia ja tervehdyksiä.  

Tervetuloa tunnelmoimaan!