Etusivu/Verkossa koettavat sisällöt

Verkossa koettavat sisällöt

Sotiemme veteraanin Tapio Niemen Haastattelu 

Taipalsaarelaisen Tapio Niemen nimi nousi nopeasti esiin, kun etsimme mahdollisia haastateltavia koulujen kanssa käytävään vuoropuheluun sotiemme veteraanien sekä lasten ja nuorten välillä. 95-vuotias virkeä, Taipalsaaren ainoa elossa oleva tunnuksen omaava sotaveteraani saapui haastatteluun omalla autollaan ja jätti meihin vaikutuksen haastattelullaan. Osia Tapio Niemen haastattelusta voit katsoa alla olevasta videosta

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan tämän vuoden teema Maamme versoo uutta - I vårt land spirar det nya nousi halusta pitää sotiemme veteraanien muistot ja perinteet elävinä ja siirtää ne tuleville sukupolville. Teeman myötä Tapion haastattelu näytettiin eri kouluille sekä luokka-asteille ja niiden oppilaat pääsivät videon nähtyään keskustelemaan videosta, sen sisällöstä, sekä sen heille tuomista tunteista ja ajatuksista. 

Alla olevissa videoissa pääset näkemään vilauksen siitä, kun Pontuksen koulun 5-luokkalaiset ja Kimpisen koulun 9-luokkalaiset reagoivat haastattelun nähtyään, kuinka he pääsivät pohtimaan tunteitaan ja keskustelemaan eroista mitä on ollut isänmaasta huolehtiminen ennen ja nyt.

Maamme versoo uutta -teemanäyttelyt

Lappeenrannan alueen kouluille luotiin oma Isänmaasta huolehtiminen ennen ja nyt -työteema, jonka parissa koulut ovat työskennelleet talven 2022 aikana muun muassa äidinkielen ja kuvataiteen oppitunneilla. Koululaiset ovat välittäneet videotervehdyksiä sekä jakaneet kertomuksia edestakaisin paikallisten sotaveteraanien kanssa, käyneet aiheeseen liittyvissä elokuvanäytöksissä ja oppineet seppeltyöpajoissa sankarihautausmaiden merkityksestä. Lapset ja nuoret tekevät myös omia vierailujaan sankarihautausmaille.

Teeman pohjalta pystytettiin myös kaksi teemanäyttelyä Galleria Pihattoon ja Lappeenrannan pääkirjastoon.

Galleria Pihatto

Galleria Pihaton seinä jossa taideteoksia

Tilataideteos jossa ostoskärryt, jotka ovat täynnä kotimaisten tuotteiden tyhjiä laatikoita

Kaksi tummaa maalausteosta Galleria Pihaton seinällä

Abstrakti taideteos, jossa lehdistä ja kirjoista leikattuja kuvia ja tekstejä

Galleria Pihaton kuvataideteos

Öljyväriteos, jossa Suomen, Ruotsin ja Venäjän muotoiset naiset kinastelevat

Musta-Vaalea muovisotilaista tehty tilataideteos

Lappeenrannan pääkirjasto

Runoteos seinällä

Runoteos seinällä

Runoteos seinällä