Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lukioteatterin suurmusikaali Young Blood – Fairytale in two Acts on yli 60 lappeenrantalaisen nuoren taidonnäyte
14.5.2024

Lukioteatterin suurmusikaali Young Blood – Fairytale in two Acts on yli 60 lappeenrantalaisen nuoren taidonnäyte

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkauden 2024 viimeisenä ensi-iltana nähdään lukioteatterin suurmusikaali Young Blood – Fairytale in two Acts, joka saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä perjantaina 17.5. klo 19. Martta Jylhän käsikirjoittama näytelmä nähdään ensimmäisen kerran musikaalina, jonka musiikin on säveltänyt Henna Helasvuo. Sirpa Riuttalan ohjaaman musikaalin tähtinä loistavat lähes 60 lappeenrantalaista tanssivaa, laulavaa, soittavaa ja näyttelevää nuorta. Lyseon lukioteatterin ja kaupunginteatterin välisen yhteistyön lisäksi produktiossa ovat ensi kertaa mukana myös Saimaan ammattioppilaitos Sampon hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat.

Young Blood on nuorten tekijöidensä taidonnäyte, joka tempaa katsojan mukaansa heti ensi sävelistä alkaen ja vie lumoavaan Mycelium Cityyn, missä unelmat kietoutuvat todellisuuteen. Näytelmän keskiössä ovat Angel, Daisy ja Sky - sydänystävät, joiden tiivis porukka joutuu koetukselle uuden oppilaan, Lunan saapuessa kaupunkiin.

Ohjaaja Sirpa Riuttala kertoo, että Young Blood on utopia paremmasta todellisuudesta. Se on draama suurista tunteista, kasvukivuista ja ystävyydestä kuorrutettuna glitterillä ja keijupölyllä.

Näytelmä yhdistelee fantasiaa universaaleihin nuorten kokemuksiin. Se käsittelee kuvittelemisen voimaa ja kysyy, voiko tarinoiden ja utopioiden avulla selviytyä, Riuttala kuvailee.

Kantaesitys musikaalina

Aiemmin vain Teatterikorkeakoulussa esitetty näytelmä saa kantaesityksensä musikaalina, jonka musiikin on säveltänyt Henna Helasvuo. Helasvuo kertoo, että musiikillisesti häntä inspiroi laulumelodiat ja minimalismi sekä suomalaiset esikuvat, kuten Jukka Linkola ja PMMP.

Oman musiikin kuuleminen näin suuren työryhmän toteuttamana on todella harvinaislaatuinen tilaisuus, ja jo sen ajatteleminen ennakkoon aiheuttaa ihanaa jännitystä!

–Tämä produktio on minulle myös siinä mielessä todella erityinen, että oma taipaleeni musiikaalisävellyksen parissa on alkanut nimenomaan koulu- ja lukiomusikaalien kautta, Helasvuo paljastaa. 

Lappeenrannan kaupunginteatterin Suurella näyttämön tähtinä loistavat lähes 40 lahjakasta laulavaa, tanssivaa ja näyttelevää Lyseon lukioteatterin lukiolaista sekä orkesteri, jossa soittaa lähes parikymmentä lukiolaista. Musiikin harjoituksesta ja johdosta esityksissä vastaa musiikinopettaja Lea Kaijansinkko ja musikaalin koreografioista Anu Itkonen. Apulaisohjaajana toimii Lappeenrannan Lyseon lukiossa äidinkieltä ja teatteria opettava Susanna Kauppi.

Mycelium Cityn lumoavan näyttämökuvan on luonut skenografi Samuli Halla ja valosuunnittelija Antti Helminen. Värikkäät puvut ovat Päivi Hanttu-Lindströmin käsialaa. Myös puvustuksen valmistuksessa ja näytelmän markkinointi-ilmeen suunnittelussa nähdään nuorten lukiolaisten kädenjälkeä.

Taianomaiset maskeeraukset ja kampaukset ovat suunnitelleet Saimaan ammattiopisto Sampon hius- ja kauneudenhoitoalan toisen vuosikurssin opiskelijat yhteistyönä. Esityksissä maskeerauksista vastaavat neljä Sampon opiskelijaa, jotka suorittavat produktion aikana teatterilla työharjoittelujaksoaan.

 

Martta Jylhä

Young Blood – Fairytale in Two Acts

Ensi-ilta 17.5.2024 Suurella näyttämöllä¨

Tervetuloa Mycelium Cityn lumoavaan maailmaan, missä unelmat kietoutuvat todellisuuteen ja ystävyys kohtaa koettelemukset. 

Martta Jylhän ja Henna Helasvuon kynästä syntynyt teos tempaa mukaansa heti ensimmäisistä sävelistä alkaen. Ole mukana, kun Lappeenrannan Lyseon lukioteatterin lahjakkaat nuoret herättävät Mycelium Cityn eloon keijukaisrooleissaan. Luvassa on glitteriä, draamaa ja suuria, nuoria tunteita!

Tarinan keskiössä ovat Angel, Daisy ja Sky - sydänystävät, joiden porukka joutuu koetukselle uuden oppilaan, Lunan, saapuessa kaupunkiin. Mutta onko Mycelium City edes totta? Voiko olla olemassa paikkaa vailla hankalia tunteita? Young Blood kertoo kuvittelun voimasta, tunteiden - ikävienkin - välttämättömästä kohtaamisesta ja siitä, että ketään ei pitäisi jättää selviämään yksin.

Tämä musikaali on matka sydämeen, joka sykkii nuoruuden ja unelmien tahtiin. Sirpa Riuttalan ohjaama ja Henna Helasvuon säveltämä kantaesitys ei jätä ketään kylmäksi. Se on pinnalta katsoen hauska ja kevyt kuin keijun siivenisku.  Se on värikylläisen puvustuksen ja vahvan maskeerauksen taidonnäyte. Pinnan alla virtaa nuori veri sakeana ja tummin sävelin. Young blood on utopia paremmasta todellisuudesta. Se on manifesti kuvittelun voiman puolesta.

 

Liput 15–25 €

Esityskalenteri:

TO 16.5. klo 19 Ennakko
PE 17.5. klo 19 Ensi-ilta
LA 18.5. klo 13 ja 19
TI 21.5. klo 13 ja 19
KE 22.5. klo 13 ja 19
TO 23.5. klo 13 ja 19
PE 24.5. klo 13 ja 19
LA 25.5. klo 13 ja 19

Lue lisää: Young Blood - lukioteatteri - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)