Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Kevät 2023 kaupunginteatterissa tarjoaa trilleriä, mustaa komediaa, musiikkimuistoja ja valloittavia vierailuja
8.11.2022

Kevät 2023 kaupunginteatterissa tarjoaa trilleriä, mustaa komediaa, musiikkimuistoja ja valloittavia vierailuja

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa on luvassa kaksi uutta näytelmäensi-iltaa sekä konserttimuotoinen esitys.

labyrintti 370x246.png

Kevään avaa 4.2.2023 teatterin Suurella näyttämöllä ensi-iltansa saava psykologinen trilleri Labyrintti. Ranskalaisen menestyskirjailijan Florian Zellerin kirjoittama sekä Suomen kantaesityksensä Lappeenrannassa saava Labyrintti on psykologinen trilleri viettelyksistä, naamioista, syyllisyydestä ja vallasta.

Näytelmän keskiössä on menestyvä kirurgi, René (Seppo Kaisanlahti). Muissa rooleissa nähdään Sanna Kemppainen, Noora Koski, Turo Marttila, Aino Sirje, Eppu Pastinen, Anna-Kaisa Makkonen, Jussi Johnsson ja Antti Saarikallio. Labyrintin lavastus on Samuli Hallan ja puvustus Mimmi Resmanin työtä.

Labyrintti on uuden teatterinjohtajan Helka-Maria Kinnusen ensimmäinen ohjaustyö Lappeenrannan kaupunginteatterille. Labyrintin on suomentanut Aino Piirola.

Vuoden perheessä komedia kääntyy kauhuksi

2212 LPR teatteri Vuoden perhe - - verkkosivut-595x370..png

Kaupunginteatterin kevään muut uudet esitykset tulevat ohjelmistoon huhtikuussa.

1.4.2023 ensi-iltaan tulee Aino Pennasen kirjoittama sekä Maia Häklin ohjaama Vuoden perhe. Pienellä näyttämöllä nähtävä Vuoden perhe on musta komedia täydellisestä ydinperheestä, jossa isän sana on laki ja kulissit pidetään pystyssä hinnalla millä hyvänsä. Ydinperheodotusten noudattaminen saa lopulta karmaisevat mittasuhteet ja komedia kääntyy kauhuksi.

Vuoden perhe käsittelee tavallisuuden tavoittelemisen tuhovoimaisuutta, heteronormatiivisessa ydinperhemallissa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa sekä henkistä väkivaltaa perheissä.

Vuoden perheen rooleissa nähdään näyttelijät Samuli PunkkaVilma Ilmari Putro, Antti Saarikallio sekä Aino Sirje. Lavastuksesta vastaa Mimmi Resman ja puvustuksesta Päivi Hanttu-Lindström.

Kaukokaipuu vie välimerellisiin tunnelmiin

2211-LPR-teatteri-Kaukokaipuu-verkkosivut-595x370.jpg

Kevään kolmas oma tuotanto on 22.4.2023 ensi-iltansa saava kevätkonsertti Kaukokaipuu, joka tuo teatterin Suurelle näyttämölle välimerellisen tunnelman.

Konsertti koostuu Portugalin, Espanjan, Italian ja Kreikan perinnealueen lauluista, runoista ja tanssiaskelista. Laulavat ja tanssivat näyttelijät sekä kolmen hengen orkesteri virittävät mielet kohti kesää ja tarjoavat nojatuolimatkan muistojen ja haaveiden lomamaisemiin.

Konsertin kapellimestarina toimii kansanmuusikko (MuM) Jarmo Romppanen, ohjaaja-koreografina Sonja Pakalén ja laulujen harjoituttajana Jani Pola.

Esityksessä mukana ovat näyttelijät Jussi Johnsson, Seppo Kaisanlahti, Noora Koski, Anna-Kaisa Makkonen, Turo Marttila, Eppu Pastinen ja Netta Salonsaari. Mukana on myös Lappeenrannan tanssiopiston tanssijoita.

Uusi näyttelijä mukana, syksyn ensi-illat jatkavat

Uusien kappaleiden lisäksi keväällä 2023 teatterin lavalla nähdään myös teatterin uusi näyttelijäkiinnitys, Aino Sirje. Barcelonalaisesta teatterikoulusta näyttelijäksi valmistunut Aino Sirje on näytellyt espanjalaiselokuvissa sekä Suomessa muun muassa Rantabaari-, Roba- ja Suden hetki -televisiosarjoissa sekä Syke: Hätätila -elokuvassa.

Syksyltä 2022 jatkavat hurmaava lastennäytelmä Oi ihana Panama sekä kantaesitys Viimeinen Atlantis.

Tasokkaat vierailut täydentävät kevään tarjontaa

Omien tuotantojen lisäksi Lappeenrannassa voi keväällä 2023 nähdä useita huippuvierailuja.

Kevätkauden vierailut teatterissa avaa 19.1.2023 Talvikki Eerolan Mihin katosit? Esitys on omakohtainen matka siihen, mitä on elää vakavasti sairaan vanhemman lähellä. Lempeän ja vuorovaikutteisen esityksen äärellä tulee monien tunteiden koskettamaksi ja voi tunnistaa omia erilaisia roolejaan läheisenä.

tatupatu_some kuvakrediitti Linnateatteri.jpg

Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttää 24.1., 25.1. sekä 26.1.2023 nähtävä Tatu ja Patu, elämä ja teot. Esitys on pullollaan hauskoja hetkiä, outoja asioita, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia. Linnateatterin näytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään.

Helmikuussa runoutta, monologia ja nykysirkusta

8.2.2023 nähdään Kati OutisenAnja Erämajan sekä muusikko Tuija Rantalaisen esitys Järjestetään maailma näin. Erämajan runoissa keveys yhdistyy vakavaan, arjen tunnistettavat tilanteet outoihin. Esitys sisältää myös Erämajan runoihin sävellettyjä lauluja. Järjestetään maailma näin sopiikin kaikille runon, laulelman ja huumorin ystäville.

Mielikuvituspoikaystävä K–18 vieraili Lappeenrannassa loppuunmyydyin esityksin syksyllä 2021 ja palaa teatterin ohjelmistoon uusin vierailuin 17.2. ja 18.2.2023. Esitys on näyttelijä Aija Pahkalan esittämä kirjailija sekä somevaikuttaja Henriikka Rönkkösen menestyskirjaan perustuva hauska ja koskettava monologiesitys sinkkuudesta.

Ulkomailla kiertänyt sekä sirkustaiteen saralla palkittu akrobaattiryhmä Arctic Ensemble saapuu Lappeenrantaan 23.2.2023. Ajolähtö on vauhdikas ja yllätyksellinen nykysirkusesitys, jossa yhdistyvät maailmanluokan sirkustaide ja Suomen kesä kaikessa komeudessaan.

Värttinä Oi Dai kuva Sari Kaasiselta.jpg

Värttinä ja Pola Ivanka maustavat maaliskuun

Maaliskuussa kaupunginteatterissa tunnelmoidaan ja iloitaan musiikkipitoisten vierailujen parissa.

Nostalgian havinaa ja supikkaiden supsutusta on ilmassa, kun Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä palaa kultaa ja platinaa myyneen Oi Dai -levyn tunnelmiin. Värttinä valloittaa Suuren näyttämön vierailullaan 15.3.2023.

Maaliskuun huipennuksena 31.3.2023 Suurella näyttämöllä nähdään Pola Ivanka Show: He’s a Lady! Drag-solisti vetää menevän hittiputkensa vahvalla tulkinnallaan, livebändin säestyksellä. Tiedossa on tähtisadetta sekä glamouria, ja tunnelma tulee olemaan runsasta ja rönsyilevää, kuten Pola itsekin. Pola Ivankana hurmaa Mika Tepsa.

Lisätiedot esityksistä ja lipuista:

Lappeenrannan kaupunginteatteri – lprteatteri.fi

teatteri@lappeenranta.fi