Etusivu/Meillä tapahtuu/Lappeenranta-seminaari

Lappeenranta-seminaari

lprseminaari2018_rajattu.jpg

Virkeää ja ennakkoluulotonta pöhinää sekä rakkautta kuntatyöhön!

Tätä on luvassa vuoden 2020 Lappeenranta-seminaarissa!

Kuluvan vuoden Lappeenranta-seminaari järjestetään 20. – 21.8.2020.

Mitä tapahtuu kunnille ja kuntapalveluille, kun väestökehitys haastaa Suomen? Miten tämä vaikuttaa työn organisointiin ja johtamiseen? Riittääkö osaaminen? Miten kuntatyössä pidetään edelleen lippu korkealla?

Näitä teemoja ovat seminaarissa avaamassa muun muassa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, professori Kirsti Lonka sekä alue- ja väestökehityksen asiantuntija Timo Aro.

Tapahtumassa tuuletetaan mielipiteitä kevään neuvottelukierroksen jälkeen ja sujahdetaan eri puolille Suomea kunta-alan napakympin siivittämänä.

Tuttuun tapaan seminaarissa kuullaan myös hyviä käytännön kehittämisesimerkkejä, jotka tulevat tänä vuonna Riihimäeltä ja Kuntekon tekojen torilta. Riihimäen esityksessä estradille pääsevät myös nuoret. Päivien annin punoo yhteen kirkkoherra Kari Kanala, joka polemisoi työ- ja elämä-elämän murrosta digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

Suski ja Mikko_400px.jpgVuoden 2020 Lappeenranta-seminaarin juontavat Puoli seitsemän-ohjelman Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen.

- On mahtavat fiilikset tulla näin suuren liveyleisön eteen, Mikko Kekäläinen hehkuttaa.

Susanna Laine on niin ikään innoissaan päästessään Lappeenrantaan. - Näyttää olevan kuvia kumartelematon rytinä, Susanna toteaa nähdessään ohjelmaluonnoksen.

Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine ovat moneen kertaan palkittu hyväntuulinen juontajapari, jotka tavoittavat alkuillan suoralla lähetyksellä parhaimmillaan 1,5 miljoonan tv-katsojan viikoittaisen yleisön.

Mikko Kekäläinen on kotoisin Pieksämäeltä. Tie vei aluksi Jyväskylään tiedotusalan opintojen pariin. Mikon kohtaloksi ja kuulijoiden iloksi koitui yliopiston kanssa samassa talossa toiminut maakuntaradio, joka nappasi nuoren miehen juontajakseen. Mikko muistetaan myös Radio Suomen aamuohjelman vetäjänä. Yhdessä vaimonsa Kristiina Kekäläisen kanssa Mikko juonsi vuoden 2016 Rion olympialaisten kisastudiota Helsingin Pasilasta.

Susanna Laine on tullut tutuksi paitsi juontajana myös teatterilavoilta. Seinäjokelaista Susannaa on nähty muun muassa Uudessa Iloisessa Teatterissa, Hämeenlinnan kaupunginteatterissa ja useissa tv-tuotannoissa. Monet muistavat hänet myös Miss Suomen toisena perintöprinsessana vuodelta 2005. Susannan mielestä juontajan työ on hillittömän hauskaa. - Suorassa lähetyksessä on aina oma jännittävä tunnelma, mutta välillä on todella kiva päästä kunnon juontokeikoille, kuten Lappeenrantaan, Susanna tiivistää.

Seminaarin tarkempi ohjelma julkistetaan maaliskuussa.

Seminaarin www-sivuilla riittää pöhinää koko ajan aivan tapahtuman h-hetkeen saakka, joten kannattaa pysyä kanavalla.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Seminaarin alkuun:

 

Luennoitsijat ja näytteilleasettajat
Lappeenrannan kaupunki
henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puhelin 040 577 9235
sähköposti: lpr.seminaari@lappeenranta.fi

Ilmoittautuminen Lappeenranta-seminaariin

Ilmoittautumiseen liittyvät kysymykset ja laskutus
Etelä-Karjalan Kesäyliopisto
Pohjolankatu 23, 53100 Lappeenranta
puhelin 010 322 9450