Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Renessanssimies Tom Hodgkinson saapuu ensimmäistä kertaa vierailulle Suomeen! Hodgkinsonin vetämä luento ja työpaja Nuijamiehessä 21.4.
17.1.2020

Renessanssimies Tom Hodgkinson saapuu ensimmäistä kertaa vierailulle Suomeen! Hodgkinsonin vetämä luento ja työpaja Nuijamiehessä 21.4.

Tom Hodgkinson on suosittu kirjailija, Idler-lehden päätoimittaja sekä joutilaisuuden sanansaattaja, joka saapuu ensimmäistä kertaa vierailulle Suomeen. Lappeenrannan nuorisotoimi ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjestävät Kulttuuritila Nuijamiehessä tiistaina 21.4.2020 Hodgkinsonin vetämät työpajan ja luennon, joiden teemoina ovat ihmisläheinen elämäntapa, joutilaisuus ja historiallinen viisaus. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tom Hodgkinson_481x400.jpgTom Hodgkinson on Lontoossa asuva renessanssimies, joka on päätoimittanut joutilaaseen elämäntapaan kannustavaa Idler-lehteä vuodesta 1993. Aiemmin hän on toiminut The Guardianin kolumnistina sekä lehden markkinointitehtävissä.

Hodgkinsonilta on julkaistu seitsemän teosta, kuten The Freedom Manifesto, The Ukulele Handbook sekä Business for Bohemians. Kansainväliseksi hitiksi noussut How to be Idle on julkaistu suomeksi nimellä Joutilaisuuden ylistys. Basam Books on julkaissut suomeksi myös mm. kirjat Joutilaat vanhemmat ja Matkaopas joutilaisuuteen. 2010 Hodgkinson perusti vaimonsa kanssa The Idler Academyn, jonka kautta voi opiskella verkossa klassisia taiteita ja käytännön taitoja, kuten antiikin filosofiaa, musiikkia ja kalligrafiaa. Lisäksi vuosittain järjestetään Idler Festival, jossa kuullaan vierailevia puhujia, luodaan käsillä ja nautitaan elävästä musiikista.

Kulttuuritila Nuijamiehessä järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään muun muassa hyvän elämän ja vanhemmuuden käsitteitä sekä pohditaan, voimmeko ammentaa jotain muinaisten aikojen viisailta, vaikka sosiaalinen media, kaupallistuva netti ja triviaali viihde vievät helposti kaiken huomiomme. Lisätietoa työpajasta ja luennosta on tulossa vielä lähempänä tilaisuutta. Tervetuloa mukaan.

Lisätiedot
Sami Taponen
digi- ja osallisuustyöntekijä
040 354 9786
sami.taponen@lappeenranta.fi


http://idler.co.uk