Etusivu/Meillä tapahtuu/Lappeenranta-seminaari

Lappeenranta-seminaari

Lappeenranta-seminaari vuodelta 2018.

Rakkaudesta kuntatyöhön - yhdessä yli haasteiden

Lappeenranta-verkkoseminaari

Voihan korona, minkä teit!

Vuoden 2020 Lappeenranta-seminaari järjestetään 20. – 21.8.2020. 

Koska vieraidemme hyvinvointi ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, toteutetaan kuluvan vuoden seminaari etäyhteyksin studioksi muutetusta Lappeenranta-salista. Hyväntuulisen webinaarin luotsaavat Puoli seitsemän- ohjelmasta tutut ja moneen kertaan palkitut juontajat Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine.

Ohjelmassa orientoidutaan aluksi siihen, mitä kunta-alalla on
odotettavissa korona-kevään jälkeen. Julkisen sektorin jälleenrakentamisen aineksia tarkastelee tästä näkökulmasta kuntaministeri Sirpa Paatero.

Alueellinen eriarvoistuminen ja demografinen kehitys on askarruttanut paljon viime vuosina. Mitkä ovat juurisyyt vauvakatoon? Mitä asialle voidaan oikeasti tehdä? Näitä aiheita ja niiden mahdollisia ratkaisuja polemisoivat Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch, Nuorisotutkimusseura ry:n vastaava tutkija Mikko Salasuo sekä alue- ja väestökehityksen asiantuntija Timo Aro MDI Oy:stä.   

Kunta-alan työmarkkinatilanteeseen ja sen tämän hetken haasteisiin paneudutaan paneelikeskustelussa, jossa ovat edustettuna KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan työmarkkinaosapuolet. 

Kevennystä päivään tuo seminaarin oma Kunta-alan napakymppi, jossa nuoret selvittelevät kysymysten ja vastausten avulla, houkuttaako heitä eniten paikkakunta A, B vai C. 

Tuttuun tapaan seminaarissa on esillä hyviä kehittämisesimerkkejä, jotka tulevat tänä vuonna Riihimäeltä ja Kuntekon tekojen torilta. Myös koronaepidemia on synnyttänyt uusia innovaatioita, joita haluamme esitellä. 

Perjantaina aamupäivällä avataan isoja ikkunoita uuteen vuosikymmeneen Sitran yliasiamies Jyrki Kataisen ja professori Kirsti Longan johdolla. Professori Harri Melin puolestaan polemisoi sitä, miten tämä kaikki näkyy työpaikoilla ja ihmisten arjessa.  

Tulevaisuuden työelämän eettiset eväät punoo lopuksi yhteen Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

Koska Lappeenranta-seminaarin perinteistä iltatilaisuutta ei ole tänä vuonna mahdollisuus järjestää, nähdään sen tilalla Lappeenrannan oma 18.30-olohuone eli musiikkikyllästeinen ilottelu Lappeenranta-salista. Luvassa on mielenkiintoisia kohtaamisia, tanssia, yllätyksiä ja Saimaata unohtamatta.  

Webinaarin osallistujille on tarjolla etukäteen toimitettavat pienet herkkukorit. Etäosallistujat on huomioitu myös sillä, että heitä varten on tapahtumassa oma, erillinen selostus. 

Lappeenranta-verkkoseminaari on tarkoitettu päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille. 

Sydämellisesti tervetuloa!

 

Seminaarin alkuun:

 

Luennoitsijat ja näytteilleasettajat
Lappeenrannan kaupunki
henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puhelin 040 577 9235
sähköposti: lpr.seminaari@lappeenranta.fi

Ilmoittautuminen Lappeenranta-seminaariin

Ilmoittautumiseen liittyvät kysymykset ja laskutus
Etelä-Karjalan Kesäyliopisto
Pohjolankatu 23, 53100 Lappeenranta
puhelin 010 322 9450