Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Kansallista veteraanipäivää kunnioitetaan Lappeenrannassa tiistaina 27.4. seppelöimällä ja kukittamalla muistomerkit
22.4.2021

Kansallista veteraanipäivää kunnioitetaan Lappeenrannassa tiistaina 27.4. seppelöimällä ja kukittamalla muistomerkit

Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan seurakunnat, Maasotakoulu sekä kansalais- ja veteraanijärjestöt muistavat sotiemme veteraaneja ja sankarivainajia Kansallisen veteraanipäivän yhteydessä tiistaina 27.4.

suru-ja-usko-tulevaisuuteen-muistomerkki-_lpr-kaupunki 467x312.jpgLappeen Marian kirkon kellot soivat klo 9.55 ja kutsuvat seuraamaan samassa kirkossa klo 10 alkavaa sanajumalanpalvelusta Lappeenrannan seurakuntien YouTube-kanavan ja Järviradion välityksellä. Ylämaan kirkon sanajumalanpalvelus alkaa klo 13 ja sitä voi seurata Järviradion kautta.

Päivän aikana kukitetaan ja seppelöidään talvi- ja jatkosodan muistoksi pystytetty Suru ja Usko tulevaisuuteen -muistomerkki sankarihautausmaalla, Lotta-patsas Kirkkokadun varrella, Veteraanipuiston muistomerkki Valtakadun varrella sekä sankarihautausmaiden päämuistomerkit Joutsenossa, Nuijamaalla ja Ylämaalla.

Muistomerkeille ja patsaille ei poikkeuksellisesti järjestetä kunniavartioita eikä paikalle tuoda järjestölippuja. Seppelöinti- ja kukitustilaisuuksiin ei myöskään toivota yleisöä vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Karri Heino
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi