Etusivu/Tilat ja alueet/Varaamo

Varaamo

Ilmakuva Lappeenrannasta.

Siirry Varaamoon klikkaamalla tästä!

Varaamo on Lappeenrannan kaupungin sähköinen yhden luukun palvelu, josta voit hakea, löytää ja varata käyttöösi saatavissa olevat kaupungin vapaat tilat. Tiloja löytyy erilaisiin tarkoituksiin kokoontumisista toiminnallisiin tilaisuuksiin, taiteen ja käsityön harrastamisesta esiintymisiin ja suurempienkin tilaisuuksien järjestämiseen. Varaamosta löydät tiloja eri puolilta kaupunkia, kun haluat itse järjestää omaa sykettä ja säpinää kaupunkiin!

Käyttöohjeet

Varaamon käyttäjän tulee tunnistautua ja rekisteröityä palveluun ennen kuin siellä voi tehdä varauksia. Rekisteröitymisen voi tehdä joko sähköpostiosoitteella tai siihen voi käyttää Google-tilin tietoja. Annettu sähköpostiosoite on käyttäjän käyttäjätunnus Varaamo-palvelussa.

Tiloja voi hakea ja selailla joko käyttötarkoituksen mukaan. Etusivun väripalkkien takaa löytyvät eri käyttötarkoituksiin soveltuvat tilat suoraan. Hakukenttään voit kirjoittaa tietoja tilan nimestä, sijainnista tai käyttöön tarvitsemastasi tarpeellisesta välineestä, esimerkiksi piano. Hakutulokset näet joko listana tai merkittyinä kartalle.

Kun klikkaat kiinnostavan tilan nimeä tai merkkiä kartalla, pääset tilan tarkempiin tietoihin ja pelisääntöihin ja näet varausaikamahdollisuudet, tilaan sopivan maksimikäyttäjämäärän sekä tilan hinnan.

Alempana sivulla näet tilan varauskalenterin. Sieltä voit siirtyä haluamasi päivän kohdalle ja näet vapaat sekä varatut ajankohdat. Kun olet kirjautuneena Varaamoon, voit varata tilan klikkaamalla aloitusaikaa. Pitemmän ajankohdan valitset klikkaamalla myöhempää lopetusaikaa. Varaamossa voit varata vain yhden tilan kerrallaan, vain yhden päivän sisällä olevalle ajankohdalle. Kun olet valinnut sopivan ajankohdan, paina Tee varaus ja pääset täyttämään varaajan tiedot. Painamalla Tallenna varauksesi ja antamasi tiedot tallennetaan. Varaajan tiedoissa antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään varaukseen liittyvät vahvistus- ja tilaan tulemisen ohjeistusviestit sekä mahdolliset maksutiedot.

Varaamossa on varausprosessin osalta kahdenlaisia tiloja: suoravarattavia ja varauspyynnöllä varattavia tiloja. Suoravarattava tila varataan ja maksetaan kerralla yhden istunnon aikana. Omien tietojen tallentamisen jälkeen sinut ohjataan maksusivulle, jossa sinulla on 15 minuuttia aikaa maksaa tila tai varauksesi peruuntuu. Osa tiloista toimii varauspyynnön kautta, jolloin varauksesi välitetään tilan haltijalle varauspyyntönä, joka käsitellään parin päivän sisällä. Mikäli pyyntösi hyväksytään, saat siitä ilmoituksen ja maksulinkin sähköpostiisi.

Kun maksat tilan 24 tunnin sisällä hyväksymissähköpostin lähettämisestä, tilan varaus vahvistuu ja saat tarkemmat ohjeet siitä miten pääset tilaan.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia tai muuta palautetta Varaamoon liittyen, voit lähettää sitä sähköisesti meille klikkaamalla tästä.

Osallistu Varaamon kehittämiseen!

Varaamo-tilanvarauspalvelua kehitetään asukkaiden toiveet ja tarpeet huomioiden. Kutsumme kaikki mukaan kehittämään juuri meille lappeenrantalaisille paras mahdollinen Lappeenrannan Varaamo-palvelu!

Voit osallistua palvelun kehittämiseen vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä sinä haluaisit tehdä Lappeenrannassa?
  • Millaisessa tilassa se onnistuisi parhaiten?
  • Mitä tiloja sinä haluaisit Varaamoon tarjolle varattavaksi?
  • Millainen Varaamo hyödyttäisi juuri sinua parhaiten?

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse varaamo@lappeenranta.fi!