Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Linnoituksen Sydäntalven upeat jääveistokset valaisevat Lappeenrannan linnoituksen valleja – asukkaat voivat tuoda omia jäälyhtyjä linnoitukseen lauantaina 6.2.
1.2.2021

Linnoituksen Sydäntalven upeat jääveistokset valaisevat Lappeenrannan linnoituksen valleja – asukkaat voivat tuoda omia jäälyhtyjä linnoitukseen lauantaina 6.2.

Lappeenrannan kuvataidekoulun oppilaat loihtivat Linnoituksen Sydäntalven merkeissä jälleen upeita jääveistoksia lappeenrantalaisten iloksi. Valaistavat veistokset tehdään 5.–6.2. linnoituksen valleille, jotta niitä voi ihailla myös kauempaa.

kettu-jääveistos vuodelta 2020, Lpr kuvataidekoulu 400x533.jpgLappeenrannan kuvataidekoulun Kuvis 6- ja 7-ryhmien sekä työpajojen oppilaat osallistuvat ryhmän opettajan ja jäänveistäjä Kimmo Frostin opastamana jääveistosten tekemiseen. Kuvataidekoulun rehtori Hanne Ronkasen mukaan valleille taiteillaan yksi iso jääveistos ja kymmenen pientä.

- Pienten veistosten teemana ovat suomalaiset talvieläimet ja iso veistos kuvastaa linnoituksen nousevaa aurinkoa. Iso veistos ja neljä pientä sijoittuvat kuvataidekoulun taakse valleille ja loput Majurskan talon takana sijaitseville valleille.  

- Jääveistokset valaistaan värivaloin ja ne loistavat linnoituksen muureilla illan pimetessä. Veistoksia voi ihmetellä kauempaa tai tulla tutkailemaan lähempää itselle sopivana ajankohtana, tietysti tarvittavat turvavälit huomioiden. Veistokset ovat esillä niin kauan kuin sää suo.

Kuvataidekoulu ja Lappeenrannan kaupunki haastavat asukkaita sekä linnoituksen muita toimijoita tekemään omia jäälyhtyjä, tuomaan ne omalla ajallaan turvavälit huomioiden linnoituksen valleille lauantaina 6.2. kynttilän kanssa ja sytyttämään ne.

- Omatoimisesti tehdyt lyhdyt voi sijoittaa kuvataidekoulun ja Majurskan talon välisille valleille vähintään 2 metrin välein. Valaistut lyhdyt juhlistavat etukäteen kynttilänpäivää 7.2., Ronkanen kertoo.

Kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavalla talvipäivien elämyksellä halutaan tuoda linnoitukseen iloa, valoa ja katsottavaa koko perheelle.

- Haluamme innostaa ihmisiä yhteisölliseen, turvallisesti ulkona toteutettavaan toimintaan ja luomaan yhdessä lisää elävää kaupunkikulttuuria. Uskon, että valaistut veistokset elävöittävät talvista linnoitusta ja ennen kaikkea ilahduttavat asukkaita ja lisäävät heidän hyvinvointiaan, Ronkanen sanoo.

Kuva: Kettu-jääveistos vuodelta 2020, Lpr kuvataidekoulu

Lisätietoja:

Lappeenrannan kuvataidekoulu, rehtori Hanne Ronkanen
puh. 044 223 2909, hanne.ronkanen(at)lprkuvataidekoulu.fi

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelujen asiantuntija Teemu Myyryläinen
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen(at)lappeenranta.fi