Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi tuo kauppakeskus IsoKristiinaan Unelmakulman – Sinustako toteuttaja?
5.2.2024

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi tuo kauppakeskus IsoKristiinaan Unelmakulman – Sinustako toteuttaja?

Unelmakulman toimintaa kokeillaan aluksi 1.3.–31.5.2024, jonka jälkeen katsotaan jatkoa.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 on alkanut. Unelmavuosi tuo kulttuuria ja tapahtumia lähemmäs asukkaita monin tavoin. Nyt Kulttuurin unelmavuosi rantautuu myös IsoKristiinaan. Kauppakeskuksen 2.kerrokseen on rakenteilla “Unelmakulma”, joka on tarkoitus avata maaliskuussa. Unelmakulma sijoittuu siis samaan kerrokseen kuin useat ravintolat ja esimerkiksi Lappeenrannan pääkirjasto Kirjastiina. 

– Seuraavaksi kartoitamme kulttuuritoimijoista kiinnostuneita yhteistyötahoja, joilla olisi tuoda IsoKristiinan Unelmakulma-tilaan ohjelmistoa ja kulttuuritoimintaa, kertoo Lappeenrannan unelmavuoden hankekoordinaattori Anni Pellikka.

IsoKristiinan keskuspäällikkö Matti Sinkko iloitsee siitä, että Kulttuurin unelmavuosi näkyy myös kauppakeskuksessa.

– IsoKristiina tarjoaa Lappeenrannan sydämessä elämyksiä osana Kulttuurin unelmavuotta 2024. Keskus on keskeisellä paikalla Lappeenrannassa ja toimii paikallisten yhteisöllisenä olohuoneena, joten sen tarjoama 2. kerroksen tila toimii oivana paikkana monipuoliselle kulttuuritoiminnalle ja ohjelmalle, Sinkko sanoo.

Unelmakulmassa voi toteuttaa Kulttuuritupsahduksen tai pop up -toimintaa

Unelmakulma on tyhjä tila, mikä tekee siitä monien mahdollisuuksien tilan.

– Unelmakulman kulttuurisisällön toteuttaja tuo tilaan siis mukanaan kaiken sisällön ja sisustuksen, Pellikka selventää.

Tila on toimijoille maksuton. Toimija vastaa esillepanosta ja toiminnan toteutuksesta sisältäen kalustuksen, tekniikan ja tarvittavan tarpeiston. Toimija vastaa valvonnasta tilan aukioloaikoina ja toteutus on kokonaisuudessaan toimijan omalla vastuulla. 

Tilassa on mahdollista järjestää maksullista pop-up toimintaa, näyttelyitä, esityksiä ja toiminnallisia työpajoja. Vain mielikuvitus on rajana.

Kulttuurin unelmavuoden aikana järjestetään kulttuuritoimijoille avoimia hakuja kulttuuritupsahdusten tuottamiseen. Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 mahdollistaa osallisuuden kokemuksen kaikille. Se tarkoittaa kaupunkilaisten toiveiden mukaisia uusia, saavutettavia kokeiluja. Kulttuuritupsahdukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia. Seuraava Kulttuuritupsahdushaku on auki 29.2. asti. Lisätietoa hausta täältä: Tarjoa sisältöä Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoteen: Kulttuuritupsahdus-haku huhti-kesäkuulle on auki 29.2. asti - Lappeenranta

– IsoKristiinan Unelmakulmassahan voi toteuttaa esimerkiksi Kulttuuritupsahduksen. Unelmakulma tarjoaa keskeisen paikan kaupungilla kulttuurisisällön toteuttamiseen.

Pellikka toivoo kiinnostuneilta yhteydenottoja ja ehdotuksia Unelmakulmaan 15.2. mennessä. Kokoamme nyt tahot, joilla olisi kiinnostusta tuoda tilaan ohjelmistoa ja kulttuuritoimintaa ajalle 1.3.-31.5.2024. 

Lue lisää Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodesta 2024: www.lappeenranta.fi/kulttuurinunelmavuosi.

Lisätiedot:

Anni Pellikka, Hankekoordinaattori - Kulttuurin Unelmavuosi 2024,
Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 559 0710
sähköposti: anni.pellikka@lappeenranta.fi

unelmakulma kartta.png