Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Metsäretkiä, suppailua ja Salpalinjakierroksia – Lappeenrannan takuulähtöinen viikko-ohjelma tarjoaa uusia kokemuksia Saimaan ympäristössä
25.7.2022

Metsäretkiä, suppailua ja Salpalinjakierroksia – Lappeenrannan takuulähtöinen viikko-ohjelma tarjoaa uusia kokemuksia Saimaan ympäristössä

Saimaan Palju Events tarjoaa yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa takuulähtöistä, Saimaan ympäristöön sijoittuvaa viikko-ohjelmaa elokuun puoleenväliin saakka.

Saimaan Palju Eventsin yrittäjä Teemu Virtanen kertoo, että asukkaille sekä kaupungissa vieraileville on tarjolla monipuolista, matalan kynnyksen toimintaa.

– Saimaa itsessään on jo melkoinen nähtävyys, mutta myös sen ympäriltä löytyy paljon maamerkkejä, historiaa ja upeaa luontoa, joihin viikko-ohjelmamme tutustuttaa.

Viikko-ohjelmaa järjestetään päivittäin maanantaista lauantaihin.

– Aktiviteetteja on tarjolla moneen makuun – esimerkiksi tiistaisin on mahdollisuus rentoutua metsäretkellä ja torstaisin ihastella Saimaan rantoja kajakista käsin.

– Metsämieli- ja melontaretkien lisäksi voi luonnosta nauttia esimerkiksi maanantai-iltaisin SUP-laudalla kelluen. Keskiviikkoisin on mahdollisuus tuntea historian havinaa Salpalinjakierroksella, ja perjantaisin nähdään Saimaan kanavaa ja Lappeenrannan kaupunkia sähköavusteisten pyörien selästä. Lauantaisin järjestettävillä keruutuoteretkillä nautitaan luonnon antimista ja opitaan niistä, Virtanen luettelee.

Aktiviteetit on suunniteltu matalan kynnyksen periaatteella, ja Virtanen kertoo, että ne sopivat hyvin monille, joilla on kykyä ulkoilla ja liikkua.

– Urheilullisemmissakin aktiviteeteissa liikutaan aina ryhmän ehdoilla, ja mukana on kokenut ohjaaja. Aiempaa lajituntemusta ei siis tarvita.

Virtasen mukaan ohjelmat soveltuvat hyvin niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

– Aktiviteettien yhteydessä päästään näkemään Saimaan ympäristöä hyvin monipuolisesti, ja paikallisillekin voi avartua aivan uudenlaisia kokemuksia kotipaikkakunnastaan.

– Nämä aktiviteetit ovat olleet erittäin pidettyjä, ja palaute on ollut hyvää. Ilmoittautumiset sulkeutuvat edellisenä iltana, mutta aina kannattaa olla yhteydessä ja varmistaa, mahtuisiko vielä mukaan.

Saimaan valloitus alkaa Lappeenrannasta

Saimaa ympäröi koko Lappeenrantaa, ja rantojen läheisyydestä löytyy kattava tarjonta muun muassa museoita, tapahtumia, kahviloita ja nähtävyyksiä. Lisää vinkkejä itsenäiseen Saimaan valloitukseen löytyy VisitLappeenrannan verkkosivuilta.

Saimaan ympäristön tutkimisen voi aloittaa esimerkiksi linnoituksesta, jossa mukulakivikatuja ympäröivät monenlaiset kahvilat, ravintolat, museot ja pienet putiikit. Satamassa voi käydä ihailemassa Suomen suurinta hiekkalinnaa ja herkutella lappeenrantalaisilla perinneherkuilla. Satamassa toimivasta välinevuokraamosta voi vuokrata tarvikkeet vaikka melonta-saunalautta- tai pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille.

Kaupunkia on mahdollista katsella myös fiktiivisestä näkökulmasta Bordertown-kuvauspaikkakierroksilla. Lappeenranta on saanut kansainvälistä näkyvyyttä Sorjonen-televisiosarjan kautta, joka on kerännyt paljon katsojia ympäri maailmaa. Sarja on kuvattu Lappeenrannassa, ja sarjan luojan, Mikko Oikkosen mukaan kaupunkia kohdellaankin Sorjosessa kuin se olisi yksi pääroolien esittäjistä. Kierroksia järjestetään tilauksesta, ja sellaiselle pääsee olemalla yhteydessä kaupungin matkailuneuvontaan.

Lisätietoja:

Takuulähtöisestä viikko-ohjelmasta:

Teemu Virtanen
puh. 040 5880 738, teemu@saimaanpalju.fi
https://www.saimaanpalju.fi/viikko-ohjelma-lappeenranta/

Vinkkejä kesäloman viettoon Lappeenrannassa:

Lappeenrannan matkailuneuvonta
puh. 05 667 788, lappeenranta@gosaimaa.com