Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kaupunki etsii Galleria Pihattoon näyttelyiden järjestäjiä syksylle 2024 ja alkuvuoteen 2025 – haku vuokravapaaseen tilaan on avoinna 21.7. saakka
13.6.2024

Lappeenrannan kaupunki etsii Galleria Pihattoon näyttelyiden järjestäjiä syksylle 2024 ja alkuvuoteen 2025 – haku vuokravapaaseen tilaan on avoinna 21.7. saakka

Lappeenrannan kaupunki etsii omistamaansa Galleria Pihattoon näyttelyiden järjestäjiä syyskuusta 2024 aina helmikuulle 2025 saakka.

Kulttuurijohtaja Anu Talkan mukaan kaupunki haluaa Galleria Pihatossa osaltaan nostaa esiin paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita, vahvistaa kulttuuria elinkeinona sekä kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin.

– Käynnissä olevan Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodenkin hengessä haluamme tarjota Galleria Pihaton näyttelyitä järjestäville taiteilijoille vuokravapaana tilana. Näyttelyjä järjestävät taiteilijat voivat myös myydä omia teoksiaan näyttelyjen aikana. Näyttelyihin on yleisölle vapaa pääsy.

Keskustan läheisyydessä Lappeen vanhan Pappilan miljöössä sijaitsevaan galleriatilaan voi hakea näyttelyn järjestäjäksi 21.7.2024 mennessä, jonka jälkeen tehdään päätökset valinnoista. Haku tehdään täyttämällä sähköinen lomake.

Galleria Pihattoa voi hakea näyttelytilaksi kahdeksi viikoksi. Varausaikaan on sisällytettävä myös näyttelyn rakennukseen ja purkuun kuluva aika.

Valinnoissa arvioidaan sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Etusijalla ovat ammattitaiteilijat.

Tila on vuokravapaa toimijalle edellyttäen, että toimija vastaa tilan valvonnasta Galleria Pihaton aukioloaikoina. 

Näyttelytoiminnan lisäksi kaupunki vuokraa galleriatilaa myös yksityistilaisuuksia ja pääsymaksullisia tilaisuuksia varten, jolloin vuokran suuruus riippuu tilaisuuden luonteesta.

Lisätietoja:

Galleria Pihaton toiminnasta ja käytänteistä:
Anu Talka, kulttuurijohtaja
Puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi

Näyttelyhausta:
Tuulia Ahokas, Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori
Puh. 040 844 0252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi
(tavoitettavissa 18.6. saakka ja 1.7. alkaen)