Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Magic by Christmas tuo joulun taikaa keskelle Lappeenrantaa la 19.11.
14.11.2022

Magic by Christmas tuo joulun taikaa keskelle Lappeenrantaa la 19.11.

Lakes ry:n perinteinen Magic by Christmas -tapahtuma tuo Lappeenrannan keskustaan ohjelmaa koko perheelle la 19.11. koko päiväksi. Pääministeri Sanna Marin pitää puheen klo 10 Kauppakeskus Galleriassa ja päivä huipentuu perinteiseen ilotulitukseen kaupungintalon edustatorilla. Kaupungin jouluvalot sytytetään sopivasti edellisenä päivänä, perjantaina 18.11.

Magic by Christmas – joulun taikaa keskellä kaupunkia -tapahtumassa voi myös seurata Tonttupolkua. Tonttuja voi käydä etsimässä keskustan ihastuttavissa kohteissa omaa tahtia ja nauttia samalla joulun tunnelmasta. Esimerkiksi Kauppakadulla sijaitsevassa Vallongon jäätelöpuodissa etsitään jäätelötonttua klo 10–17.Joulupukki ja -muori.

Kaupunkikeskustan kaupoissa, kauppakeskuksissa ja Kauppatorilla on myös päivän aikana paljon ohjelmaa ja tarjouksia koko perheelle. Esimerkiksi Taidekeskus Idässä on joulumyyjäiset sekä viulisti Matias Kontulan esitys klo 16. Koko ohjelman löydät täältä.

Kauppakeskus Gallerian joulunavaus – pääministerin puhe, Metku-kuoro, Kuutin joulukortteja ja tonttujen askartelupaja

Kauppakeskus Gallerian oma joulunavaustapahtuman ohjelma alkaa klo 10 kun pääministeri Sanna Marin avaa joulun ja Metku-kuoro esiintyy.

Tonttujen askartelupaja pyörii kauppakeskuksessa klo 11–15 ja H & The Jammers showtimen esitys nähdään klo 13. Kauppakeskuksen ihana Kuutti jakaa joulukortteja klo 11, 12, 13 & 14 ja paikalla on myös itse Joulupukki.

Katso Kauppakeskus Gallerian joulun avauksen ohjelma ja lisätiedot täältä.

Kauppakeskus IsoKristiina – Muumeja, Joulupukki ja tarjouksia ravintoloissa

Kauppakeskus IsoKristiinassa pääsee tapaamaan Muumeja Pikku Myyn ja Muumipeikon Talvikarkelot -esitys ilahduttaa klo 12, 14 & 15 K-kerroksessa. Muumien esitysten välillä Tonttu jakaa tonttulakkeja 250 ensimmäiselle ja Joulupukki on tavattavissa myös IsoKristiinassa, pukin pisteellä 1. kerroksessa klo 12–16.

Useassa kauppakeskuksen ravintoloissa saa lauantaina glögiä ja jopa kuohuvaa. Katso kaikkien IsoKristiinan ravintoloiden tarjoukset Lakesin verkkosivuilta löytyvästä ohjelmasta.

Pääkirjasto Kirjastiinassa on tarjolla ohjelmaa perheille koko päivän 

Kaupungin kirjastosta löytyy ohjelmaa Magic by Christmas -tapahtuman yhteydessä klo 10–15.

11.30–12 Kimpisen koulun musiikkiluokka 5M esittää kirjastossa joululauluja opettaja Hanna Hyvärisen johdolla.

Kennelliiton lukukoirat ja Lappeenrannan kaverikoirat tonttuilevat paikalla ja kertovat toiminnastaan 12.30–13.30 Kokoustila Paulissa. Tervetuloa rapsuttamaan!

Monitoimisali Ollissa järjestetään joulukorttipaja lapsille klo 12–14. Maksutonta joulukorttipajaa ohjaavat graafikko Tarja Helimo ja Rita Pulkkinen. Mukaan mahtuu enintään 20 osallistujaa ja vanhempi voi tulla mukaan auttamaan lastaan. Paja sopii +5-vuotiaille. Paikalla on maskisuositus.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen: paivi.oikkonen@lappeenranta.fi. Vapaita paikkoja voi myös piipahtaa kysymään paikan päällä!

Pääkirjastosta löytyy koko päivän ajan jouluinen satusuunnistus: “Joulupukin hävinnyt mielikirja”, jossa selvitetään tehtävärasteja ja palkintojakin luvassa.

Päivällä voi nauttia italialaista jäätelöä, glögiä ja valoteosten loistoa

Magic by Christmas -tapahtuman aikaan Kauppakadulla on auki klo 10–17 Gelateria Marina Vallongo. Myynnissä artesaanijäätelöä, tiramisua ja glögiä. 

Toivon Ikkuna Maailmalle – seurakunnan kauppa Valtakadulla on auki klo 10–14. Paikalla on glögi- ja piparitarjoilu. Kaupan edessä nähdään pienimuotoinen näytelmä klo 11 ja 13 nimeltä ”Joulun taikaa”. Luvassa on myös pientä jouluista askartelua sekä ilmapalloja.

Ilotulitus.

Metkun Loistopuisto Keskuspuistossa hehkuu taas. Taiteen lisäksi paikalla on heijastinpuu. Hae kuvataidekoulun, MLL:n ja Metkun puista heijastin itsellesi, ja tuo vanha heijastin kiertoon. Lasten tekemiä heijastimia ja taidetta nähdään Loistopuistossa aina tammikuulle 2023 saakka.

Keskustassa laulua, kaupunginjohtajan tervehdys sekä ilotulitus

Keskustan ohjelma alkaa Oleksilla aamupäivällä, kun Norppa-patsas “tonttuhatutetaan” klo 11. OmaSp:n Norppa-hahmo ilahduttaa perheen pienimpiä Säästöpankin edustalla aamupäivällä klo 11. Paikalla on myös arvonta.

Valtakadulla Kahvila Luovuudessa on tarjolla jouluisia makuja ja kaupasta sydämellä valittuja lahjoja. Lauantaina kävijöiden kesken arvotaan herkkuhetki kahdelle.

Joulupukki ja Joulumuori ovat tavattavissa kaupungilla päivän mittaan seuraavina aikoina: klo 11 Kävelykatu Oleksilla, klo 12–13 Kauppatorilla, klo 14–15 Taidekeskus Idässä sekä klo 15–16.15 Kansalaistorilla.

Illan ohjelma on seuraava: klo 15.50 joululaulun esittää upea Sonja Salla. Klo 15.55 kuullaan Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan joulutervehdys. Päivä huipentuu klo 16 ilotulitukseen kaupungintalon edustatorilla.

Katso koko ohjelma täältä.

Lisätiedot:

Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry
Johanna Ruotsi
puh. 044 337 6060
johanna.ruotsi@lakesry.fi