Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Sataman valot

Sataman valot

Sataman Valot -tapahtuma pimeällä.

 

 

 

Sataman Valot 27.8.2022

Lappeenrannan tapahtumakesä huipentuu perinteiseen Sataman valot -tapahtumaan Satamatorilla ja Rantapuistossa.
Maksutonta koko perheelle suunnattua tapahtumaa vietetään lauantaina 27.8. klo 16–23!

Tänä vuonna Sataman valot -tapahtumassa teemana on nuoret ja osallisuus. Osallisuus-teema näkyy muun muassa valohaastetempauksessa, jossa kaupungin asukkaita ja eri toimijoita kannustetaan valmistamaan oma valaisin osaksi suurempaa yhteisöllistä valoinstallaatiota.   

Luvassa on muun muassa musiikkia, tanssia, sirkusta ja muita ohjelmanumeroita. Tapahtumassa valon eri muodot ovat pääosassa, ja alueelle valoa tuokin juhlavalaistus, yhteisöllisen valotaideteos, veneiden valoparaati sekä uutuutena valorekat!

Tänä vuonna  tapahtumaan voi osallistua myös digitaalisesti. Osana Kohti elämyksellisempää digitaalista etätapahtumatuotantoa -hanketta Sataman valot -tapahtuma ottaa digiloikan, jonka ansiosta tapahtumassa pääsee muun muassa testaamaan virtuaalilaseja ja -pelejä sekä osallistumaan virtuaalisen vieraskirjan kokoamiseen, jossa kävijöiden ottamista kuvista muodostuu yhteisöllinen kuvakollaasi.  Tapahtumassa on mukana myös kolme lappeenrantalaista striimaajaa, joten tapahtumaa voi seurata livenä verkon välityksellä!

 

Tapahtumassa mukana mm. Taidekoulu Estradi, Suomen Unicef, Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, MLL, Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO, Lappeenrannan kaupunki, Kaupunginteatteri, Musiikkiopisto, Tanssiopisto, Kuvataidekoulu, Lappeenrannan tanssiurheilijat ry ja monen monta muuta.

KATSO TÄSTÄ TAPAHTUMAN OHJELMA

 

 

 

Koko perheen tapahtuma Sataman valot päättää Lappeenrannan kesäkauden vuosittain elokuun lopussa. Sataman Valot tuo kaupunkiin karnevaalitunnelmaa taas 27.8.2022!