Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Sataman valot/Esiintyjät

Esiintyjät

Taidekoulu Estradi

Taidekoulu estradi on uutta luova, elämäniloinen ja energinen yhteisö, joka toimii eettisten periaatteiden mukaisesti.
Taidekoulu Estradi on taiteen perusopetusta antava monitaiteinen oppilaitos, jossa kolme eri esittävän taiteen taiteenlajia - rytmimusiikki, sirkustaide ja teatteritaide- toimivat saman koulun sisällä tiiviisti yhdessä ja rinnakkain. Opetusta annetaan kaiken ikäisille.

Sirkuspajat
Tule kokeilemaan sirkuksen tekemistä yhdessä kaverin, äidin, isän, mummon, kummin, veikan tai siskon kanssa. Luvassa erilaisten sirkusharjoitusten ja sirkusvälineiden kokeilemista Taidekoulu Estradin sirkusopettajien johdolla. Pääset kokeilemaan ainakin vanteiden pyöritystä, jongleerausta ja pariakrobatiaa. Sirkusvälineet löytyvät paikan päältä, mutta voit ottaa mukaan myös kotoa löytyviä sirkusvälineitä ja saat opastusta niiden käytössä.

Sykkelisirkus 
Ring ring! Pois alta! 
Väriympyrään saapuu Sykkelisirkus -jengi monenlaisilla pyörillään. On yksipyöräistä, kaksipyöräistä ja kolmipyöräistä menopeliä. Ja laatikko, josta löytyy jos jonkinmoista sirkusvälinettä...
Luvassa on vauhtia ja iloista meininkiä, kun kymmenen nuoren sirkusharrastajan joukko pistää taitonsa peliin. Hyppynarut viuhuvat ja vanteet saavat kyytiä, parit vaihtavat lennosta paikkaa ja pyramidit rakentuvat. Myös yllätyksiä on luvassa...

Hepp!
Oletko valmis mukaansa tempaavaan hyvän mielen sirkusesitykseen?  Luvassa on taitavaa sirkusosaamista 10 nuorelta esiintyjältä. Hepp! -kokonaisuus koostuu neljästä eri sirkusnumerosta: käsilläseisonnasta, yksipyöräisillä tasapainoilusta, taituroimisesta tolpalla ja kaiken kruunaavat päätä huimaavat pyramidit sekä ristiheitot ilmojen halki.
PAIKOILLANNE, VALMIIT, HEPP!
 

Lappeenrannan Tanssiurheilijat

Lappeenrannan tanssiurheilijat tarjoaa vakio- ja latinalaistansseja kaikenikäisille ja tasoisille harrastajille. Laadukkaan ohjauksen ja valmennuksen kautta on mahdollista siirtyä kilpailemaan, mutta tanssista voi nauttia myös pelkästään omaksi iloksi. Kilpatanssin harrastajat opettelevat yhteensä kymmenen eri tanssia: hidas valssi, tango, wiener valssi, foxtrot, quickstep, samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. Jokaisella tanssilla on oma ainutlaatuinen luonne, rytmi ja tekniikka, ja harrastajan onkin aina mahdollista oppia uutta ja kehittyä lisää tanssijana. Tärkeintä on kuitenkin alusta alkaen nauttia tanssin hurmasta!

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Tulevan kauden makupaloja

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden aloittaa rakastettu, Lappeenrantaan sijoittuva näytelmä Lehmusten kaupunki. Laila Hirvisaaren kirjaan perustuva näytelmä on sovitettu ensi kertaa musiikkinäytelmäksi ja siinä kuullaan tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän muusikon Pave Maijasen lauluja. Sataman valojen päälavalla teatterin näyttelijät esittävät  musiikkinäytteitä Lehmusten kaupunki -näytelmän lauluista.

Sirkus Kumiankka - Tremolo

Tremolo on kahden miehen sirkusteos, joka käsittelee kontrastia, tempoa ja yhteistyötä. Se on abstrakti tarina jonglööristä ja sirkusrumpalista. Aaro Kontion esinemanipulaatio yhdistyy Henri Vahvasen monipuolisiin rytmeihin ja perkussioihin.


Aaro Kontio on jongleeraukseen panostava sirkustaiteilija ja kuusinkertainen diabolon suomenmestari. Hän on esiintynyt monipuolisesti mm. sirkuksissa, laivoilla, gaaloissa, elokuvissa ja monenlaisissa yleisötapahtumissa. Hänellä on hallussaan kaksi diabololla tehtyä maailmanennätystä.
Henri Vahvanen on lukuisissa kokoonpanoissa soittanut rumpali, joka on kiertänyt Euroopan suurimpia festivaalilavoja. Hänen soittoaan voi kuulla kymmenillä julkaisuilla ja tallenteilla. Hän on myös koulutettu Paukepiiri-ohjaaja ja monipuolin

 

Lappeenrannan ev.lut seurakunnat - Kummin kaa

Kummin kaa -pisteellä voit lähettää kuvaterveisiä omalle kummille tai kummilapselle ja askarrella luonnonmateriaaleista

Veronica Dolhain

Kuva: Mikko Pirinen

Intohimoinen ja räväkkä sirkustaiteilija Veronica Dolhain esiintyy illan kruunaavassa ilma-akrobatia esityksessä Satamatorilla klo 22.30. Ihastu trapetsi esityksen pyörintään ja kauniisiin liikkeisiin. Lisäelementtinä nähdään tulta Taidekoulu Estradin tuliryhmältä.

Lappeenranta Big Band

Lappeenranta Big Bandin laaja ohjelmisto käsittää niin jazz-musiikin helmiä kuin tanssimusiikkia ja elokuva- ja musikaalisävelmiä sekä soulia, rockia, iskelmää, poppia... Big Bandin toiminta on aktiivista ja esiintymisiä on isommista konserteista erilaisiin yksityistilaisuuksiin. Big Bandin vierailevana kapellimestarina on viime vuosina käynyt Johannes Salomaa, jonka kanssa on mm. toteutettu Lappeenrannan musiikkiluokkien joulukonsertti ja saksofonisti Turrentinen teemakonsertti sekä solisti Lauri Mikkolan kanssa järjestetty elokuvamusiikin kattaus.

Touhulan Päiväkoti

Touhulan pisteellä tarjolla arvontaa, hyönteishotellin esittelyä sekä yksinkertaista hyönteisaiheista askartelua kierrätys- ja luonnonmateriaaleista.

Lastenmusiikkiorkesteri Mauri

Lastenmusiikkiorkesteri Mauri on Lappeenrannan musiikkiopiston bändi, joka saa lanteet liikkumaan ja jalan naputtamaan. Tässä koko perheen konsertissa on luvassa vanhoja tuttuja sekä vähän uudempiakin lastenlauluja mielenkiintoisilla sovituksilla. Mukana menossa Mauri-nallen lisäksi ovat: Terhi Kolehmainen - laulu, Matleena Parviainen - klarinetti ja laulu, Seppo Äikäs - harmonikka, mandoliini ja laulu, Pentti Vesala - basso ja laulu, Vesa Tuovinen - trumpetti ja laulu sekä Tuukka Waris - rummut. 

Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO

EKKO tarjoaa opetusta kädentaidoissa, kuvataiteessa, kielissä, musiikissa, tietotekniikassa ja yhteiskunnallisissa aineissa sekä tarjoaa monipuolisen kattauksen liikunta-, tanssi- ja hyvinvointikursseja. Sataman valoissa EKKO esittelee alkavan lukuvuoden kurssitarjontaa ja tapahtumia, maksutonta digikoulutus- ja neuvontatoimintaa sekä kertoo kielten osaamismerkeistä.

Makramee (Kasinon puisto 16-20)

Makramee tai makramee-solmeilu on käsityötekniikka, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja. Makramee on vanha solmeilutekniikka, jonka alkujuuret ovat muinaisessa Mesopotamiassa. Makramee-solmeilua tehdään erilaisilla nauhamaisilla materiaaleilla, esim. puuvillalangalla ja – nyöreillä. Makramee-tekniikan avulla voidaan tehdä muun muassa koruja, avaimenperiä, vöitä ja koristetekstiilejä. Opettaja: Miia Neuvonen

 

Irlantilainen tanssi ja Fusion Belly Dance (toritasanne klo 19.45-20.05)

Irlantilainen tanssi on ollut Irlannin kansantanssi jo 1600-luvulta lähtien. Viljelijät tanssivat omissa tuvissaan, ja tanssimestarit kiersivät kylästä kylään opettamassa lapsille tansseja ja tapoja. Tervetuloa mukaan hauskan ja mielenkiintoisen harrastuksen pariin! Opettaja: Nastassia Belya

Fusion Belly Dance yhdistää rohkeasti itämaisen tanssin perustekniikkaa nykypäivän suosittuihin tanssilajeihin kuten showtanssiin, tankotanssiin ja twerkkiin. Tule löytämään oma sisäinen tanssilattioiden kuningattaresi! Opettaja Kristiina Vainikka