Etusivu/Järjestä tapahtuma/Luvat/Myynti- ja anniskeluluvat

Myynti- ja anniskeluluvat

Elintarvikkeiden myynti

Elintarvikkeiden myynti tai tarjoilu on tapahduttava elintarvikelain vaatimuksia noudattaen. Elintarvikkeiden ja tupakkatuotteiden myyntiluvat myöntää Lappeenrannan seudun ympäristötoimi.

Vähäriskisestä elintarvikemyynnistä tai -tarjoilusta ei tarvitse tehdä ilmoitusta silloin, kun toimija on yksityinen henkilö tai toimintaa ei voida pitää elinkeinon harjoittamisena. Tällainen toiminta on tyypillisesti satunnaista ja käsiteltävien elintarvikkeiden määrät ovat pieniä kuten esim. elintarvikemyynti koulujen myyjäisissä, seurakunnan kahvitilaisuus tai urheiluseuran makkaranpaisto paikallisottelussa.

Ilmoitus tulee kuitenkin tehdä, mikäli toiminta ei ole vähäriskistä (esim. raakalihavalmisteiden myyminen, sushin valmistaminen ja myynti, kylmäsavustetun, tyhjiöpakatun kalan myynti).

Mikäli et ole varma onko toiminta vähäriskistä, ota yhteys terveystarkastajaan.

Ns. tilapäisestä myynnistä voi tiedottaa e-lomakkeella.

Lisätietoja elintarvikkeiden myynnistä löydät Lappeenrannan ympäristötoimen sivuilta 

Anniskeluluvat

Anniskeluluvat myöntää aluehallintovirasto.

Lupaa myönnettäessä arvioidaan tilaisuuden luonne, paikan sopivuus sekä anniskelujärjestelyt. Lupa voidaan jättää myöntämättä, mikäli lupaa haetaan urheilutapahtumaan tai tilaisuuteen, joka on luonteeltaan perhetapahtuma tai johon osallistuu runsaasti lapsia ja nuoria.

Hakemukseen tulee liittää tilapäisen tilaisuuden tai tapahtuman ohjelma ja pohjapiirrustus anniskelualueesta. Tapahtuman tilojen tai ulkoalueen tulee olla todisteellisesti anniskeluluvan hakijan hallinnassa tapahtuman ajan. Järjestäjien tulee osoittaa, että tapahtumaa varten on riittävät saniteettitilat.

Lisätietoja ja ohjeet anniskeluluvan hakemiseen löytyvät aluehallintoviraston sivuilta

Tarvitsetko apua tai neuvoa?

Ole yhteydessä tapahtumapalveluihin. Yhteystiedot näet klikkaamalla tästä!