Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Näyttelijä Antti Saarikallion Lappeenranta: frisbeegolfratoja, yhteisöllisyyttä ja rauhaa
27.12.2022

Näyttelijä Antti Saarikallion Lappeenranta: frisbeegolfratoja, yhteisöllisyyttä ja rauhaa

Antti Saarikallion voi bongata niin Lappeenrannan kaupunginteatterin lavalta kuin Myllysaaren avannosta. Turusta itään saapunut näyttelijä nauttii kaupungissa erityisesti rauhasta, kävelyetäisyyksistä sekä lämpimästä työyhteisöstä.

Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijä Antti Saarikallio kertoo päätyneensä Lappeenrantaan töihin Facebookissa nähdyn työpaikkailmoituksen innoittamana. 

– Kävin koe-esiintymisessä Lappeenrannassa tammikuussa 2021 ja sain paikan. Valmistuttuani teatterikorkeakoulusta keväällä 2021 minulla oli siis työpaikka jo tiedossa, mikä oli huojentavaa.
Aloitinkin työskentelyn teatterilla seuraavana syksynä, Antti kertoo taustastaan. 

Lappeenranta ja sen kaupunginteatteri eivät olleet ennestään täysin tuntemattomia Turusta olevalle näyttelijälle vaan hän tunsi teatterilta etukäteen henkilökuntaa. Tutut kasvot ja tarinat helpottivat muuttoa uuteen kaupunkiin. 

2210_kotikaupunkini-lpr_antti-saarikallio_0063_web.jpg

Inspiraatiota kollegoista teatterissa ja kirjallisuudesta kahviloissa

Antti tuli tutuksi lappeenrantalaisille teatterin lavalta viimeistään viime keväänä. Hänen ensimmäinen pääroolinsa Lappeenrannan kaupunginteatterissa oli vallaton Mozart, helmikuussa 2021 ensi-iltaan tulleessa Amadeus-näytelmässä.  

Inspiraation ammattiinsa Antti kertoo saavansa kollegoistaan, joita hän kehuu vuolaasti. 

– He laukovat niin hyviä vitsejä, Antti nauraa.   

– Esimerkiksi nyt Suurella näyttömällä nähtävä draamakomedia Valmentajat – Dreamteam on projekti, jossa olen mukana pienessä roolissa. Olen siis saanut kunnian seurata, kun työkaverini näyttelevät, Antti kertoo. 

Antti kertoo saavansa inspiraatiota työhönsä kollegoiden lisäksi muun muassa elokuvista, sarjoista ja kirjallisuudesta. Myös musiikin näyttelijä kertoo inspiroivan häntä eri tavoin: tunnetasolla ja kehollisina kokemuksina.

– Elokuvissa ja sarjoissa katson erityisesti sitä, miten näyttelijät eläytyvät ja ilmaisevat itseään erinäisissä tilanteissa ja tunnetiloissa. Tarinoita lukiessa puolestaan erilaistan hahmojen tarinoihin ja kokemuksiin eläytyy eri tavalla kuin katsomalla sarjoja, Antti kertoo.

Kirjoja Antti nauttii vapaa-ajallaan mielellään Lappeenrannan kahviloissa, joiden tarjontaa kaupungissa hän kiittelee. Lukemisen lisäksi näyttelijä istahtaakin usein kaupungin kahviloihin myös kirjoittamaan päiväkirjaa. 

– Päiväkirjan kirjoittaminen auttaa pohtimaan omaa elämää. 

2210_kotikaupunkini-lpr_antti-saarikallio_0028_web.jpg

Saimaa helpottaa turkulaisen kaipuuta merelle myös talvella 

Lappeenrannan Antti kokee olevan hyvä paikka elää ja työskennellä. Hän katsoo elämää rennosti ja on viime vuosina pyrkinyt hakemaan elämäänsä yhä enemmän rauhaa. Lappeenrannassa Antti arvostaakin juuri kaupungin rauhallisuutta ja hyviä etäisyyksiä 

– Arvostan sitä, että täällä on luonto lähellä sekä hyvät liikkumismahdollisuudet. Tykkään 
Lappeenrannassa myös siitä, että voin kävellä töistä kotiin helposti, Antti kertoo. 

Turkulaislähtöiselle näyttelijälle meri ja vesistöt ovat lähellä sydäntä. Hänen perheellään on mökki Turun saaristossa. Saimaa helpottaa ainakin osittain kaipuuta meren rannalle, vaikka Suomen suurin järvi onkin Antille uusi tuttavuus. 

– Saimaa on hieman erilainen kuin meri, mutta on ihanaa, että järvi on tuossa ihan vieressä. 

Yksi Antin lempipaikoista Lappeenrannassa onkin Myllysaaren uimaranta, jossa Antti käy uimassa vuoden ympäri. Avannossa Antti kävi ensi kertaa kaksi vuotta sitten ja on nyt lajin harrastaja. 

– Olen käynyt avannossa säännöllisesti noin vuoden ajan ja uin läpi talven. 

Myllysaaren avantouintipaikka tarjoaakin avantouimiseen loistavat puitteet lämmitettyine portaineen ja pukukoppeineen. 

Kaupungin frisbeegolfradat ovat kovalla käytöllä 

Työ Lappeenrannan kaupunginteatterissa täyttää Antin kulttuurinälkää Lappeenrannassa riittämin.

Töiden vastapainoksi aktiivinen näyttelijä viettää vapaa-aikaansa paljon liikkuen. Antti kertoo treenaavansa aamuisin salilla ja käyneensä viime vuonna kiipeilemässä. Nyt hän on löytänyt uuden lajin ja pelaa frisbeegolfia työkavereidensa kanssa. 

– Lappeenrannassa on paljon hyviä frisbeegolfratoja. Olen viime aikoina tutustunut tähän lajiin kavereiden kautta ja innostunut siitä. 

Yhteisöissä näyttelijä arvostaa lämpöä ja aitoa kohtaamista 

Antti sanoo, että hänet on otettu Lappeenrannassa vastaan erittäin hyvin.  

– Etenkin työpaikalla on ollut todella lämmin vastaanotto heti alusta asti. Muutto uudelle paikkakunnalle ja asettuminen uuteen työyhteisöön jännitti etukäteen, mutta olen sujahtanut porukkaan helposti. 

Antti arvostaa yhteisöjen tarjoamaa lämpöä ja aitoja kohtaamisia ja sitä, että ihmiset kohtaavat toisensa ihmisinä. 

– Se tarkoittaa sitä, että saa olla keskeneräinen, jos on. Kohtaaminen on myös sitä, että kuuntelemme toisiamme, Antti kiteyttää. 

Antin tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoinna. Vastavalmistuneena näyttelijänä Antti toivoo saavansa kokemusta vielä muistakin työpaikoista ja eri työyhteisöistä. 

– Vaikka lähtisin täältä, toivon, että palaan takaisin, sillä teatterin työyhteisö on niin mahtava. Ajatus lähdöstä surettaa jo etukäteen.