Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä -tapahtuma 10.5.2019 kannustaa liikkumaan – toimintaa myös Lappeenrannassa
10.5.2019

Valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä -tapahtuma 10.5.2019 kannustaa liikkumaan – toimintaa myös Lappeenrannassa

Lappeenrannassa vietetään valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää perjantaina 10.5.2019 erilaisin tempauksin. Neljättä kertaa järjestettävä, Suomen Olympiakomitean hallinnoima tapahtuma on vuosittain liikuttanut yli sataatuhatta suomalaista.

Varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Tuuli Juurikorpi kannustaa kaikkia miettimään omia liikuntaunelmiaan ja osallistumaan monipuolisesti kaupungissa järjestettäviin tempauksiin.

Unelmien liikuntapäivä -kuva_370x246.jpg– Tempauksia järjestetään muun muassa päiväkodeissa, perheen kanssa tai harrastusten ja yhdistysten piirissä. Esimerkiksi Kourulan Kuusenkolon esikoulu ja viskari vievät liikunnan riemua läheisen palvelukodin asukkaille erilaisin pelein ja leikein.

Lappeenrannassa järjestettäviä, kaikille avoimia liikuntahetkiä voi löytää tapahtuman verkkosivulta. Tapahtumat ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita. Mukaan voi osallistua verkkosivujen kautta myös omalla tempauksellaan, ilmoittautuminen on auki tapahtumapäivän aamuun asti.

Unelmien liikuntapäivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Vuonna 2017 tapahtumapäivä toteutettiin osana Liikkumisen unelmavuotta ja se kuului Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Vuonna 2018 päivän yhteistyökumppanina oli Metsähallitus.

Liikunnan riemua myös viikonloppuna

Vipinää ja kipinää -hanke ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet järjestävät kaikille varhaiskasvatusikäisten lasten perheille suunnatun yleisurheilutempauksen sunnuntaina 12.5. klo 10–13 Kimpisessä. Tapahtuma on maksuton. Tapahtumaan kannattaa varautua säänmukaisella vaatetuksella ja vesipullolla.

– Luvassa on eri yleisurheilulajeja ja leikkejä sekä mukavaa yhdessä tekemistä ja liikunnan riemua, Juurikorpi sanoo.

Lisätietoja

Tuuli Juurikorpi
varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori
puh. 0401864565
tuuli.juurikorpi(a)lappeenranta.fi