Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Kesäkonsertit/Esiintyjähaku

Kesäkonserttien esiintyjähaku

2007_pop-up_veera_ja_saaga_  870x489.jpg

Kesäkonsertit 2021

Kesäkonsertteja järjestetään kesä-elokuussa satamatorin lavalla, Marianaukiolla, kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla. Haemme konsertteihin esiintyjiksi bändejä, tanssiorkestereita, trubaduureja, kuoroja, puhallinorkestereita, tanssiryhmiä ym. 

Lappeenrannan kaupungin järjestämät kesäkonsertit ovat pääsääntöisesti paikallisille harrastemuusikoille ja -esiintyjille tarkoitettuja kehitys- ja esiintymismahdollisuuksia ja katamme esiintyjille konsertista mahdollisesti tulevat kohtuulliset kulut pienellä palkkiolla. Palkkion suuruus yhdestä esiintymisestä on yleensä 200 – 350 euroa, riippuen esiintyvän ryhmän koosta. Viikonloppuna järjestettävistä hieman normaalia pidemmistä konserteista palkkion suuruus on 350-700 euroa.

Pop up -esitykset

Haemme esiintyjiä myös pop up -esityksiin, joita järjestetään ympäri Lappeenrannan keskustaa. Pop up -esiintyjiksi etsitään kaikkien taiteen alojen artisteja ja ryhmiä.

Popup -esitykset koostuvat useasta noin 5-20 minuutin pituisesta esityksestä Lappeenrannan keskustan puisto-, tori- ja muilla ulkoalueilla siten, että esitysajaksi muodostuu yhteensä 60 minuuttia. Palkkio yhdestä 60 minuutin esityskerrasta on 200 euroa.

 

Tapahtumapaikat

Jokaisella konserttipaikalla on käytettävissä erilainen kalusto. Tapahtumapaikoille on myös määritelty profiilit, joiden avulla pyrimme löytämään jokaisen paikan ilmeeseen parhaiten sopivia esiintyjiä ja artisteja. Tapahtumapaikoilla tekniikan hoitaa esiintyjä itse, kaupunki ei pääsääntöisesti tarjoa tilaisuuksiin henkilökuntaa.

Tutustuthan alla oleviin tapahtumapaikkojen profiileihin ennen konsertteihin hakua

Tekniikka
4x8m katettu lava, 4 kanavainen mikseri ja kaiuttimet yleisölle. Sähkö: 16A ja 32A voimavirta ja 4 x pistorasia

Musiikkityylit
Kaikki musiikkityylit tervetulleita.

Esiintyjä
Arkipäivät (ti ja to) Kaikki esiintyvät ryhmät. Satamatori soveltuu esiintymispaikaksi sekä pienille, että suuremmillekkin kokoonpanoille.

Viikonloput (la ja su) Viikonlopun konsertit ovat 90 minuuttia pitkiä konsertteja ja etsimme niihin erityisiä artisteja tai muita esiintyviä ryhmiä. Toivomme hakijoilta video- tai audionäytettä esiintyvästä ryhmästä ja esiintymisestä (esim. Soundcloud tai YouTube) tai linkkiä nettisivuillenne.
Viikonloppujen konserttien palkkiot ovat 350 - 800 euroa, riippuen esiintyvän ryhmän koosta.

 

Tekniikka
4x6m lava ja telttakatos, ei äänentoistoa. Sähkö: 16A ja 2 x pistorasia

Musiikkityylit
Viihde-, tanssi-, iskelmä ja populaarimusiikki. Kyseessä on tanssikonsertti

Esiintyjät
Tanssiorkesterit, Pop Rock -yhtyeet

 

Tekniikka
4x8m katettu lava, ei äänentoistoa. Sähkö: 16A ja 2 x pistorasia

Musiikkityylit
Viihde-, iskelmä-, populaari- ja rockmusiikki

Esiintyjät
Kaikki

 

Kauppatori tekniikka
Ei lavaa, ei katosta. Sähkö: 2 x pistorasia

Hiekkalinna tekniikka
4 x 3m hiekkaan kaiverrettu lava. Sähkö: 2 x pistorasia


Musiikkityylit
Viihde- ja populaarimusiikki

Esiintyjät
Trubaduurit tai pienet ryhmät

Tekniikka
Oma tekniikka. Sähkö vaihtelee esiintymispaikan mukaan

Musiikkityylit
Kaikki

Esiintyjät
Kaikki

Yksittäisen kesäkonsertin esiintymiskerran pituus on 60 minuuttia, poikkeuksina:

  • Lauantaipäivien trubaduuri konsertit, jotka koostuvat kahdesta 40 minuutin pituisesta esiintymisestä kauppatorilla ja Hiekkalinnalla.
  • Lauantai ja sunnuntai-iltojen konsertit satamatorilla, jotka ovat 90 minuutin pituisia konsertteja
  • Viikonloppujen pop up -esitykset, jotka koostuvat noin 5-20 minuutin pituisista esityksistä, niin, että päivän kokonaisesiintymisajaksi tulee yhteensä vähintään 60 minuuttia.

Kaupungin tapahtumatarvikkeita on mahdollista saada konsertteihin veloituksetta käyttöön. Voit tutustua saatavilla olevaan kalustoon Varaamo -tilanvarauspalvelun kautta.

 

Haku

Haku on avoinna 4.4. saakka ja se tehdään tehdään tapahtumapaikoittain alla olevista linkeistä:

Satamatori arkipäivät
Satamatori viikonloput
Marianaukio
Kauppatori / Hiekkalinna
Joutsenon tori

Pop up -konsertit

 

Turvallisuus

Kaikki Lappeenrannan kaupungin tuottamat tapahtumat järjestetään turvallisesti ottaen huomioon kaikki mahdolliset viranomaisten voimassaolevat koronapandemian tuomat kokoontumis- ja muut rajoitukset. Tämän vuoksi konsertteihin saattaa tulla muutoksia nopeallakin aikataululla. Epävakaan tilanteen vuoksi konserttien lopullinen varmistus ja sopimusten teko tapahtuu vasta toukokuussa.