Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan upeaa teatterisyksyä tähdittävät tasokkaat vierailuesitykset
19.9.2022

Lappeenrannan upeaa teatterisyksyä tähdittävät tasokkaat vierailuesitykset

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskautta 2022 täydentävät valikoidut vierailuesitykset.

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskautta 2022 täydentävät valikoidut vierailuesitykset. Teatterin oman tuotannon lisäksi nämä korkeatasoiset vierailut antavat yleisölle mahdollisuuden nauttia monipuolisista teatterielämyksistä Lappeenrannassa.

Red Nose Company Aleksis Kivi kuvakrediitti Cata Portin.

Syyskauden vierailut avaa torstaina 22.9.2022 kello 19 Red Nose Company Feat. Avanti! oivaltavalla ja huippuarvostelut saaneella esityksellään Aleksis Kivi. Lavalla nähdään Red Nose Companyn näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama sekä kamariorkesteri Avantin jousikvartetti.

Aleksis Kivi on komedia miehestä, josta tuli monumentti. Dramaturgian keinoja kekseliäästi soveltava näytelmä sisältää klovneriaa, komediaa, tarinankerrontaa, improvisaatiota ja elävää musiikkia. Esitys liikkuu kansalliskirjailijaan liittyvien teemojen parissa kuolemasta rakkauteen, eksistentialismista rahaan ja luonnosta modernin maailman ongelmiin. Näytelmä kertoo myös kirjailijan vähemmän tunnetuista puolista sekä hänen elämäänsä vaikuttaneista ihmisistä, joiden ansiosta Kivi saattoi olla se taiteilija, joka tahtoi olla.

Aleksis Kivi -esityksen tekijäryhmä Tuukka Vasama, Timo Ruuskanen, Linda Wallgren ja Eva Buchwald saivat syyskuussa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Palkintoperusteena oli muun muassa se, että teos esittelee kansalliskirjailijamme elämän ja tuotannon oivaltavasti ja häkellyttävän monipuolisesti.

Pate Mustajärvi kuvakrediitti Harri Hinkka.

Muusikkolegenda Pate Mustajärvi konsertoi lokakuun alussa

Syyskauden vierailuja täydentää koronapandemian vuoksi siirtynyt Pate Mustajärvi – tämä(kin) tarina on tosi -konsertti, jossa Mustajärven tunnetut kappaleet yhdistyvät muusikkolegendan väkeviin tarinoihin.

Lauantaina 8.10.2022 kello 19 Suuren näyttämön valloittava Suomirockin legenda Pate Mustajärvi tarjoilee yleisölle parituntisen konsertin, jonka aikana hän ehtii esittää laajan kattauksen tuotannostaan. Mukana on muun muassa yleisön toivomia kappaleita.

Kitarasäesteisiä tulkintoja värittävät jo syntyessään legendaariset Mustajärvi-tarinat, jotka saattelevat kuulijan laulujen historiallisiin, humoristisiin ja koskettaviinkin taustoihin. Konsertissa kuullaan lauluja ja muisteloita Mustajärven koko liki 40-vuotisen soolouran varrelta. Säestyksestä vastaa kitaristi Ari “Kankku” Kankaanpää.

Lisää tulevasta konsertista voi lukea Pate Mustajärven haastattelusta: Musiikkia ja vanhanajan tarinankerrontaa - Pate Mustajärvi Lappeenrannassa la 8.10.

Saikkua kiitos, osa 3. kuvakrediitti iltama.fi.

Marraskuussa viihdyttäviä vierailijakomedioita kaksin kappalein

Marraskuussa naurua pimeneviin iltoihin tuovat Saikkua, kiitos! osa 3 sekä Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro -komediaesitykset.

7.11. kello 19 sekä 8.11. kello 19 nähtävä Saikkua, kiitos! osa 3 marssittaa Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttämölle Mikko Kivisen, Ville Keskilän ja Kalle Pylvänäisen, jotka jatkavat suomalaisen terveydenhuollon ruotimista supersuositun sketsiviihteen keinoin. Tosin toistaiseksi Mikko Kivisen rooleissa nähdään Jukka Rasila.

Otto Kanervan ohjaamaa esitystä täydentävät oivallisesti itsensä Ismo Leikolan kirjoittamat laulut, joita loistavat näyttelijät tulkitsevat antaumuksella.

23.11. kello 19 estradin valloittavan Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro -esityksen takaa löytyvät Minna Kivelä ja Ria Kataja, jotka esittävät yhdessä noin 170-vuotiaita ystävättäriä, jotka päättävät matkustaa Fuengirolaan.

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro kuvakrediitti Nina Sivén.jpg

Tuula ja Pirkko eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Toisin kuin vanhuksista ehkä yleensä luullaan, ikä ei ole jalostanut heitä seesteiseen suuntaan. Päinvastoin.

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro -esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

 

Aleksis Kivi   

TO 22.9. klo 19   

Liput 20 € / 27 € / 32 €  

Lisätiedot Aleksis Kivi - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)   

Liput RED NOSE COMPANY FEAT AVANTI! ALEKSIS KIVI, Lappeenranta - osta viralliset liput | lippu.fi

Pate Mustajärvi – tämä(kin) tarina on tosi  

LA 8.10. klo 19   

Liput 35 €  

Lisätiedot Pate Mustajärvi - tämä(kin) tarina on tosi - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)

Liput PATE MUSTAJÄRVI - TÄMÄ(KIN) TARINA ON TOSI, 08.10.2022 19:00, Lappeenrannan kaupunginteatteri, suuri näyttämö, LAPPEENRANTA | lippu.fi

Saikkua, kiitos! osa 3 

MA 7.11. klo 19  

TI 8.11. klo 19  

Liput 38 €    

Lisätiedot Saikkua kiitos, osa 3. - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)

Liput SAIKKUA, KIITOS! - OSA 3, 07.11.2022 19:00, Lappeenrannan kaupunginteatteri, suuri näyttämö, LAPPEENRANTA | lippu.fi

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro  

KE 23.11. klo 19  

Liput 28 € / 32 €   

Lisätiedot Tuula ja Pirkko - meil on ain Toro - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)

Liput TUULA JA PIRKKO - MEIL ON AINA TORO, 23.11.2022 19:00, Lappeenrannan kaupunginteatteri, suuri näyttämö, LAPPEENRANTA | lippu.fi

 

Lisätiedot esityksistä ja lipuista: 

Lappeenrannan kaupunginteatteri – lprteatteri.fi

teatteri@lappeenranta.fi