Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Koko perheen Talvilinna nousee Lappeenrannan satamaan tammi-maaliskuun ajaksi
17.11.2021

Koko perheen Talvilinna nousee Lappeenrannan satamaan tammi-maaliskuun ajaksi

Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen nousee tammikuussa koko perheen Talvilinna, jota ylläpidetään lumitilanteen ehdoilla maaliskuun loppuun saakka. Talvilinna tulee olemaan lumiveistoksen ja neljän liukumäen yhtenäinen kokonaisuus.

Matkailun ja tapahtumapalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo, että Talvilinna sijoitetaan samalle alueelle, jossa kesän suosikkikohde Hiekkalinna on tähän asti Mäenlaskijoita Lappeenrannan satamassa_kuva Generaxion.jpg sijainnut.

– Hyödynnämme lumiveistoksen ja mäkien pohja-aineena Hiekkalinnan olemassa olevaa hiekkaa, jonka päälle tulee tarpeeksi paksu lumipeite. Luminen talvi on siis edellytys sille, että voimme avata Talvilinnan.

Tuomaalan mukaan lumiveistoksen aiheena on saimaannorppa. Veistos tulee sijaitsemaan Talvilinnan korkeimmassa kohdassa, ja sen alapuolella on neljä eritasoista mäenlaskupaikkaa, joiden suunta osoittaa Pikisaareen.

– On suoraa mäkeä ja mutkittelevaa mäkeä sekä kaksi laskupaikkaa, joissa voi mennä rinnakkain. Mäkikukkulalle pääsee kipuamaan portaita pitkin, ja tuomme paikalle liukureita vapaasti käytettäviksi.

Talvilinnan veistäjät Jarno Rossi ja Roope Kojo tuottavat alueelle äänimaailmaa mäenlaskijoiden iloksi.

– Veistos ja mäet myös värivalaistaan. Äänimaailman ja valaistuksen avulla pyrimme luomaan alueelle arjesta poikkeavaa taianomaista tunnelmaa. Valaistuksella edistetään myös mäenlaskijoiden turvallisuutta, Tuomaala selvittää.

Talvilinna linkittyy sijaintinsa ansiosta Karhusaaren suosittuun retkeilykohteeseen ja niin ikään ympärivuotisesti kiinnostavaan läntiseen rantaraittiin. Myös sataman ja linnoituksen alueen ravintolat ja kahvilat palvelevat Talvilinnan kävijöitä.

Suunnitelmissa on tuoda Talvilinnan alueelle oheispalveluja asukkaille ja matkailijoille. Suunnitelmia vielä hiotaan yhteistyökumppaneiden kanssa, ja kaupunki tiedottaa niistä ja Talvilinnasta tarkemmin loppuvuodesta.

– Talvilinnaa pilotoidaan tämä talvi. Jos se meidän ja asukkaiden mielestä on onnistunut kokeilu, jatkoa on todennäköisesti luvassa. Ja jos Hiekkalinna siirtyy uuteen sijaintiin, Talvilinnan on tarkoitus seurata sitä uuteen paikkaan.

– Se on kuitenkin selvää, että haluamme Talvilinnan avulla edistää Lappeenrantaa ympärivuotisena tapahtuma- ja matkailukohteena ja tarjota asukkaille ja matkailijoille elämyksiä myös talviaikaan, Tuomaala korostaa.

Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman iloitsee sataman elävöitymisestä talvella sekä ravintoloiden ja kahviloiden aukiolosta läpi talven.

– Kansainväliset matkailijat ovat olleet jo yhteydessä matkailuneuvontaamme ja tiedustelevat alueen talvisista ajanviettomahdollisuuksista. Jäällä pyöräily ja pilkki ovat esimerkiksi italialaisille äärimmäisen eksoottisia elämyksiä.

Lisätietoja:

Matkailun ja tapahtumapalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala
puh. 040 065 8203, antti.tuomaala(at)lappeenranta.fi

Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(at)lappeenranta.fi