Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan Ylämaalla nautitaan livemusiikista jalokivien ja tunnelmavalaistuksen loisteessa syyskuussa järjestettävissä Louhos soikoon! -konserteissa
2.8.2022

Lappeenrannan Ylämaalla nautitaan livemusiikista jalokivien ja tunnelmavalaistuksen loisteessa syyskuussa järjestettävissä Louhos soikoon! -konserteissa

Lappeenrannan Ylämaan jalokivikylässä syyskuussa järjestettävät kolme Louhos soikoon! -konserttia avaavat kahden vuoden jälkeen maailman suurimman spektroliittilouhoksen portit yleisölle. Kuutamokonsertit soivat 2.9., 3.9. ja 4.9. klo 20. Syyskuun pimenevien iltojen aikana louhoksen valaisevat lukuisat ulkotulet, kynttilät ja soihdut tähtitaivaan syttyessä louhoksen ylle elävän musiikin soidessa.

Louhoksen jylhät maisemat yhdistettynä syyskuun pimeneviin iltoihin ja elävään musiikkiin tarjoavat elämyksen, jollaisia saa harvoin kokea. Elävien tulien keskellä yleisö pääsee kuulemaan harmonikan-, viulun- ja pianonsoittoa sekä laulua.

Laulaja-lauluntekijä Mariina Niittymäki kertoo, että tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020, jolloin sen suosio ylitti odotukset moninkertaisesti.

– Vuonna 2021 tapahtumaa ei järjestetty. Tapahtuman uusimisesta on kuitenkin saatu lukuisia toiveita, joten Sanat ja Sävelet ry alkoi valmistella tapahtumaa tälle vuodelle.

Niittymäen mukaan tapahtuman luonne on edelleen haluttu pitää luontoa kunnioittavana.

– Konsertin ohjelmisto on valittu ja rakennettu ainutlaatuista ja vaikuttavaa atmosfääriä kunnioittaen ja siitä ammentaen.

– Konsertissa käytetään repliikkejä ja muita draaman keinoja laulelmien välillä. Taiteellisesta sisällöstä vastaa edellisen kerran mukaisesti Lempeä Melodraama, jonka esiintyjävierailijaksi saapuu viulisti Kaisa Kuvaja. Äänimiehenä toimii paikallinen ääniguru Anssi Kippo.

Konserttien järjestämiseen on saatu tukea Lappeenrannan kaupungilta, Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiöltä ja Karjalan kulttuurirahasto Sr:ltä.

– Tapahtumasta toivotaan monivuotista, mikäli yleisön kiinnostus vain riittää. Tukien myötä onkin mahdollista valmistautua tapahtuman järjestämiseen myös tulevaisuudessa.

– Tapahtumaa on kehitetty entisestään monessa suhteessa. Aiemman suosion ansiosta olemme osanneet tällä kertaa varautua esimerkiksi suuriin väkimääriin erilaisin järjestelyin ja turvatoimin, Niittymäki sanoo.

Ennakkolipunmyynti on käynnissä liveto.io-sivustolla. Konsertit järjestetään säävarauksella.

Ylämaan jalokivikylä sijaitsee vain noin 35 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Jalokivikylässä on museo, jossa voi ihastella vaikuttavia jalokivikokoelmia, sekä koruliike, josta voi ostaa värikkäästä spektroliitista valmistettuja koruja. Ylämaan jalokivikylästä löytyy myös kahvila, joka tarjoilee niin ruokaa kuin juomaakin. Lapsillekin on tarjolla viihdykettä: kylässä on muun muassa leikkitelineitä. Leikin lomassa voi kokeilla jalokivimuseossa järjestettävää aarteenetsintää hiekkalaatikosta.

Missä sinun unelmatapahtumasi järjestettäisiin?

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 on valmisteilla, ja kulttuuritoimi kerää asukkaiden unelmia talteen kesän ajan. Asukkailla on tätä kautta mahdollisuus päästä vaikuttamaan kaupungin tulevaan kulttuuritarjontaan. Kulttuuritoimen korkeakouluharjoittelija Nelly Hakkarainen kerää unelmia 16.8. saakka.

– Unelmointiin voi osallistua esimerkiksi täyttämällä nettilomakkeen tai olemalla minuun yhteydessä sähköpostitse (nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi). Kierrän myös spontaanisti eri puolella kaupunkia tekemässä kadunvarsihaastatteluja.

– Osallistumista ei kannata jännittää – mielellämme kuulemme kaikenlaisia haaveita ja ideoita. Kulttuuri käsitteenä on hyvin laaja, joten unelmat laidasta laitaan ovat tervetulleita.

Lisätietoja:

Louhos soikoon! -konserteista:

Sanat ja sävelet Ry
sanatjasavelet@gmail.com

Lappeenrannan kaupungin tapahtumakumppanuuksista:

Tapahtumatuottaja Karri Heino

puh. 040 637 1779, karri.heino(a)lappeenranta.fi

Kulttuuriunelmien keruusta:

Kulttuuritoimen korkeakouluharjoittelija Nelly Hakkarainen
puh. 040 515 5937, nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi