Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Saimaa-ilmiön nimekkäät keulakuvat vierailevat Lappeenrannassa
16.1.2020

Saimaa-ilmiön nimekkäät keulakuvat vierailevat Lappeenrannassa

Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Saimaa-ilmiö on saanut keulakuvikseen kolme tuttua ja valovoimaista itäsuomalaista kulttuuripersoonaa. Jani Halme, Saimi Hoyer ja Sari Kaasinen ovat aloittaneet osa-aikaisen työn tammikuun alussa. Keulakuvakolmikko vierailee ensi viikolla Itä-Suomen kaupungeissa rengasmatkalla pysähtyen myös Lappeenrannan Kehruuhuoneella torstaina 23.1. klo 16.30–18. Tilaisuus on avoinna kaikille.

Parikkalan ja Helsingin Punavuoren välillä sukkuloiva Jani Halme on toimittaja, mediapersoona ja propellipää, joka voitti vuonna 2017 Suuren journalistipalkinnon vuoden parhaasta journalistisesta teosta. Palkinto tuli Halmeen tekemästä Kotimaan katsaus -videosarjasta, jossa hän lukee ääneen paikallislehtien kaikkein pienimpiä uutisia. Hän on toiminut myös Uutisvuoto-ohjelman kapteenina.

Saimi Hoyer on Hotelli Punkaharjun yrittäjä, joka on kohottanut vahvalla karismallaan ja päättäväisyydellään itäsuomalaisten ylpeyttä ainutlaatuisesta elinympäristöstään. Hänen tarinansa itäsuomalaisen luonnon kauneudesta ja erityisesti sienestyksestä on tavoittanut laajan yleisön sekä Suomessa että ulkomailla. Saimaalle saapuva italialaisten matkailijavirta on pitkälti Saimin ansiota.

Rääkkylässä asuva Sari Kaasinen on suomalainen laulaja-lauluntekijä, kanteleensoittaja ja kansanmusiikkialan vaikuttaja. Parhaiten hänet muistetaan maailmallakin menestyneen Värttinä-yhtyeen perustajajäsenenä. Sari on toiminut Saimaa-ilmiö -hanketiimin vetäjänä jo kuluneen syksyn ajan.

Itä-Suomen rengasmatkojen yleisötilaisuudet järjestetään Joensuussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Mikkelissä. Tapahtumat ovat kaikille avoimia. Helmikuussa keulakuvat käyvät viemässä Saimaa-ilmiötä myös Helsinkiin.

rengasmatkat kuva_408x576.jpgSaimaa-ilmiön keulakuvat Lappeenrannassa
23.1. klo 16.30–18
Lappeenranta, Kehruuhuone

Lisätietoa tapahtumasivulla

Ennakkoilmoittaudu tästä

Kutsu liitteenä.

Rengasmatkakiertueen muut kohteet:
21.1. Joensuu, Joensuun taidemuseo
21.1. Kuopio, Kuopion kaupunginteatteri
13.2. Helsinki, Satakuntatalo
18.2. Savonlinna, linja-autoasema
18.2. Mikkeli, Teatteriravintola ILO

Tammi-helmikuun työpajat ja tapahtumat löydät tapahtumakalenteristamme: https://www.saimaailmio2026.fi/nyt

Mikä on Saimaa-ilmiö?
Saimaata ympäröivät maakunnat ja niiden keskuskaupungit – Joensuu, Kuopio, Lappeenranta, Mikkeli – ovat hakemassa Savonlinnalle Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta vuodeksi 2026. Kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelma tulee levittäytymään koko Itä-Suomeen.


Lisätietoa:

www.saimaailmio2026.fi

Saimaa-ilmiön Sytyttäjät:
Sari Kaasinen
p. +358 50 5640930

Saimi Hoyer
saiminkeikat@gmail.com
p. +358 40 7680674

Jani Halme
jani.halme@outlook.com
p. +358 50 3373414

Anu-Anette Varho
koordinaattori
Kulttuurista elinvoimaa Järvi-Suomeen - Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026
p. +358 40 548 4658
anu-anette.varho@esavo.fi

Liitteet