Etusivu/Järjestä tapahtuma/Luvat/Alueen tai tilan käyttölupa

Alueen tai tilan käyttölupa

Ulkona järjestettävät tapahtumat tarvitsevat maa-alueen omistajan luvan. Luvan antaa se, jonka omistamalla maalla tapahtuma aiotaan järjestää.

Tapahtumajärjestäjä voi tarvita myös vuokraoikeudenhaltijan suostumuksen, jos vuokraoikeudenhaltija on joku muu kuin maanomistaja.

Maaomistaja, olipa se kaupunki tai yksityinen, voi asettaa ehtoja tai kokonaan kieltää tapahtuman järjestämisen, jos tapahtuma ei sovellu suunnitellulle paikalle tai sen järjestämiseen on olemassa muita esteitä.

Käyttölupa tarvitaan, jos tapahtumalla rajataan alueen yleistä käyttöä tai tapahtumaa varten tarvitaan erityisiä liikennejärjestelyä. Lupa on oltava myös silloin, kun tapahtuma edellyttää toimia turvallisuuden ja järjestyksen ylläpitämiseksi.

Lupaa ei tarvita Lappeenrannan kaupungin omistuksessa olevilla alueilla, jos tapahtuma on lyhytaikainen (esim. merkkipäivä, polttarit) eikä se rajaa alueen yleistä käyttöä. Käyttölupaa ei tarvita myöskään tiloihin, joissa on pysyvä henkilöstö, kuten esimerkiksi ravintola.

Lappeenrannassa yleiset alueet ovat kaupungin eri toimijoiden hallinnoimia, mutta kaikki alueet varataan samalla tavalla.

Varaa kaupungin alue täyttämällä sähköinen varauslomake tästä.

Voit palauttaa lomakkeen myös asiakaspalvelukeskus Winkkiin: Villimiehenkatu 1, 53100 LAPPEENRANTA 

Tarvitsetko apua tai neuvoa?

Ole yhteydessä tapahtumapalveluihin. Yhteystiedot näet klikkaamalla tästä!