Etusivu/Järjestä tapahtuma

Järjestä tapahtuma

Lappeenrannan festarit.

Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia. Erinomaiset tapahtuma-alueemme ja tilamme festivaalien, konserttien, urheilutapahtumien tai vaikka markkinoiden ja kirpputorien järjestämiseen löytyvät keskustan sykkeestä sekä Saimaan rannalta.

Tapahtumapalveluissa osaamme auttaa sinua eteenpäin ja rakennamme innokkaasti tapahtumayhteistyötä kaikkina vuodenaikoina! Opiskelijakaupunkimme sijainti Venäjän rajan tuntumassa antaa lisää potentiaalia tapahtumatuottajille.

Olemme koonneet oheen tietoa tapahtuman järjestämisestä. Jos tarvitset apua ja neuvoa tapahtumasi järjestämiseen, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Yhteystiedot näet klikkaamalla tästä!

Poikkeusolojen tuomat rajoitteet tapahtumatoimintaan

Aluehallintovirastot ovat antaneet määräykset syyskuun yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisestä. Alle 50 hengen tilaisuudet sallitaan. Yli 50 hengen tilaisuuksia voi järjestää, jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta, koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Rajoitusten lieventyessä tapahtumajärjestäjän vastuu tapahtuman turvallisuudesta korostuu entisestään. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmän suositukset

Suositus käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa. Suositus on voimassa vuoden loppuun saakka.

Tapahtumien järjestäminen sallitaan toistaiseksi Aluehallintoviraston voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Turnaustyyppisten urheilutapahtumien järjestäminen sallitaan alueella toistaiseksi, mutta nyt annetun suosituksen mukaan joukkueet eivät saa kohdata kuin urheilusuorituksen aikana. Tapahtumien järjestäjien suositellaan kiinnittävän huomiota turvavälien toteutumiseen, maskien käyttöön sekä yleisiin hygieniaohjeisiin. Voimassa on tapahtumia koskeva kasvomaskisuositus. Tapahtuman järjestäjät ovat itse vastuussa järjestämästään tapahtumasta ja sen terveysturvallisuuden suunnittelusta ja toteutumisesta. Tapahtumajärjestäjille lisätietoa Aluehallintoviraston sivuilta: http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

 

Tapahtumien edellytykset tiivistetysti:

  • tilaisuudella on vastuuhenkilö joka varmistaa tapahtuman turvallisuuden
  • väkimäärää pitää pystyä seuraamaan ja hallitsemaan
  • ulkoalueen tulee olla rajattu, jotta edellinen voi toteutua
  • alueelle sisään ja ulos mentäessä täytyy olla käsien pesu tai desifiointi
  • 1-2m turvavälit pitää pystyä pitämään ja järjestäjän tulee varata riittävästi väkeä valvomaan ja ohjeistamaan, että tämä toteutuu
  • osallistujista tulee pitää kirjaa mahdollisuuksien mukaan, jotta mahdolliset altistuneet voidaan jäljittää
  • Paikat pitää siivota vähintään 2 kertaa päivässä ja ruuhkapaikat 2-4 tunnin välein