Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu heinäkuussa – Hiekkalinnalta lähtevät tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierrokset alkavat kesäkuussa
9.6.2020

Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu heinäkuussa – Hiekkalinnalta lähtevät tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierrokset alkavat kesäkuussa

Lappeenrannan linnoitusniemen kärjessä sijaitseva Hiekkalinna on avoinna 1.7.–30.8. päivittäin klo 10–21.

Lappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahmanin mukaan tälle vuodelle kaavaillut hiekanveistokilpailu ja uusi pomppulinnamaailma oheistoimintoineen siirtyvät koronatilanteen vuoksi kesälle 2021.

– On tärkeää, että poikkeuksellisesta kesästä huolimatta Lappeenrannan kesä tarjoaa edelleen perinteisiä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia asukkaille ja kotimaan matkailijoille.

Lappeenrannan Hiekkalinna_kuvaaja Minttu Kokko Lpr kaupunki_422x281.jpgHiekkalinnalla pääsee ihailemaan tänä vuonna viittä erilaista veistosta, joiden aiheina ovat kaikkien rakastama perinteinen hiekkalinna, tv-sarja Sorjonen, IsoKristiina, Greenreality ja Saimaa Geopark.

Hiekkalinnalla huomioidaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset.

– Veistoksia voi käydä ihailemassa turvallisesti, mutta muistetaan noudattaa koronatilanteen ohjeistuksia huomioiden esimerkiksi tarvittavat turvavälit. Ohjeistukset otetaan huomioon myös Hiekkalinnan asiakaspalvelutyössä, Rahman sanoo.

Hiekkalinnalta voi tuttuun tapaan lähteä sujuvasti tutustumaan Lappeenrantaan ja Saimaaseen


Hiekkalinnan alueella sijaitsevasta kaupungin matkailuneuvonnan pisteestä voi vuokrata yhteistyökumppani Drakkar Finland Oy:n kanootteja, kajakkeja, koko perheen soutuveneen airoilla tai sähköperämoottorilla, SUP-lautoja, retkipyöriä, maastopyöriä ja sähköpyöriä. Vuokra-aika on tunnista viikkoihin. Välineitä voi vuokrata infopisteen aukioloaikojen mukaisesti. Lisäksi Hiekkalinnalla sijaitsee yksi kaupunkipyörien pysäkkipaikka, josta pyörän voi vuokrata tai jonne sen voi palauttaa.

Kaupungin matkailu- ja tapahtumapalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo, että Hiekkalinnalta voi myös hypätä mukaan yhteistyökumppanien järjestämille melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalauttayhdistelmäretkille.

- Vuokrausvälineistöä on laajennettu retkeilyn perustarvikkeisiin, jotta matkailijat pääsevät paremmin tutustumaan Saimaaseen ja yöpymään sen saaristossa. Drakkarin vuokrauspisteitä on avattu myös Taipalsaaren kirkonkylään, Joutsenon satamaan ja Savitaipaleelle, joista omatoimisen melonta- tai pyöräilyretken voi aloittaa tai jonne esimerkiksi Hiekkalinnalta alkaneen retken voi päättää, Tuomaala taustoittaa.

Hiekkalinnalta voi ostaa myös Drakkarin ohjattuja melontaretkiä, jotka painottuvat alueen geokohteiden esittelyyn.

– Upeat Saimaa Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin, Tuomaala sanoo.

Kesän suosikkikohde jo toisessa sukupolvessa


Hiekkalinna on vakiintunut lapsiperheiden kesän suosikkikohteeksi. Viime vuonna alueella vieraili yli 155 000 kävijää eri puolilta Suomea ja maailmaa.

- Hiekkalinna on monelle sellainen paikka, joka on pakko nähdä ja kokea joka kesä. Olen huomannut, että siitä on tullut kesäsuosikki jo toisessa sukupolvessa.

- Ne, jotka ovat käyneet Hiekkalinnalla sen ensimmäisinä vuosina lapsina ja nuorina, saapuvat nyt omien lastensa kanssa viettämään kivaa kesäpäivää linnoitusniemen kärkeen, Antti Tuomaala hymyilee.

Tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierrokset alkavat kesäkuussa


bordentown_shootings_in_lappeenranta_fisher-king-oy_398x298.jpgLappeenrantaan sijoittuvan ja laajassa kansainvälisessä levityksessä olevan tv-sarja Sorjosen suomenkieliset kuvauspaikkakierrokset alkavat kesäkuussa ja kierroksia on luvassa myös heinä- ja elokuussa. Kesäkuun kierrokset järjestetään 11.6., 12.6., 23.6., 24.6. ja 26.6. klo 16-17. Heinä- ja elokuun kierrosten ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin. Heinäkuussa on tarjolla myös englanninkielisiä kierroksia. Lähtö kuvauspaikkakierroksille tapahtuu Hiekkalinnan matkailuneuvonnan edustalta.

Mirka Rahman kertoo, että kierroksella tutustutaan itse tv-sarjaan sekä Lappeenrantaan.

− Sorjosen satamakierros johdattaa tv-sarjan rikospaikoille Lappeenrannan linnoitukseen ja satamaan. Kierros on nyt päivitetty tv-sarjan joulukuussa 2019 ensiesityksessä olleen kolmannen kauden tapahtumilla.

Rahmanin käsikirjoittamien ja tv-sarjan luojan Miikko Oikkosen havainnollistamien kuvauspaikkakierrosten vetäjinä toimivat Lappeenrannan matkailuneuvonnan koulutetut kierrosoppaat, jotka tunnistaa matkailuinfon virallisista vihreistä paidoista.
Ilmoittautumiset kesäkuun kierroksille tulee tehdä Lappeenrannan matkailuneuvonnassa (Kauppakeskus IsoKristiina, puh. 05 667 788, lappeenranta@gosaimaa.com), jonne myös osallistumismaksu maksetaan. Kierrokselle voi ilmoittautua mukaan myös sähköisesti Lakeland Experiences -palvelussa. Hinta on 15 €/henkilö ja yhdelle kierrokselle mahtuu maksimissaan 10 henkilöä.

Myös Sorjosen keskustaan sijoittuva päivitetty kuvauspaikkakierros on tilattavissa matkailuneuvonnasta vähintään viiden hengen ryhmille tai 75 euron maksusta.

Lisätietoja:

Matkailujohtaja Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(a)lappeenranta.fi

Asiantuntija (matkailu ja tapahtumat) Antti Tuomaala,
puh. 0400 658 203, antti.tuomaala(a)lappeenranta.fi

Hiekkalinna

Hiekkalinnan alue avoinna päivittäin 1.7.–30.8. klo 10–21
www.visitlappeenranta.fi/hiekkalinna

Hiekkalinnan infopiste ja välinevuokraus ovat avoinna:

1.7.–12.8. päivittäin klo 10–18
15.–16.8., 22.–23.8 ja 29.–30.8. klo 10–18
puh. 040 572 2224, lappeenranta@gosaimaa.com

Ohjatut retket Hiekkalinnalta

Ennakkovaraukset Hiekkalinnan aukioloaikoina infopisteeltä tai 040 572 2224
• opastettuja melontaretkiä, alueen geokohteiden esittely
• melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalauttayhdistelmäretkiä

Sorjosen kuvauspaikkakierrokset

Ilmoittautumiset ja osallistumismaksut: Lappeenrannan matkailuneuvonta (Kauppakeskus IsoKristiina, puh. 05 667 788, lappeenranta@gosaimaa.com) / sataman kierrokset myös Lakeland Experiences -palvelusta

Kuva 1: Lappeenrannan Hiekkalinna, kuvaaja Minttu Kokko, Lappeenrannan kaupunki
Kuva 2: Bordertown shootings in Lappeenranta_Fisher King Oy