Etusivu/Meillä tapahtuu/Lappeenrannan 370-vuotisjuhlaviikko

Lappeenrannan 370-vuotisjuhlaviikko

370 - 870x.png

370 vuotta täyttävää Lappeenrantaa juhlitaan monipuolisesti lukuisilla tapahtumilla ja tempauksilla. Juhlaviikko käynnistyy torstaina 29.8. kaupungin avoimilla ovilla ja jatkuu aina seuraavan viikon sunnuntaihin asti. Kaupunkilaiset saavat viikon aikana kokea taidetta, balettia, konsertteja sekä kaiken huipentavan linnoituksen valot tapahtuman. 

 

 

TO 29.8. - Lappeenrannan kaupungin Avoimet ovet 

IMG_0653.JPG 

Tule tutustumaan Lappeenrannan kaupungin palveluihin ja toimintaan kaupungintalolla ja muissa kaupungin toimipisteissä. Tapahtumaan kuuluu myös kansalaistorille sijoittuva Greenreality-karnevaali sekä korkeakouluopiskelijat tervetulleiksi toivottava Jet Lag Off -tapahtuma.
LUE LISÄÄ

 

TO 29.8. - Galleria Pihaton ovet aukeavat klo 11

  Galleria Pihatto

Uusitun Galleria Pihaton ensimmäinen näyttely Kulttuuri- ja taidetila ry:n järjestämänä on Maaria Märkälän Vähän lisää Shampanjaa. 
LUE LISÄÄ

 

PE-LA - 30.-31.8. Lappeenrannan Balettigaala

baletti 870x.png

Balettigaalan Kymmenvuotisjuhlaa tähdittävät kansainvälisesti menestyneet suomalaistaiteilijat Maria Baranova ja Elina Miettinen, Tšekin kansallisbaletti sekä muun muassa Daniil Smikin, joka on yksi balettimaailman suurimmista nimistä.
LUE LISÄÄ

 

LA 31.8. - Sataman Valot 

 tunnelmaa2.JPG

Vuosittain ihastuttava Sataman Valot tuo taas koko perheen kokoon satamatorille ja kasinonpuistoon kello 16 alkaen. Tule paikalle osallistumaan rastiretkiin ja elämyspajoihin tai vaan nauttimaan Tulitaikureiden ja valotaideteosten loistosta 
LUE LISÄÄ

 

SU 1.9. - Juhlajumalanpalvelus

IMG_0680.JPG

Yhteinen jumalanpalvelus Lappeen Marian kirkossa

 

TO 5.9. - Kaupunginorkesterin Lappeenranta 370 v juhlakonsertti

 orkesteri 870.png

110-vuotias kaupunginorkesteri juhlii kaupunkia yhdessä Rakuunasoittokunnan kanssa suuressa sinfoniakonsertissa ajan hengen tyyliin. 
LUE LISÄÄ

 

PE 6.9. - Museoperjantai

Museo.JPG

Vapaa sisäänpääsy Etelä-Karjalan museoon ja Lappeenrannan taidemuseoon
LUE LISÄÄ

 

PE-LA 6.-7.9. - art@bars, kulttuuria kapakoissa keskellä kaupunkia

 arts - 870x.png

Elämyksellistä ohjelmaa keskustan sataman ja linnoituksen kahviloissa baareissa, ravintoloissa ja yökerhoissa – kuorolaulua, taikatemppuja teatteria!
LUE LISÄÄ

 

PE 6.9. - Pallorock

pallo 2.png

Pallorock-tapahtuma Pusupuistossa antaa paikallisille musiikintekijöille mahdollisuuden loistaa. Lavalle nousevat muun muassa Madred, Ilmaisjakelu ja Aston Kalmari. Maksuton ja taatusti paikallinen tapahtuma kutsuu kaikki musiikista kiinnostuneet paikan päälle nauttimaan. 
LUE LISÄÄ

 

LA 7.9. - Linnoituksen valot 

IMG_3554.JPG

Juhlaviikko huipentuu linnoituksessa järjestettävään tapahtumapäivään, joka täyttää linnoituksen toiminnalla ja esiintyjillä ja jossa linnoitus saa arvoisensa valaistuksen
LUE LISÄÄ