Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Miekin teen taidetta 2022 -erityistaiteen näyttely avataan Galleria Pihatossa
28.7.2022

Miekin teen taidetta 2022 -erityistaiteen näyttely avataan Galleria Pihatossa

Miekin teen taidetta 2022 -erityistaiteen yhteisnäyttely on nähtävillä Galleria Pihatossa 3.‒26.8.2022. Kyseessä on Lappeenrannan kaupungin kumppanuustapahtuma, jonka järjestää Lappeenrannan kehitysvammaisten tuki ry. Tapahtuman suojelija on Kulttuuri ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.Hattupäinen henkilö katselee taidenäyttelyä.

‒ Pidän erittäin tärkeänä sitä, että myös kehitysvammaisilla on mahdollisuus harrastaa taidetta ja halutessaan löytää myös tie taiteilijan ammattiin. Ilman kehitysvammaisten ääntä taiteemme kenttä ei ole täysi.

Näyttelyssä on esillä erityistaiteen piiriin kuuluvien ammatti- ja harrastetaiteilijoiden teoksia. Näyttelyn tarkoitus on edistää erityistaiteen tekijöiden näkyvyyttä tasa-arvoisina taiteen ja kulttuurin tuottajina, kertoo Mervi Hendunen Lappeenrannan kehitysvammaisten tuki ry:stä.

‒ Taiteen tekeminen ja siitä voimaantumisen tulisi olla mahdollista meille kaikille, siksi on tärkeää, että erityistaiteen tekijöiden töitä on esillä gallerioissa.

Näyttelyssä on esillä monen eri harraste- ja ammattitaiteilijoiden teoksia, mm. akryylimaalauksia, grafiikanvedoksia sekä kolmiulotteista taidetta. Näyttely osallistaa myös erityistä tukea tarvitsevia nuoria.

Näyttelyn avajaiset Galleria Pihatossa torstaina 4.8. klo 18

Avajaisten ohjelmassa on mm. musiikkiteatteriryhmä Hurjajoukko, Ainomaaria Hendusen laulua, Joonas Jantusen pianon soittoa ja Respeite capoeira Tähtiryhmä. Avajaisissa luetaan myös tapahtuman suojelijan Rosa Meriläisen tervehdys. Avajaisten tarjoilusta vastaa Lappeenrannan LC Weerat.

 

Näyttely on avoinna 3.‒26.8.2022 ke‒pe klo 11–17, la 11–14

Valtakatu 80, 53130 Lappeenranta

Vapaa pääsy

 

Lisätietoja:

Lappeenrannan kehitysvammaisten tuki ry

Mervi Hendunen

puh. 0408342231

mhendunen@gmail.com

 

LAB-ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelija

Noora Huolman

puh. 0458076807

miekinteentaidetta@gmail.com

 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumakumppanuudet

Karri Heino

puh. 040 637 1779

karri.heino(a)lappeenranta.fi