Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan keskustassa 28.–29.9. järjestettävässä slackline-tapahtumassa voi kokeilla lajia ohjatusti ja seurata ammattilaisten kävelyä ja tasapainoilua korkeuksissa
20.9.2019

Lappeenrannan keskustassa 28.–29.9. järjestettävässä slackline-tapahtumassa voi kokeilla lajia ohjatusti ja seurata ammattilaisten kävelyä ja tasapainoilua korkeuksissa

Lappeenrannan keskustassa järjestetään 28.–29.9. slackline-tapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua lajiin ohjatusti sekä seurata ammattilaisten tasapainoilua slackline-liinalla. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa kaupungin kumppanuustapahtumassa on ohjelmaa kumpanakin päivänä klo 12–16.

Slacklinea Lappeenrannassa_kuvaaja Kari Weijo_555x370.jpgAlueen slackline-ammattilaiset kävelevät tapahtuman aikana yli 100 metriä pitkää liinaa pitkin Lappeen Marian kirkon kellotornista Osuuspankin rakennuksen katolle 20 metrin korkeudessa. Tapahtumaa järjestävän Slacklife Saimaan Markus Kiuru kertoo, että Osuuspankin ja kirkon välistä ylitystä kuvataan Fox-kanavalla keväällä 2020 esitettävään Ennätystehdas-ohjelmaan. Ylitys ja kuvaukset aloitetaan jo perjantai-iltana 27.9.

– Yleisö on tervetullut seuraamaan ylitystä ja kuvauksia. Seurattavaa tasapainoilua on luvassa lauantaina ja sunnuntaina myös kauppakeskus Armadan edustalla, jonne viritetään Marianaukion ylitystä lyhyempi liina. Paikalle kannattaa tulla, sillä tällaista ei ole tarjolla muualla Suomessa.

– Kuvia ja videoita korkeuksissa kävelevistä ja temppuilevista ammattilaisista saa ottaa ja julkaista vapaasti niin paljon kuin haluaa. Sosiaalisessa mediassa julkaistaviin kuviin voi lisätä #slacklifesaimaa, #countrysideslackliners ja #slacklinefinland-tunnisteet.

Kirkkopuistossa voi puolestaan tutustua lajin perusteisiin aloittelijaystävällisillä slackline-liinoilla tasapainoillen. Ohjattu toiminta on tarkoitettu kaikenikäisille ja -taustaisille.

– Slacklinella tasapainon löytäminen voi alkuun viedä parikin tuntia, joten laitamme pitkin Kirkkopuistoa useampia helppoja liinoja, jotta mahdollisimman moni voi kokeilla lajia yhtä aikaa. Perustaidot oppii takuuvarmasti, kun varaa kummallekin päivälle useamman tunnin harjoittelua varten, Kiuru sanoo.

Kaikille sopiva slackline kehittää kehon- ja mielenhallintaa

Slackline on tasapainoilua lajia varten valmistetun joustavan nylon- tai polyesteriliinan päällä. Markus Kiurun mukaan nuorallakävelyä muistuttava, mutta monipuolisempi ja urheilullisempi laji kehittää kehon- ja mielenhallintaa.

– Slacklinea on helppo harrastaa, sillä se ei vaadi kuin yhden liinan ja kaksi kiinnityspistettä. Laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Aloittelijat voivat virittää lyhyen liinan aluksi parinkymmenen sentin korkeuteen, jotta tasapainoilu on turvallista heikommallakin tasapainolla.

Kiurun mielestä slacklinessa kiehtovat erityisesti nopeat kehitysmahdollisuudet sekä lajin monipuolisuus.

– Jo ensiaskelista lähtien huomaa kehittyvänsä todella nopeasti ja alkuun vaikealta tuntuva liina on seuraavalla kerralla jo huomattavasti helpomman tuntuinen. Pitkiä liinoja kävellessä täytyy toimia rauhallisesti, lyhemmillä ja ponnekkaammilla voi taas keskittyä vaikeisiin temppuihin, jotka puolestaan vaativat nopeita reaktioita ja kovaa kuntoa.

– Vaikka tasapainoa kehittävästä urheilutaustasta onkin hyötyä, vaikeimmatkin liinat ja temput on mahdollista oppia, kun vain viettää tarpeeksi aikaa liinan päällä ja yrittää temppuja yhä uudestaan ja uudestaan.

Kuva: Markus Kiuru tasapainoilemassa slackline-liinalla Osuuspankin rakennuksen ja Lappeen Marian kirkon välillä. Kuvaaja: Kari Weijo.

Lisätietoja:

Slacklinesta ja tapahtumasta:

Slacklife Saimaa, Markus Kiuru
slacklife84(a)gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Slacklifesaimaa/

Tapahtumakumppanuuksista:

Tapahtumapalvelujen asiantuntija Teemu Myyryläinen,
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen(a)lappeenranta.fi