Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Talvisodan päättymisen muistoksi järjestettävän Sota luo laulunsa -konsertin ilmaisliput jaettu – konserttia voi seurata suorasta verkkolähetyksestä
9.3.2020

Talvisodan päättymisen muistoksi järjestettävän Sota luo laulunsa -konsertin ilmaisliput jaettu – konserttia voi seurata suorasta verkkolähetyksestä

Talvisodan päättymisestä tulee tänä keväänä kuluneeksi 80 vuotta. Sodan päättyminen huomioidaan Lappeenrannassa erilaisin tilaisuuksin perjantaina 13.3. sankarihaudoilla ja kirkoissa sekä Sota luo laulunsa -konsertissa. Tutustu tarkemmin ohjelmaan tapahtuman verkkosivulla.

kunniavartio-sankarihautausmaalla-2017.-kuvaaja-jorma-kallio-lappeenrannan-kaupunki-550x500.jpgSota luo laulunsa on ilmaiskonsertti, johon osallistuvien tuli hakea sisäänpääsyyn oikeuttava ilmaislippu. Lippuja oli jaossa asiakaspalvelukeskus Winkissä ja Lappeenrannan matkailuneuvonnassa. Lappeenrannan tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallion mukaan jaossa olleet ilmaisliput on nyt jaettu.

– Konsertti oli herättänyt jo ennakkoon lappeenrantalaisissa suurta kiinnostusta. Niin Winkissä kuin matkailuneuvonnassakin oli runsaasti maksuttomien pääsylippujen jonottajia. Jaossa olleet liput loppuivat molemmissa pisteissä muutamissa minuuteissa.

– Konserttia saattaa kuitenkin vielä päästä seuraamaan konserttisaliin äkkilähtötapaan, jos käy ilmi, että jotkut lippunsa lunastaneet eivät jostain syystä saapuisikaan paikalle. Tällöin tyhjäksi jääneet penkit osoitetaan paikalle saapuneille, jotka eivät ehtineet saada lippua.

Lappeenranta-salissa järjestettävään konserttiin mahtuu vähän yli 600 katsojaa. Kallio kertoo, että sotiemme veteraanien kunniaksi järjestetyn konsertin itseoikeutettuja kunniavieraita ovat tietysti itse veteraanit, heidän puolisonsa ja saattajansa.

– Tähän muistokonserttimme kunniavieraiden joukkoon kuuluvat myös sotainvalidit, lotat, valtakunnallisen veteraaniliiton edustajat sekä Maasotakoulun ja kaupungin ylin johto ja seurakunta.
– Jaossa oli kaiken kaikkiaan reilu 600 konserttilippua. Niistä 27 % osoitettiin konsertin kunniavieraille, 67 % muulle yleisölle ja loput 6 % konsertin järjestäjätahoille. Halusimme järjestää ilmaiskonsertin, sillä kyseessä on muistokonsertti.

Konserttia voi seurata verkossa


Sota luo laulunsa -muistokonserttia voi seurata myös suorasta verkkolähetyksestä. Verkkolähetyksen katselulinkki löytyy tapahtumapäivänä www.lappeenrantaevents.fi -sivuston etusivulta. Lähetys alkaa 13.3. klo 18.45 ja päättyy konsertin päätyttyä noin klo 21.

Konsertin verkkolähetystä voi kokoontua myös seuraamaan yhdessä Lappeenrannan valtuustosaliin tai Lappeen seurakuntasaliin (Kirkkokatu 10).

– Halusimme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden seurata konserttia, joten konserttia voi katsoa ja kuunnella myös verkon välityksellä niin kodeissa kuin yhdessä valtuustosaliin ja Lappeen seurakuntasaliin kokoontuenkin.

Kaupungintalon valtuustosaliin mahtuu 150 ja seurakuntasaliin 60 katsojaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, vaan paikalle voi tulla vapaasti.

Kuvateksti: Kunniavartio sankarihautausmaalla v. 2017. Kuva Jorma Kallio, Lappeenrannan kaupunki

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio 0400 155 597, jorma.kallio(a)lappeenranta.fi