Etusivu/Meillä tapahtuu/Kaupungin tapahtumat/Talvisodan päättymisen muistopäivä

Talvisodan päättymisen muistopäivän juhlallisuudet Lappeenrannassa 13.3.2024

Lappeenrannan kaupunki toivottaa asukkaat tervetulleiksi talvisodan päättymisen muistopäivän juhlallisuuksiin keskiviikkona 13. maaliskuuta 2024.

Juhlallisuudet alkavat kello 10.45 Lappeen Marian kirkon edessä ja muistojumalanpalvelus Lappeen Marian kirkossa alkaa kello 11.00.

Muistojumalanpalveluksen päätyttyä lippulinna ja seppeleenlaskijat kokoontuvat sankarihautausmaan kirkon puoleisella portilla. Lippulinnan johtajana toimii Lappeenrannan Reserviupseerikerhon perinneupseeri Fredrik Söderlund sekä kirkkoupseerina kapteeni Janne Nordman.

Kirkonkellojen soiton päätyttyä Lappeenrannan sankarihautausmaalla lasketaan yhteinen seppele talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkille. Maasotakoulun johtaja, eversti Janne Mäkitalo edustaa Puolustusvoimia ja Maasotakoulua seppeleenlaskutilaisuudessa. Kaupungin edustajana päivän tilaisuuksissa on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Koskenranta.

Talvisodan päättymisen muistopäivä ei kuulu virallisiin liputuspäiviin, mutta juhlallisuuksia järjestetään eri puolilla maata. Suomen ja Neuvostoliiton välillä käyty talvisota alkoi 30.11.1939 ja päättyi 105 päivää myöhemmin Moskovan rauhansopimukseen 13.3.1940. 

Päivän ohjelma:

Klo 10.45    Järjestöliput kantajineen kokoontuvat Lappeen Marian kirkon pääoven edessä (siirtyminen kirkkoon johdetusti)

Klo 11.00    Muistojumalanpalvelus Lappeen Marian kirkossa

  • Kirkonkellojen soitto (10 minuuttia)
  • Lippulinna ja seppeleenlaskijat kokoontuvat sankarihautausmaan kirkon puoleisella portilla heti jumalanpalveluksen päätyttyä.
  • Kunniakäynti ja seppeleenlasku talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkillä Lappeenrannan sankarihautausmaalla.

Päivän pukukoodi on tumma puku kunniamerkein, päällystakki, päähine, mustat käsineet.