Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kaupunginorkesterin Romantiikan kirjoa -konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat
7.11.2022

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Romantiikan kirjoa -konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat

Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Sinfoniaorkesteri Vivon keskiviikon 9.11.2022 konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat solistin sairastumisen takia.

Pianisti Anna Fedorovan tilalle tulee nuori pianistilupaus Nils Hansson Meng, joka soittaa Ludwig van Beethovenin Pianokonserton nro 5 Es-duuri op. 73 eli ns. Keisarikonserton. Hansson Nils.

Nils Hansson Meng (s. 1998) kasvoi musikaalisessa kodissa ja aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana. Tällä hetkellä Hansson toimii monipuolisena pianotaiteilijana vaikuttaen pääosin Ruotsissa ja Suomessa. Hän on menestynyt kilpailuissa; Hansson on voittanut Tukholman kansainvälisen pianokilpailun, hänet on palkittu Kuninkaallisen Musiikkiakatemian ja Anna Whitlock -säätiön Mai von Rosen -apurahalla. Nils Hansson on esiintynyt Tukholman Konserttitalossa, Berwald-salissa, Kuninkaalisessa palatsissa sekä Ruotsin Eduskuntatalossa ja on osallistunut monille pianofestivaaleille. Viimeisimpänä Hansson esiintyi Musiikkitalon konserttisalissa Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin solistina Sakari Oramon johdolla lokakuussa 2022.

Vuodesta 2017 Hansson on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan oppilaana. Lisäinspiraatiota Hansson on hakenut vaihto-opinnoista Berliinistä Lucan Blondeelin luokalta sekä useilta kansainvälisiltä mestarikursseilta.

Pianistin uran ohella Hansson tunnetaan myös taidemaalarina. Hän usein yhdistääkin intohimojaan, pianon soittamista ja maalausta.

Romantiikan kirjoa

Yhteistyössä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa

ke 9.11. Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Erkki Lasonpalo

Solisti Nils Hansson Meng, piano

Ohjelma:

Antonín Dvořák: Sinfonia nro 8 G-duuri op. 88
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 5 Es-duuri op. 73

Liput 25 € - Kausikorttikonsertti

Lisätiedot:

Milko Vesalainen
Intendentti – Lappeenrannan kaupunginorkesteri
puh. 040 547 8706
milko.vesalainen@lappeenranta.fi