Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Hyvän mielen soututapahtuma Akkasaaren soutu järjestetään ensimmäisen kerran perjantaina 14.6.2024
6.6.2024

Hyvän mielen soututapahtuma Akkasaaren soutu järjestetään ensimmäisen kerran perjantaina 14.6.2024

Ensimmäisen kerran järjestettävä soututapahtuma Akkasaaren soutu soudetaan perjantaina 14.6. Liikkeelle lähdetään klo 17 Halkosaaren entisen mattolaiturin kohdalta ja lyhyin soutulenkki on noin 2,5 kilometriä, joka kiertää Akkasaaren ympäri.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Syke ry, ja Lappeenrannan kaupunki tukee tapahtumaa. Syke ry:n jäsen Erkki Mäkinen painottaa, että kyseessä on hyvän mielen tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita.

– Akkasaaren soutu on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, eikä tarkoituksena ole kilpailla. Luvassa on siis liikunnallista yhdessäoloa mukavan harrastuksen parissa.

– Osallistua voi soutuveneellä, kajakilla, kanootilla tai vaikka sup-laudalla. Ilmoittautuneiden joukossa onkin jo niin ryhmäsoutajia kuin yksinsoutajiakin. Jokaisella osallistujalla on oltava pelastusliivit.

Jos haluaa soutaa pidemmän lenkin kuin Akkasaaren ympäri, on sekin mahdollista. Lenkkiä voi pidentää soutamalla Karhusaaren ympäri tai jopa hieman kauempana olevien Kaijansaarien ympäri.

– Lappeenrannassa ei ole pitkään aikaan ollut vastaavaa jokamiehen soututapahtumaa, joten kannustankin kaikkia mukaan soutamaan. Jokainen reitin soutanut saa halutessaan myös diplomin soudusta, Mäkinen jatkaa.

Tapahtuman turvallisuudesta vastaavat Suomen Meripelastusseura Etelä-Saimaa ry ja SPR.

Ilmoittautuminen tapahtumaan torstaihin 13.6. klo 21 mennessä. Ilmoittautuminen puhelimitse 044 304 0153 tai sähköpostitse erkki.makinen04@gmail.com.

Lisätietoja:

Erkki Mäkinen, Syke ry:n jäsen
Puh. 044 304 0153, erkki.makinen04@gmail.com

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
Puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi