Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Uudelleen avautuvan Galleria Pihaton näyttelyn tähtenä loistaa Maaria Märkälä
24.7.2019

Uudelleen avautuvan Galleria Pihaton näyttelyn tähtenä loistaa Maaria Märkälä

Maaria Märkälä on maamme eturivin taiteilijoita. Ennen kaikkea maisemakuvauksistaan tunnettu taiteilija luo vahvalla luontokuvauksellaan voimakkaita elämyksiä ja kokemuksia. taiteilija_ateljeessaan.jpg

Galleria Pihaton ensimmäinen näyttely Kulttuuri- ja taidetila ry:n järjestämänä on Maaria Märkälän Vähän lisää Shampanjaa. Espoolainen Maaria Märkälä on maamme eturivin taiteilijoita ja määrittelee itsensä maisemamaalariksi. Märkälän teoksia voi luonnehtia abstrakteiksi, mutta ne kertovat kuitenkin vahvan ilmaisun avulla nähdystä ja koetusta luonnosta oman tarinansa.

”Näyttely Galleria Pihatossa on mielenkiintoinen mahdollisuus, ympäristö on inspiroiva ja herättää positiivisia kokemuksia.”, kertoo Maaria Märkälä. ”Tulen mielelläni Lappeenrantaan, sillä täällä suunnalla on myös sukujuuriani.”, toteaa Märkälä.

"Maarian Märkälän teokset tulevat luomaan Pihattoon hienon dialogin tilan kanssa.", kertoo Anna Vilkuna, joka vastaa gallerian taiteellisista linjauksista. "Märkälän teosten ekspressiivinen maalausote yhdistettynä värien kepeyteen ja maalauspinnan struktuuriin välittyy parhaiten itse nähtynä.", Vilkuna jatkaa.

Näyttely avautuu yleisölle 29.8.2019 klo 11.00 ja jatkuu aina 19.9. saakka. Galleria Pihatto on avoinna KE-PE klo 11-17 ja LA-SU 11-15.

”Haluamme kokeilla sunnuntaiaukioloa, sillä sitä on toivottu.”, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Härkänen. ”Pihatto on ulkoilukohteenakin loistava, joten toivomme loppukesän ja alkusyksyn pappilamiljöön houkuttelevan uutta yleisöä taiteen pariin, onhan näyttelyn sisällössä vahva viittaus maisemiin ja luontoon.”, Härkänen jatkaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Galleria Pihatto avautuu nyt säännölliseen näyttelytoimintaan ja jatkossa tavoitteena ovat kuukausittain vaihtuvat näyttelyt. Taiteilijahaku syksyn ja ensi vuoden näyttelyihin on parhaillaan käynnissä, lisätietoja aiheesta löytyy gallerian verkkopalvelusta.

Mielenkiintoinen avausnäyttely antaa suuntaa ja myös nostaa odotuksia yhdistyksen ja gallerian toimintaan.

”Haluamme tuoda esille mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä taiteilijoita, mutta ennen kaikkea madaltaa kynnystä kohdata taide.”, kertoo Kirsi Härkänen.

Tervetuloa!

Maaria Märkälä, perustiedot:

Maaria Märkälä kuuluu niiden abstraktien maalareiden joukkoon, joiden teosten taustalla on nähtävissä luontokokemuksia, näkemys maisemasta tai ylipäätään elämys jostain olevasta. Teoksissa on voimakas ajan ja paikan läsnäolo, ne eivät eristäydy muotokokeiluiksi vaan kertovat nähdystä ja tulkitsevat koettua. (teksti: Veikko Halmetoja). Maaria Märkälä on syntynyt 1964, asuu Espoossa ja työskentelee Helsingissä ateljeessaan Kaapelitehtaalla. Maaria Märkälä toimi Suomen taidemaalariliiton puheenjohtajana 2008-2016. Hän kuuluu Helsingin taiteilijaseuraan ja Espoon kuvataiteilijoihin. Märkälä on urallaan osallistunut kymmeniin näyttelyihin Suomessa ja kansainvälisesti.

Galleria Pihatto, perustiedot:

 Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimen ja Kulttuuri- ja taidetila ry:n yhteistyössä ylläpitämä Galleria Pihatto on ympäri vuoden toimiva 160 m2 kokoinen ammattitaiteen näyttely- ja tapahtumatila. Galleria Pihatto sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, luonnonkauniilla Lappeen Pappilan alueella.

Lisätietoja:

Kirsi Härkänen, puh: 040 589 7024, info@galleriapihatto.com, https://www.galleriapihatto.com

Taiteilija kertoo videolla näyttelystään: https://youtu.be/Dv9oqK67AsY