Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Koe Lappeenrannan kesäiset maisemat uuden kiertoajelubussin kyydissä
30.5.2024

Koe Lappeenrannan kesäiset maisemat uuden kiertoajelubussin kyydissä

Lappeenrannan kesän 2024 uutuus on kiertoajelubussi, joka aloittaa liikennöinnin lauantaina 1.6.

Noin 40 minuuttia kestävän kiertoajelun aikana ehtii näkemään kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat, kuten historiallisen Rakuunanmäen, linnoituksen sekä kauniit Saimaan maisemat. Kiertoajelubussi erottuu Jouko-busseista kuvituksella, joka peittää auton kyljet ja perän. Bussiin pitää ostaa erillinen lippu eli Joukon matkalipuilla ei pääse kiertoajelubussin kyytiin.

– Lappeenrannan kiertoajelubussi tarjoaa loistavan mahdollisuuden nähdä kaupungin hienot nähtävyydet helposti ja mukavasti. Samalla bussikyydissä pääsee tutustumaan kaupungin historiaan suomen- ja englanninkielisten kuulutusten ja kuvakerronnan avulla, matkailupalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo.

– Bussin ja pysäkkikylttien kuvissa on käytetty lappeenrantalaisen taiteilijan Heli Pukin veikeitä kuvituksia. Niistä voi bongailla lappeenrantalaisia paikkoja ja lappeenrantalaisuutta korostavia asioita.

Kiertoajelukierroksen lähtö- ja päätepysäkki sijaitsevat Hiekkalinnalla. Kiertoajelu toimii Hop on - Hop off -idealla, eli kyytiin ja kyydistä pois voi päivän aikana nousta haluamassaan paikassa. Kertalippuja on myös saatavilla. Valitettavasti lemmikkieläimet eivät ole sallittuja kiertoajelulla. Bussi ei myöskään ole esteetön, mutta bussin takaosaan mahtuu taiteltavat lastenrattaat ja rollaattorit.

Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman korostaa, että palveluissa on noudatettava kestävän matkailun strategiaa, johon kuuluu turistien hiilijalanjäljen pienentäminen sekä hiilinielujen kasvattaminen kaupunkivihreää lisäämällä.

– Tämä uusi palvelu edistää kestävää liikkumista kaupungin alueella, ja on näin osa Lappeenrannan kaupungin vastuullisen matkailun toimenpiteitä.

Kiertoajelubussin liput ja hinnasto

Lippuja kiertoajelulle myydään kaupungin matkailuneuvonnan pisteissä, jotka sijaitsevat IsoKristiinassa ja Hiekkalinnalla. Maksu onnistuu näissä pisteissä kortilla ja käteisellä. Bussin kuljettajalle voi maksaa vain kortilla.

Päiväliput:

  • Lapsi: 7 € (alle 6-vuotiaat ilmaiseksi, alle 14-vuotiaat lastenlipun hinnalla)

  • Aikuinen: 10 €

  • Perhelippu: 24 € (2 aikuista + 2 lasta)

Kertaliput:

  • Lapsi: 5 € (alle 6-vuotiaat ilmaiseksi, alle 14-vuotiaat lastenlipun hinnalla)

  • Aikuinen: 8 €

  • Perhelippu: 20 € (2 aikuista + 2 lasta)

Toiminta- ja lähtöajat

Kiertoajelubussi liikennöi 1.6.–11.8.2024 tiistaista sunnuntaihin. Ajeluita järjestetään 12.–25.8. vain lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kiertoajelubussin reitti: 
Hiekkalinna-Katariinantori-Rakuunamäki-Kauppatori-Liikennepuisto-Vanha Pappila-Myllysaari-Satamatori-Hiekkalinna

Lähtöajat Hiekkalinnalta:

Klo 11
Klo 12
Klo 13
Klo 14.30
Klo 15.30
Klo 16.30 (Viimeinen lähtöaika)

Lisätietoja:

Antti Tuomaala, matkailupalvelujen asiantuntija
Puh. 040 065 8203, antti.tuomaala@lappeenranta.fi

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
Puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Kiertoajelubussia koskeva info löytyy VisitLappeenrannan verkkosivustolta