Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen – myös Lappeenrannan kaupunki seuraa tilannetta
25.2.2020

Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen – myös Lappeenrannan kaupunki seuraa tilannetta

Tiedotetta muokattu viimeksi 9.3. Lisätty tietoa Eksoten ohjeista asukkaille.

Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat tarkasti koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimivat niiden mukaisesti.

Eksote vastaa ohjeistuksesta Etelä-Karjalassa

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin päivystysavun numeroon 116 117. Eksote pyytää soittamaan terveys- ja hyvinvointiasemien sijaan suoraan päivystysavun numeroon, vaikka epäily tartunnasta tapahtuisikin terveys- ja hyvinvointiasemien ollessa auki. 

Eksote toivoo, ettei terveydenhuollon yksiköihin tultaisi paikan päälle ennen puhelinsoittoa. Päivystysavun numerossa tilanne arvioidaan puhelimitse ja annetaan toimintaohjeet.

Eksote päivittää asukkaille suunnattua ohjeistusta verkkosivustollaan. Siirry tästä klikkaamalla Eksoten ohjeistussivulle.

Eksote tiedottaa koronaviruksen tilannekuvasta säännöllisesti. Tiedotteet alueen asukkaille ja Etelä-Karjalassa liikkuville turisteille julkaistaan  Facebookissa Eksoten omalla sivulla, Eksoten verkkosivuilla sekä Twitterissä Eksoten tilillä  päivittäin.

Matkustusohjeistuksen osalta vastuu on ulkoministeriöllä ja THL:llä.

Lentoasemalla varauduttu

Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joron mukaan lentoaseman tiloihin on lisätty ohjeistuksia matkustajille sekä hankittu käsidesiä matkustajien käyttöön. Lentoaseman henkilökunnalle on annettu ohjeet tehostetusta käsihygieniasta.

– Seuraamme tiiviisti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Kehotamme matkustajia seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä tietysti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita.

– Soita päivystysavun numeroon 116 117, mikäli olet saapunut Italiasta Etelä-Karjalaan ja sinulla ilmenee hengitystieoireita, jotka ovat alkaneet 25.2.2020 jälkeen. Seuraa vointiasi seuraavan 14 vuorokauden ajan matkan jälkeen, täsmentää sairaalan johtaja Marjo Numminen.

Lappeenrannan kaupunki kehottaa seuraamaan viranomaisten tiedotusta:

Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat koronavirustilannetta ja tarvittaessa tiedottavat toiminnastaan lisää.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

THL on kerännyt useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin omalle sivulleen:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Eksote tiedottaa tilanteesta omalla verkkosivustollaan www.eksote.fi

Eksoten ohjeet asukkaille: http://www.eksote.fi/eksote/ajankohtaista/2020/Sivut/Ohjeitaeksotenalueenasukkaillecovid19.aspx

Lentomatkustajien kannattaa seurata ulkoministeriön matkustustiedotteita:

https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

THL:n ohjeet epidemia-alueella matkustaville

THL:n ohjeet Suomeen saapuville matkustajille

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki, turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen
puh. 040 358 1443, ari-pekka.meuronen(a)lappeenranta.fi

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) sairaalan johtaja Marjo Numminen
puh. 040 127 4200, marjo.numminen(at)eksote.fi

Lentoaseman osalta:
Asiakaskyselyt: Lappeenrannan Lentoaseman asiakaspalvelu, puh. 040 746 2432
Media: Lappeenrannan Lentoasema Oy, toimitusjohtaja Eija Joro,
Puh. +358 40 5022411, eija.joro(at)lppairport.fi