Etusivu/Järjestä tapahtuma/Suunnittelu/Esitystekniikka

Esitystekniikka

Useissa tapahtumissa tarvitaan yleensä erilaisia teknisiä välineitä, kuten videotykkejä, tietokoneita, mikkejä ja äänentoistolaitteita sekä valaistusta. Pohdi oman tapahtumasi kannalta, millaista esitystekniikkaa tapahtumasi tarvitsee.

Ennen tapahtumaa on hyvä testata erilaisten välineiden ja ohjelmien yhteensopivuus ja miettiä, mitä tehdään, jos tekniikkaa pettää tapahtuman aikana. Tekniikka kannattaa hankkia hyvissä ajoin valmiiksi paikan päälle.

Tekniikkaa ja välineitä varten on huolehdittava riittävästä sähköstä sekä mahdollisesti verkkoyhteyksistä ja varmistuttava sopivista liittimistä (esim. tietokoneiden ja tykkien välillä voi olla useita erilaisia liitinvaihtoehtoja).

Jos äänilaitteiden käytöstä aiheutuu kovaa melua lähialueen asukkaille tai niitä käytetään klo 22.00 jälkeen tulee tapahtumasta tehdä meluilmoitus. Lue lisää äänentoistoon liittyvistä lupa-asioista!

Jo tapahtumapaikan valinnassa tulee huomioida miten tarvittava tekniikka saadaan käyttöön kyseisessä tilassa tai alueella.

Kaupungilla on lavarakenteita, telttoja sekä ääni- ja valolaitteita, joita se voi myöntää tapahtuma- ja sopimuskumppaniensa käyttöön veloituksetta.

Jos et ole varma minkälaista esitystekniikkaa tapahtumassasi tarvitaan ja mistä voisit sen saada, ole yhteydessä tapahtumapalveluihin.