Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Metkat lastenkulttuuriviikko

Metkat -lastenkultuuriviikko 16.-22.11.2020

metku kädet.png

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. 

Tämän vuoden teema on lapsen oikeus tulevaisuuteen!  
”Jokaisen lapsen ja nuoren on uskallettava unelmoida ja saatava eväät rakentaa omanlaistaan tulevaisuutta.”  

Etelä-Karjalassa järjestettävä maakunnallinen Metkat- lastenkulttuuriviikon tarkoitus on edistää tasavertaisia osallisuuden polkuja ja lapsen yhdenvertaista oikeutta kulttuurielämyksiin. Lapsen oikeus tulevaisuuteen -teema pyritään saada näkyviin myös kevään 2021 kuntavaalikampanjointiin. Kuntien on mahdollistettava lapsille ja nuorille oikeus kulttuuriin ja taiteeseen. Tapahtumakalenteriin on koottu alueen lastenkulttuurin tapahtumia, joita eri tapahtumanjärjestäjät järjestävät lapsen oikeuksien viikon aikana eripuolilla maakuntaa.

Käy katsomassa maakunnan tapahtumia Lappeenrannan tapahtumakalenterista osoitteesta https://tapahtumat.lappeenranta.fi/ Löydät tapahtumia muun muassa hakusanoilla METKAT ja LOS 

 

20.11. Lapsen oikeuksien päivä

Lapsen oikeuksien päivä katsotaan vuodesta 2020 lukien vakiintuneeksi liputuspäiväksi. Tänä vuonna lipunkuva on ensimmäistä kertaa virallisesti kalenterissa! Nosta siis lippu salkoon 20. marraskuuta, nyt kaikki muutkin tekevät sen! 


Osallistu sosiaalisessa mediassa Lapsen oikeuksien viikon #SaaUnelmoida-kampanjaan, jonka tarkoituksena on rohkaista lapsia ja nuoria unelmoimaan sekä tavoittelemaan itsensä näköistä tulevaisuutta.
Lisätietoja osoitteesta: https://www.lapsenoikeudet.fi/saaunelmoida