Etusivu/Meillä tapahtuu/Kulttuuritapahtumat/Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut/Säännöt

Säännöt

1. Lappeenrannan kaupunki järjestää seuraavat Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut 1.- 6. tammikuuta 2022. Kilpailuissa on oma sarjansa sekä nais- että mieslaulajille

2. Osallistumisoikeus on Suomen kansalaisilla; vuonna 1989 tai sen jälkeen syntyneillä naisilla ja vuonna 1987 tai sen jälkeen syntyneillä miehillä.

3. Lappeenrannan kilpailut aiemmin voittanut laulaja ei enää voi osallistua näihin kilpailuihin. Mukana voi olla enintään kolme kertaa.

4. Varsinaisissa kilpailuissa on kolme osaa: pianosäestyksiset alku- ja välierät sekä orkesterifinaali.

5. Kaikki kilpailuihin määräaikaan mennessä ilmoittautuneet laulajat kutsutaan Lappeenrannassa lauantaina 23. ja sunnuntaina 24. lokakuuta 2021 järjestettävään ennakkokilpailuun, josta varsinaisiin kilpailuihin valitaan enintään 30 laulajaa.

Ulkomailla opiskelevat tai työskentelevät voivat anoa lupaa osallistua ennakkokilpailuun tallenteella. Tallenteen tulee olla verkossa sellaisessa muodossa, että se on sieltä helposti ladattavissa ennakkokilpailun tuomariston kuultavaksi.

Kilpailijan on itse huolehdittava, että tallennelinkki on saatavilla viimeistään  perjantaina 1.10.2021. Ennakkokilpailu järjestetään Lappeenrannan musiikkiopiston Helkiö-salissa, Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta, ja se on avoin yleisötilaisuus.

6. Ilmoittautumiskaavakkeen viimeinen lähetys sähköpostitse/postituspäivä on perjantai 10.9.2021 (postileima). Ilmoittautumiskaavake/ tiedot täytetään tekstinkäsittelyohjelmalla tai selvästi tekstaten.

7. Lappeenrannan kaupungilla on rajoittamaton oikeus solmia sopimuksia kilpailujen radioimiseksi, televisioimiseksi, videoimiseksi tai lähetettäväksi internetissä ilman osallistujille tulevia korvauksia.

8.  Kaikkien kilpailijoiden on henkilökohtaisesti ilmoittauduttava kilpailukansliaan Lappeenrannan kaupungintalolla 1.1.2022 klo 14 -15.30 (henkilöllisyystodistus mukana) ja oltava läsnä klo 16 alkavassa avajaistilaisuudessa Lappeenranta-salissa, jossa arvotaan kilpailujärjestys.

Arvonnan suorittaa kilpailun kuopus nostamalla arvontamaljasta nimilipukkeen, josta ilmenee aloittaja. Muut laulavat hänen nimestään alkavassa aakkosjärjestyksessä. Järjestys pysyy samana koko kilpailun ajan.

Kilpailijan sairastumistapauksissa kilpailun aikana kilpailu jatkuu suoraan seuraavan kilpailijan esityksellä.

9.  Kilpailijoiden on mahdollista käyttää omaa pianistia omalla kustannuksellaan. Oman pianistin käytöstä tulee ilmoittaa kirjallisesti ennakkokilpailun tulosten selvittyä kilpailutoimikunnalle. Kilpailuohjelmaa ei voi muuttaa kilpailun aikana.

10. Välierään ja loppukilpailuun valittavien määrästä päätetään kilpailun kuluessa.

11.  Kilpailun järjestämisen kumoaa force majeure -syy (Force majeure eli ylivoimainen este on yllättävä, ennalta-arvaamaton ja osapuolten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolinen tapahtuma, joka estää osapuolen sopimuksenmukaisen suoritusvelvollisuuden täyttämisen kuten pandemia (COVID-19), epidemia, sota, kulkutauti, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto tai määräys). 

Palkinnot

Lappeenrannan kaupungin palkinnot sekä naisten että miesten sarjassa ovat 10 000, 7000 ja 5000 euroa. Tuomaristo voi päättää myös toisenlaisesta palkintojenjaosta. Lisäksi voidaan jakaa erikoispalkintoja.