Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kaupungin Avoimissa ovissa lähes 5 500 kävijää – tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 26.8.2020
6.9.2019

Lappeenrannan kaupungin Avoimissa ovissa lähes 5 500 kävijää – tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 26.8.2020

Lappeenrannan kaupungin 29.8.2019 järjestetty Avoimien ovien tapahtuma keräsi lähes 5 500 kävijää, jotka vierailivat kaupungin eri toimipaikoissa. Suosituimpia kohteita olivat kaupungintalon edustatorilla järjestetty Greenreality-karnevaali, Ohjaamo Lappeenranta, kirjastojen tapahtumat sekä kaupunginorkesterin Meditaatiota-konsertti, jonka ansiosta Lappeenranta-sali oli viimeistä paikkaansa myöten täynnä. Yli 100 vierailijaa kävi puolestaan tutustumassa kaupungintaloon yleisökierroksilla.

Perinneasut ja Kirkkokadun muraali_kuvaaja Sami Kontto_421x400.jpgKaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin mukaan Avoimien ovien tapahtuma onnistui erinomaisesti.

– Avoimien ovien yhtenä tavoitteena on edistää ja tukea asukkaiden omatoimista aktiivisuutta. Onkin hienoa, että tapahtuma sai ihmiset jälleen liikkeelle ja toivon, että he löysivät jotain uutta kotikaupungistaan, kuten vaikkapa uuden harrastuksen.

– Olen iloinen myös siitä, kuinka markkinointitempauksena vuonna 2011 alkanut tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja levinnyt ympäri kaupunkia. Tämänkin vuoden tapahtumassa oli jälleen uusia elementtejä, kuten Kirkkokadun upeiden muraalien julkistaminen ja niiden esittelykierrokset. Kaupungin 370-juhlavuotta kunnioitimme muun muassa pukeutumalla perinneasuihin.

Avoimia ovia vietettiin kaupungintalon, Greenreality-karnevaalin, Ohjaamon ja kirjastojen lisäksi matkailuneuvonnassa, taidemuseossa, Hovinpellon päiväkodissa, Lavolan koulussa, Kimpisen ja Lyseon lukioissa sekä Etelä-Karjalan Lastenkulttuurikeskus Metkussa ja Eksoten toimipaikoissa.

Jo perinteeksi muodostunut Avoimet ovet -tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna, jolloin kaupungin ovet avautuvat keskiviikkona 26.8.2020.

Matkailuneuvonnan uusissa tiloissa vietettiin avajaisia

Avoimien ovien päivänä vietettiin Lappeenrannan matkailuneuvonnan uusien tilojen avajaisia. Matkailuneuvonta palvelee jatkossa kauppakeskus IsoKristiinassa Suomalaisen kirjakaupan vieressä.

Avajaisissa vieraili päivänä aikana reilu 160 kävijää. Matkailuneuvoja Alla Niemi kertoo, että tiloihin ja matkailuneuvonnan palveluihin kävi tutustumassa niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

– Vierailijat onnittelivat uusista tiloista ja kehuivat niitä viihtyisiksi ja tilaviksi. Jaoimme päivän aikana Lappeenranta-kasseja, jotka sisälsivät kaupunki-infoa ja vinkkejä. Ne ilahduttivat etenkin matkailijoita.

– Kävijöitä kiinnostivat myös järjestämämme pika-arvonnat, joihin osallistui arviolta 100 henkilöä. Lisäksi GoSaimaalla oli oma arvonta, johon osallistui 62 vierailijaa.

Ohjaamo Lappeenranta juhli 4-vuotissyntymäpäiviään

Ohjaamo Lappeenranta juhlisti 4-vuotissyntymäpäiviään Avoimien ovien yhteydessä. Ohjaamon toimipisteellä Monarilla vieraili lähes 430 henkilöä. Tilaisuuden aikana oli mahdollisuus tutustua Ohjaamon palveluihin. Lisäksi paikalla oli toistakymmentä esittelypistettä ja esittelijää.

Ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlbergin mukaan synttärijuhlissa oli iloinen ja positiivinen ilmapiiri.

– Paikalla oli nuoria, nuoria aikuisia, vanhempia sekä yhteistyötahojen edustajia. Osa nuorista aikuisista varasi suoraan aikoja Ohjaamon työntekijöille. Luulen, että he kokivat helpoksi lähestyä meitä kaikille avoimen tilaisuutemme ansiosta. Jatkamme heidän kanssaan jatkotyöskentelyä edelleen esimerkiksi työhakemuksia tekemällä ja tulevaisuuden kuvioita pohtimalla.

Ohjaamossa toimintaansa olivat esittelemässä muun muassa Eksoten vapaaehtoistyö, lasten ja nuorten alkuarviointi, hyvinvointivalmentaja, ehkäisevä päihdetyö sekä Kela, liikuntatoimi, Saimia, Sampo, Me-talo, HC Roller Derby, Saimaan kriisikeskus, Joutsenon opisto ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Ahlbergin mielestä esittelypisteet olivat hyviä ja myös kävijät näyttivät pitävän niistä.

– Yhteistyötahoiltakin tuli kiitosta eri pisteistä ja siitä, että he löysivät uusia verkostokumppaneita itselle. Osa ehti jo sopia jatkoyhteistyöstäkin.

Kävijät pääsivät Ohjaamossa tutustumaan myös muun muassa sumopainiin ja tekemään stressipalloja.

– Toiminnalliset pisteet olivat kenties suosituimpia kohteita. Stressipallotyöpaja oli yksi meidän hiteistämme, sillä nuoret kävivät tekemässä paljon stressipalloja ilmapalloista ja jauhoista. Kovassa suosiossa tuntui olevan myös puristusvoimaotteen mittauspiste, jossa saaduista mittaustuloksista nuoret puhuivatkin keskenään, Ahlberg hymyilee.

Greenreality-karnevaali 2019_Lpr kaupunki_426x284.jpgGreenreality-karnevaali kasvatti suosiotaan

Greenreality-karnevaali järjestettiin Avoimien ovien yhteydessä kaupungintalon edustatorilla. Viime vuoden karnevaalin yleisömääräksi arvioitiin 3000 asukasta. Nyt järjestetty koko perheen vihreä juhla kasvatti suosiotaan viime vuoteen nähden, sillä kävijämääräksi arvioitiin noin 3 500 henkilöä, joista arviolta vajaa kolmannes oli koululaisia.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen projektikoordinaattori Raija Auran ja projekti-insinööri Matti Pylkön mielestä toista kertaa järjestetty Greenreality-karnevaali onnistui hienosti.

– Väkeä oli runsaasti, ihmiset viihtyivät pitkään ja jokunen tuli vielä uudestaankin iltapäivällä. Iloisten ihmisten lisäksi mieleen jäivät erityisesti hyvä ja monipuolinen ohjelma, sillä tarjolla oli paljon erilaista tietoa, mielenkiintoista tekemistä ja osallistumismahdollisuuksia. Ohjelma oli hieno kattaus paikallista osaamista, lahjakkaita nuoria ja esimerkiksi oman kaupunginteatterimme taitoa, Aura kertoo.

– Lisäksi tapahtumapaikalle liikkuminen oli nyt helpompaa kuin viime vuonna, jolloin edustatorin remontti rajoitti hiukan kulkemista. Mielestäni oli myös hienoa, että tapahtuma kiinnosti nuoriakin, jotka osaltaan tuovat eloa tapahtumaan, Pylkkö jatkaa.

Auran ja Pylkön mukaan karnevaaliyleisöä kiinnostivat erityisesti eri toimijoiden esittely- ja toimintapisteet.

– LUT:n, UPM:n, Lappeenrannan Energian, kaupunkisuunnittelun ja Greenreality-puiston pisteet vaikuttivat suosituimmilta kohteilta, mutta myös musiikki ja erilaiset esitykset houkuttelivat ihmisiä edustatorille.

– Greenreality-teltalla käyneet olivat kiinnostuneet muun muassa uusiobetonin valmistamisesta, arjen vihreistä valinnoista, energiasäästöistä ja Greenreality-kodeista.

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen on Auran ja Pylkön tavoin mielissään tapahtuman onnistumisesta.

– On tärkeää, että koululaisilla on mahdollisuus osallistua karnevaaliin. Myös yhteinen järjestämisajankohta kaupungin avoimien ovien kanssa tukee karnevaalin onnistumista.
Räsäsen mukaan täyttä varmuutta ensi vuoden karnevaalin järjestämisestä ei vielä ole.

– Henki on kuitenkin kovasti sellainen, että karnevaali järjestettäisiin myös tulevina vuosina. Kävijämäärät ja ihmisten viihtyminen kertovat, että tapahtumalle on tilausta. Meillä riittää intoa, uskoa, sitoutuneisuutta ja rutiinia karnevaalin järjestämiseen, mutta resurssit tulee vielä varmistaa ennen tulevien karnevaalien suunnittelun aloittamista.

Kaupungintalon kierros_Lpr kaupunki_421x292.jpgKuva: Kaupungintalon yleisökierroksilla tutustuttiin muun muassa valtuustosaliin. Lappeenrannan kaupunki/Minna Kivistö.
Kuva: Kaupungin juhlavuotta kunnioitettiin pukeutumalla perinneasuihin. Taustalla yksi Kirkkokadun muraaleista, jotka julkistettiin Avoimien ovien päivän yhteydessä. Kuva: Lappeenrannan kaupunki/ Sami Kontto.
Kuva: Koko perheen vihreä juhla Greenreality-karnevaali houkutteli kävijöitä edustatorille. Lappeenrannan kaupunki/Minna Kivistö.

Lisätietoja:

Markkinointi-, matkailu-, ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(at)lappeenranta.fi

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen,
puh. 0400 815 284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi