Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden loppukesän ja alkusyksyn kulttuuritupsahdukset on nyt valittu
24.6.2024

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden loppukesän ja alkusyksyn kulttuuritupsahdukset on nyt valittu

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi tuottaa kaupunkilaisille avoimia ja ilmaisia kulttuurisisältöjä. Nämä valitut kulttuurisisällöt on nimetty kulttuuritupsahduksiksi, ja Unelmavuoden 2024 kunniaksi niitä voi kokea vuoden aikana ympäri Lappeenrantaa.

Kulttuuritupsahdusten kolmannessa haussa hakemuksia saatiin kaikkiaan 32. Kulttuuritupsahduksia valittiin toteutettavaksi yhteensä 7 kappaletta. Hakemuksia arvioitaessa kiinnitettiin huomiota sisällön soveltuvuuteen, kiinnostavuuteen, toteutuksen edellytyksiin, olemassa oleviin toteuttajan referensseihin sekä ammattimaisuuteen. Lisäksi valintoja tehtäessä huomiotiin taiteen lajien ja kohderyhmien moninaisuus sekä toteutusten sijoittuminen eri puolille kaupunkia. Valinnan ehtoina oli myös maksuttomuus kävijälle ja turvallisemman tilan periaatteiden noudattaminen.

Seuraava ja samalla viimeinen Kulttuurin unelmavuoden kulttuuritupsahdushaku on auki 1.8.–31.8.2024 ja toteutuksia etsitään ajalle 1.10–31.12.2024.

Luvassa maalausta, tanssia, työpajoja ja musisointia ympäri kaupunkia

Tupsahdukset alkavat Matalan kynnyksen maisemamaalauskurssilla. Sään suosiessa kurssi järjestetään Vilkjärven kylätalolla osoitteessa Salmelantie 10 sunnuntaina 14.7. klo 9–17. Jos kyseisenä päivänä on sateista, kurssi siirtyy seuraavalle sunnuntaille 21.7. klo 9–17. Mikäli myös jälkimmäisenä päivänä sataa, maalaaminen siirretään sisätiloihin, jolloin mallina käytetään valokuvia.

Lappeenrannan Hiekkalinnalla järjestetään MegaFunk – tanssiteos ja osallistava työpaja. Tanssiteos ja työpaja toteutetaan Hiekkalinnalla sunnuntaina 21.7. klo 10.30.

Lappeenranta Beach Party ilahduttaa asukkaita ja matkailijoita Myllysaaressa keskiviikkona 31.7. klo 15–21.

Lauritsalan Visan tanssiryhmien ulkoilmanäytös Hei, myö tanssitaan! esitetään
kansalaistorilla lauantaina 7.9. klo 15.30 ja klo 17.00 Lappeenrannan Kesäteatterilla.

Kilkatteluillat – Kokeelliset Jamifestit järjestetään Uus Hoi Siellä torstaina 19.9. ja perjantaina 20.9. klo 15–18 ja klo 20–23.

Galleria Pihatossa kuullaan Kesästä syksyyn -konsertti sunnuntaina 29.9. klo 15.
Silla Pöyry, laulu & Kinos-kvartetti
Kaisa Kuvaja, viulu
Marjukka Pola, viulu
Tiinapriitta Savela, alttoviulu
Sanna-Kaisa Ruoppa, sello

Jälkiä savessa – kaikille avoin keramiikkatyöpaja järjestetään lauantaina 28.9. klo 10–15 Taidelaboratoriossa, Armilan vanhalla paloasemalla.

Lisätietoja:

Tuulia Ahokas, Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori
Puh. 040 844 0252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi