Ravintolapäivänä niin sanottujen Pop up -ravintoloiden pitäjiä koskevat elintarvikelain yleiset vaatimukset hygieniasta ja heillä on aina vastuu valmistamiensa ja tarjoilemiensa elintarvikkeiden elintarviketurvallisuudesta.
Käytettävien raaka-aineiden tulee olla tuoreita ja hyvälaatuisia. Erityisesti helposti pilaantuvien elintarvikkeiden käsittelyssä on huomioitava oikeat säilytys- ja tarjoilulämpötilat.
Pop up -ravintolatoiminnasta ei tarvitse tehdä ilmoitusta ympäristötoimeen, mikäli toiminta on vähäriskistä. Vähäriskisenä toimintana voidaan pitää esimerkiksi kinkku- tai juustovoileipien koostamista ja keitto- ja pataruokien valmistusta. Vähäriskistä toimintaa sen sijaan EI ole laajamittainen elintarvikkeiden käsittely tai seuraavanlaisten elintarvikkeiden valmistus/myynti: tartarpihvien valmistus, kalan graavaus, mädin suolaus tai sushiannosten valmistus.
Ruokaviraston verkkosivuilta löytyy lisätietoa pop up -ravintoloista ja niitä koskevista yleisistä hygieniavaatimuksista.