Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kaupunginteatterin Vappuimprossa voi tapahtua mitä vaan!
21.4.2021

Lappeenrannan kaupunginteatterin Vappuimprossa voi tapahtua mitä vaan!

Lappeenrannan kaupunginteatteri livestriimaa kuun lopussa improteatteria. Kuuden näyttelijän tähdittämä esitys toteutetaan ennalta kerättävien yleisöehdotusten pohjalta vappuaattona teatterin Suurella näyttämöllä.

LPR-Kaupunginteatteri-Ryhmakuva-460x308.jpgLappeenrannan kaupunginteatteri lähettää suorana improteatteria vappuaattona 30.4. klo 18.00.

Rohkeasti kohti tuntematonta vappuaattona heittäytyvät Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijät: Jarno Hyökyvaara, Jussi Johnsson, Noora Koski, Eppu Pastinen, Samuli Punkka ja Vilma Putro. Musiikilla höystettyä esitystä säestää, niin ikään improvisoiden, kaupunginteatterin lavalta tuttu musiikin moniottelija, Jani Pola.

Improteatteri on vaarallista ja ihanaa

Kaupunginteatteri toteutti ensimmäisen livestriiminsä maaliskuun lopulla lähettämällä suorana Anna Krogeruksen näytelmän 9 hyvää syytä elää. Esitystä seurasi lähes 500 katsojaa.

Tällä kertaa luvassa on jotain erilaista, sillä improvisaatioteatterissa esitys luodaan nimensä mukaisesti improvisoiden. Jokainen improesitys on ainutlaatuinen ja ennalta-arvaamaton.

Nykyaikainen improvisaatioteatteri juontaa juurensa 1500-luvun italialaiseen Commedia dell’arteen. Myöhemmin improteatteria on kehitetty etenkin Chicagossa, Yhdysvalloissa.

– Impro on ihanaa ja vaarallista ja ihaninta, kun sen vaaran hyväksyy ja lopettaa selviytymisen: kun pelkäämisen sijaan alkaa nauttia siitä seikasta, että mitä vaan voi tapahtua! kuvailee Vappuimprossa lavalla nähtävä Eppu Pastinen tyylilajia.

Yleisöä kannustetaan mukaan rakentamaan esitystä

Käsikirjoituksen puuttuessa improesitys rakentuu tyypillisesti yleisöltä saatavien ehdotusten ympärille. Esitys elää yleisön ja näyttelijöiden välittömässä vuorovaikutuksessa. Vappuaattona tilanne on kuitenkin toinen – Suuren näyttämön katsomo on tyhjä.

– Striimiin tekeminen "ilman" yleisöä jännittää, koska liveissä kaikki ihmiset: näyttelijät ja yleisö, muodostavat yksikön, jossa jostain syystä näyttelijät ovat niitä, jotka sitten tekevät tehtäviä. Mutta ne tehtävät on kuitenkin kaikkien yhteisiä, yhteisesti hengitettäviä, Pastinen kuvailee livestriimin ennakkotunnelmia.

Vaikka yleisöä ei turvallisuussyistä paikalla ole, rakennetaan myös kaupunginteatterin Vappuimpro hetkessä, yleisöltä tulevien ehdotusten pohjalta.

Ideat yleisöltä kerätään etukäteen ja näyttelijät saavat ne tietoonsa esityksen aikana. Vappuaaton esitystä varten yleisöltä kerätäänkin nyt ehdotuksia seuraavista aiheista:  

”Ammatteja, tapahtumapaikkoja; elokuvan ja kirjallisuuden tyylilajeja; musiikkityylilajeja; yksittäisiä repliikkejä: arkisia tilanteita/esineitä/asioita; salaisuuksia sekä tunnistettavia, julkisuuden henkilöitä tai fiktiivisiä hahmoja.”

Ehdotukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen teatteri@lappeenranta.fi ja vastata kannattaa, sillä kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 2 lippua Vappuimproon.

Vappuimpro
Pe 30.4. klo 18.00
Keikalla.fi-livestriimi
Liput 12,50 € LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI: VAPPUIMPRO - LIVESTRIIMI - osta viralliset liput | lippu.fi
Kesto: noin 1h 25 min
Huom! Esitys on suora lähetys eikä siitä muodostu tallennetta

Lisätiedot:
Eppu Pastinen
Lappeenrannan kaupunginteatteri
eppupastinen@gmail.com