Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenranta juhlii koko elokuun – festivaalihenkisten juhlaviikkojen alustava ohjelma julkaistu
8.5.2024

Lappeenranta juhlii koko elokuun – festivaalihenkisten juhlaviikkojen alustava ohjelma julkaistu

Lappeenrannan kaupunki täyttää tänä vuonna 375 vuotta, ja sen kunniaksi lappeenrantalaiset ja matkailijat pääsevät nauttimaan koko elokuun ajan juhlaviikkojen ohjelmasta. Juhlaviikoilla kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille lappeenrantalaisuutta, paikallista osaamista ja lappeenrantalaista yhdessä tekemisen henkeä.

Pääasiassa linnoituksen ja sataman alueella järjestettävillä festivaalihenkisillä juhlaviikoilla on ohjelmaa laidasta laitaan, ja alustava ohjelma on nyt julkaistu. Juhlat käynnistetään kilvoittelun merkeissä, kun Suomen vahvimmat miehet ja naiset kilpailevat tämän vuoden titteleistä Katariinan torilla 3.–4.8.

Viikot jatkuvat lappeenrantalaisille tuttujen esiintyjien, tapahtumanimen ja musiikkilajien merkeissä 7.8., kun Jouni Hynynen ja Antti Hyyrynen esiintyvät satamatorin lavalla RakuunaRockissa.

Lappeenrannan 375-syntymäpäivien pääpäivää vietetään 10.8. linnoituksessa. Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Riikka Hjelt riemuitsee juhlapäivän ohjelmasta.

– Juhlapäivän ohjelma on koottu vahvasti sillä ajatuksella, että jokainen varmasti löytää sieltä jotain itseään kiinnostavaa – valinnanvaraa on. Tarjolla on muun muassa paljon tanssia, teatteria ja kovia nimiä esiintyjissä, kuten Kolmas Nainen, Isaac Sene ja lappeenrantalaislähtöinen Nuppu Oinas.

Juhlapäivän jälkeen 11.8. syvennytään elokuvien maailmaan. Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 tarjoaa juhlaviikkojen kunniaksi kolme ilmaista elokuvanäytöstä 11.8. linnoituksen juhlateltassa.

Kotimaista festivaalikenttää ensimmäistä kertaa vuonna 2019 järisyttänyt Kumaus-festivaali on tänä vuonna osa juhlaviikkoja ja tarjoaa jälleen yleisölle taidemusiikin yllätyksiä Lappeenrannassa. Omaleimainen ja maailmanluokankin mittakaavassa ainutlaatuinen tapahtuma viihdyttää musiikin ystäviä 14.–18.8.

Juhlaviikoilla ei ole unohdettu Suomen karkkipääkaupungin perinteitä. Koko perheen makeaa Mariannen synttäriä vietetään 15.8. Pusupuistossa. Fazerin kanssa yhteistyössä järjestettävässä tapahtumassa on luvassa ohjelmaa ympäri Pusupuistoa ja kesäteatterin lavalla. Tapahtumassa on mukana myös ruokatoimijoita ja ravintolapäivätyyppisiä kahvilapalveluja.

Kaupungin 375-vuotisjuhlia vietetään myös Viinijuhlien merkeissä. Tapahtuma järjestetään 15.–16.8. linnoituksessa.

Valtakunnallisesti laajaa suosiota nauttiva punkkiin, hardcoreen ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä tapahtumana 17.8. linnoituksessa. Ohjelma on tuttuun tapaan yhdistelmä punkkia, hardcorea, puhelaulua ja pieniä yllätyksiä, joista yksi on paluukeikan soittava paikallislegenda Kyre & Duunarit.

Juhlaviikot päättää lappeenrantalaisille ja Lappeenrannan ystäville tuttu kesän päätöstapahtuma Sataman valot, jota vietetään tänä vuonna yhden päivän sijasta kahtena päivänä 30.–31.8. 

Riikka Hjeltin mukaan juhlaviikkojen ohjelmaan voi hyvinkin tulla vielä lisäyksiä loppukevään ja alkukesän aikana.

– Kaupunki viestii mahdollisista ohjelmalisäyksistä, ja taustoittaa tarkemmin juhlaviikkojen tapahtumia vielä lähempänä juhlaviikkoja. Juhlaviikkojen ohjelmaan voi tutustua myös osoitteessa lappeenranta.fi/375

Juhlat järjestetään yhdessä

Lappeenranta 375 -juhlat järjestetään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa, mikä näkyy ohjelmassa ja toimintapisteissä alueella sekä erityisesti tapahtuman kumppaneissa.

– Haluamme, että koko Lappeenranta elää juhlaviikkojen aikana, ja että lappeenrantalaisten ohella myös matkailijat osallistuvat syntymäpäiväjuhlintaan. Viestimmekin juhlatarjonnasta GoSaimaan ja VisitFinlandin kanssa myös muille kuin paikallisille.

– Kaupunki vastaa samalla alueen festivaalinälkään ja tarjoaa lavan ja tapahtumainfran puolesta puitteet myös yhteistyökumppanien tapahtumille, Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman sanoo.

Juhlaviikkojen yhteistyökumppaneina mukana ovat muun muassa OP Kaakkois-Suomi ja Lappeenrannan Energia.

– Olemme ilolla mukana juhlavuodessa ja mahdollistamassa linnoituksessa järjestettäviä juhlakonsertteja, joihin kaikilla on avoin pääsy. Maakuntamme elinvoima on meille ensiarvoisen tärkeää. Olemmekin aktiivisesti mukana tukemassa paikallisia tapahtumia, jotta täällä olisi ihmisten hyvä asua ja olla, toteaa OP Kaakkois-Suomen viestintäpäällikkö Anna-Leena Kaarna.

Lappeenrannan Energian asiakkuus- ja digipalvelujohtaja Sami Pesonen iloitsee niin ikään yhteistyöstä.

– Meille on tärkeää edistää yhdessä eri sidosryhmien kanssa monimuotoisesti koko Etelä-Karjalan alueen elinvoimaa ja luoda osaltamme entistä parempia edellytyksiä alueen asukkaiden hyvinvoinnille.

– Yhteistyökumppanuus juhlaviikoilla tukee tätä kehitystä. On hienoa, että Lappeenrannan kaupunki on rakentamassa monipuolista ohjelmaa juhlaviikoille useiden eri toimijoiden kanssa. Lappeenrannassa on hienot puitteet, joihin rakentaa kesätapahtumia tukemaan myös alueen matkailun kehittymistä.

Lisätietoja:

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi (tavoitettavissa 13.5. alkaen)

Meri-Ellen Pystynen, tapahtumatuottaja
puh. 040 687 7462, meri-ellen.pystynen@lappeenranta.fi