Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertti to 26.1. tarjoaa illan täydeltä Marzi-Meininkiä
20.1.2023

Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertti to 26.1. tarjoaa illan täydeltä Marzi-Meininkiä

Lappeenrannan kaupunginorkesterin seuraavaa konserttia tähdittää kitaristi Marzi Nyman. Marzi-Meininkiä konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus musiikkia Nymanin omista teoksista poppiin ja klassiseen.

Ensi viikon torstaina 26.1. Lappeenrannan kaupunginorkesterin eteen saapuu kitaristi-säveltäjä Marzi Nyman, jolle mikään musiikin alue ei ole vierasta. Marzi-Meininkiä -konsertissa torstaina Lappeenranta-salissa kuullaan läpileikkaus Marzi Nymanin musiikista. Ohjelmassa on Nymanin Ragety-Drag pianolle ja jousikvintetolle, Puhallinkvintetto A Rotten Rhapsody sekä kattaus eri tyylien tutuista lauluista sekä melodioista David Bowiesta Bob Dylaniin, Jean Sibeliuksesta Marzi Nymanin omiin kappaleisiin. Konsertin solistina ja johtajana toimii itse Marzi.

Marzi Nyman by Toni Rutanen.

Kitaristi Marzi Nyman (s. 1979) on yksi näkyvimmistä raja-aitoja kaatavista muusikoista ja säveltäjistämme. Nyman aloitti musiikinopiskelun piano- ja teoriatunneilla Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa, josta matka jatkui vuonna 1996 Tapiolan lukion musiikkilinjalle ja pian myös Espoon pop/jazzopisto Ebeliin.

Vuonna 1998 Nyman aloitti opiskelut Sibelius-Akatemian jazzosastolla, mutta muusikon työt veivät jo kitaristia mukanaan: 2000-luvun taitteessa Nyman kiinnitettiin sekä Lenni-Kalle Taipale Trioon, Joonas Hytösen talkshow’n housebandiin että Nylon Beatiin, jossa hän soitti seuraavat kolme vuotta. Samoihin aikoihin Marzia kuultiin myös UMOn ohjelmistoissa, saksofonisti Jouni Järvelä Groupissa sekä XL-yhtyeessä. Vuonna 2003 Pori Jazz nosti hänet festivaalin nuoreksi taiteilijaksi.

Ensimmäisen Jazzliiton kiertueensa Nyman teki Anna-Mari Kähärän Orkesterissa vuonna 2003, ja on siitä lähtien kuulunut kiinteästi Kähärän yhtyeeseen. Jazzin saralla Nyman on tehnyt tiivistä yhteistyötä myös rumpali Anssi Nykäsen, basisti Timo Hirvosen, rumpali Jussi Lehtosen sekä kitaristi Tomi “Varre” Vartiaisen kanssa. Kotimaisen rockin alueella Nyman on vaikuttanut muun muassa Tekniikan ihmelapset -bändissä sekä Apulannan kiertuevahvistuksena.

Vuosien varrella Nyman on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin. Hyvä esimerkki on Keisarikunta -elokuvan soundtrack (Universal 2004), jossa Nyman johti orkesteria sekä soitti itse kitaraa. Laajamuotoisempia sävellyksiä hän on tehnyt esimerkiksi Tapiola Sinfoniettalle, Vaasan kaupunginorkesterille ja Kaartin soittokunnalle. Kitaran ohella pianoa sujuvasti soittava Nyman tuntuu ehtivän joka paikkaan: tällä vuosituhannella “musiikin kameleontiksi” kutsuttu monitaituri on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä. Klassinen musiikki taittuu myös Marzilta, sillä hänen viulukonserttonsa sai kantaesityksensä Tapiola Sinfoniettan konsertissa vuonna 2022 saaden erinomaiset arvostelut.

Marzi-Meininkiä

to 26.1. Lappeenranta-sali klo 19
Marzi Nymanin johdolla

Ohjelmassa Marzi Nymanin sävellyksiä ja sovituksia; mm. Pianokvintetto, Puhallinkvintetto, Finlandia, Studwater, Heroes

Liput 20 € täältä

Lisätiedot:

Intendentti – Lappeenrannan kaupunginteatteri
Milko Vesalainen
puh. 040 547 8706
milko.vesalainen(at)lappeenranta.fi