Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Saimaa alkaa Lappeenrannasta: Hiekkalinna avautuu yleisölle 1.6.2024
30.5.2024

Saimaa alkaa Lappeenrannasta: Hiekkalinna avautuu yleisölle 1.6.2024

Tänä vuonna jo 21. kertaa nousevan Hiekkalinnan teema ja nimi syntyivät kaupunkilaisten yhteisvoimin. Saimaan rannan kaupungin asukkaat valitsivat Hiekkalinnan teemoittajaksi ja nimeksi: Lappeenranta – Saimaan sydän, englanniksi Lappeenranta – Heart of Lake Saimaa.

– Lähes jokaisella lappeenrantalaisella on muistoja ja mielikuvia Saimaasta, ja kyselyissä järvi nousee aina yhdeksi kaupungin tärkeimmistä vetovoimatekijöistä, sanoo Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman.

– Saimaan valloitus voi alkaa myös kirjaimellisesti Hiekkalinnalta, sillä siellä on mahdollista ilmoittautua erilaisiin tapahtumiin ja retkille sekä vuokrata välineitä järvellä liikkumiseen. Ja lapset voi Suomen makeimpana kesänä ottaa maksutta mukaan vaikka melomaan tai suppailemaan.

Kuten aiempinakin kesinä, Hiekkalinnan alueelta voi vuokrata muitakin välineitä, muun muassa retkeilyn perustarvikkeita, jotka auttavat matkailijoita liikkumaan luonnossa.

Hiekkalinnan avajaisia vietetään lauantaina 1.6.2024 ja ohjelmassa on muun muassa jättisaippuakuplia, Napu Papunen ja taikuri Halonen. Myös rakuunaratsukot ovat liikkeellä avajaisviikonloppuna. Ohjelma alkaa klo 10.00.

Kuluva vuosi on tapahtumien supervuosi Lappeenrannassa, sillä vuonna 2024 Lappeenrannassa vietetään Kulttuurin unelmavuotta ja Lappeenranta juhlii 375-vuotisjuhlavuottaan. Saimaan alueella vietetään myös European Region of Gastronomy -juhlavuotta. Juhlavuodet näkyvät ensi kesänä Hiekkalinnalla muun muassa kulttuuritupsahdusten muodossa. 

Näkemistä ja tekemistä

Tuttuun tapaan hiekkaveistosten äärelle tulee tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille kävijöille. Kaupungin matkailupalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo, että osa oheispalveluista on samoja kuin viime vuonna.

– Hiekkalinnan yhteistyökumppani Coinline Oy tuo taas käyttöön pomppulinnamaailman, josta löytyy useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja, Tuomaala sanoo.

– Myös Drakkar sport vuokraa kanootteja ja pyöriä Hiekkalinnan läheisyydessä.

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, joka ohjaa ja neuvoo matkailijoita Suomen makeimman kesän tarjontaan sekä vinkkaa eduista, joita kannattaa hyödyntää. Infosta saa myös esitteitä, karttoja sekä ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista ja tapahtumista.  

– Lisäksi on tarjolla päivittäisiä retkiä, joissa voi yhdistää melontaa, saunalauttailua ja pyöräilyä tai lähteä kalastamaan. Myös upeat Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin, Rahman sanoo.

– Viikko-ohjelman retket palvelut voi varata myös netissä. Aktiviteetit ovat ”takuulähtöisiä”, eli ne toteutetaan esimerkiksi sadesäästä huolimatta.

Uusina kohteina Hiekkalinnan alueella ovat Fazerin myymälä sekä 1.6. toimintansa aloittava kiertoajelubussi, joka kiertää noin 40 minuutin ajan ympäri Lappeenrantaa. Audiovisuaalisen tarinan avulla voi tutustua kaupungin värikkääseen historiaan ja pongata parhaimmat nähtävyydet. Katubussin merkatuilla pysäkeillä voi jäädä pois kyydistä ja tutkia ympäristöä ja jatkaa taas matkaa seuraavalla bussilla. Alle 6-vuotiaat matkustavat bussissa ilmaiseksi.

Lippuja myydään kaupungin matkailuneuvonnan pisteissä (IsoKristiina ja Hiekkalinna), joissa maksu onnistuu kortilla ja käteisellä. Bussin kuljettajalle maksu vain kortilla. 

Myös kaupunkipyörillä on helppoa kiertää ympäri kaupunkia.

Hiekkalinna on avoinna päivittäin 1.6.–25.8. klo 10–21.

Lisätiedot: 

Mirka Rahman, Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja, Lappeenrannan kaupunki  
Puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Antti Tuomaala, Asiantuntija – matkailu ja yrityspalvelut, Lappeenrannan kaupunki 
Puh. 040 065 8203, antti.tuomaala@lappeenranta.fi