Etusivu/Järjestä tapahtuma/Rakentaminen ja järjestäminen/Sähkö ja vesi

Sähkö ja vesi

Sähkö

Tapahtumassa tarvitaan usein sähköä. Jo tapahtumapaikkaa varatessa kannattaa varmistaa paikan vuokraavalta taholta sähkön saatavuus ja riittävyys. Sähköt ovat usein helpommin saatavilla sisätiloihin kuin ulkoalueille.

Kiinnitä huomiota sähköturvallisuuteen. Vain ammattilainen saa tehdä asennukset. Suojaa sähkölaitteet ulkotiloissa sateelta ja ilkivallalta. Pidä sähköjohdot pois myös kulkuväyliltä.

Ulkotiloissa tulee käyttää vain ulkokäyttöön tarkoitettuja johtoja.

Vakituisesti tapahtumakäytössä olevilla alueilla on omat tapahtumakäyttöön suunnitellut sähkökeskukset ja liittymät. Aluevarauksen yhteydessä voi ilmoittaa sähkön tarpeesta, jolloin varaajalle annetaan oikeus sähkön käyttöön. Suurista sähkön tarpeista veloitetaan käytön mukaan.

Sisätiloissa sähkön käyttö määritellään vuokrasopimuksessa. Yleensä sähkö sisältyy tilan vuokraan.

Erityisen suurissa sähkön tarpeissa ja alueilla, joissa ei ole valmista sähköliittymää, voit tehdä tarjouspyynnön liittymän toimittamisesta Lappeenrannan Energiaverkoille osoitteessa MinunLiittyma.fi.

Lisätiedoissa ja kysymyksissä otathan yhteyttä Lappeenrannan Energian tekniseen asiakaspalveluun arkisin kello 8-16, puh. 020 690 505 valinta 3, sähköposti tekninen.aspa@lreoy.fi, käyntiosoite Simolantie 18, 53600 Lappeenranta.

Joissain tapauksissa tapahtuman vaatima sähkö voi olla järkevintä toteuttaa aggregaateilla.

Suomessa on tapahtumien sähköistykseen erikoistuneita yrityksiä, jotka vuokraavat tarvittavat laitteet ja rakentavat sähköverkon tapahtuma-alueelle.

Vesi

Tapahtumapaikkaasi on saatava vettä, mikäli tapahtumassasi myydään elintarvikkeita tai järjestetään anniskelua.

Veden saatavuus neuvotellaan ja tarkistetaan tapahtumapaikkaa vuokraavan tahon kanssa.

Jos tapahtumapaikassa ei ole vesipistettä, vettä on tuotava paikalle muiden keinojen, kuten vesisäiliöiden avulla. Talousvetenä käytettävän veden tulee täyttää talousvedelle asetetut laatuvaatimukset.

Suurissa veden tarpeissa ja alueilla, joissa ei ole valmista vesiliittymää, voit tehdä tarjouspyynnön liittymän toimittamisesta Lappeenrannan Energiaverkoille osoitteessa MinunLiittyma.fi.

Lisätiedoissa ja kysymyksissä otathan yhteyttä Lappeenrannan Energian tekniseen asiakaspalveluun arkisin kello 8-16, puh. 020 690 505 valinta 3, sähköposti tekninen.aspa@lreoy.fi, käyntiosoite Simolantie 18, 53600 Lappeenranta.

Sähkön ja vedenjakelun häiriötilanteet

Häiriötilanteissa katso ensin tiedotteet Lappeenrannan alueen sähkön ja veden häiriöistä Lappeenrannan Energian verkkopalvelusta. Sähköhäiriöt näkyvät reaaliaikaisena sivun häiriökartalla ja vesikatkosta julkaistaan häiriötiedote tekstitiedotteena. Häiriötilanteessa voit tarvittaessa myös soittaa sivulla ilmoitettuihin sähkön ja veden vikailmoitusnumeroihin. Numeroissa palvellaan 24/7.

Tarvitsetko apua tai neuvoa?

Ole yhteydessä tapahtumapalveluihin. Yhteystiedot näet klikkaamalla tästä!