Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Sataman valojen valohaaste kannustaa asukkaita osallistumaan yhteisölliseen valotaideteokseen
26.6.2024

Sataman valojen valohaaste kannustaa asukkaita osallistumaan yhteisölliseen valotaideteokseen

Lappeenrannan kesäkauden perinteisesti päättävä Sataman valot -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä tapahtumana 30.–31.8. satamatorilla ja Rantapuistossa.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Meri-Ellen Pystynen kannustaa asukkaita osallistumaan Kasinon puistoon ripustettavaan yhteisöllisen valotaideteoksen valmisteluun.

– Sataman valojen valohaaste on pysynyt suosittuna osana tapahtumaa. Asukkaat pääsevät nyt jo kuudetta kertaa osallistumaan kesän mahtavan päätöstapahtumamme tunnelman luomiseen omannäköisillä ja itse tehdyillä varjostimillaan.

Valaisimia on vuosien varrella tehty esimerkiksi maitopurkeista, kävyistä, kierrätyspulloista sekä kymmenistä toisiinsa liitetyistä hernekeittopurkeista.

– Kuka tahansa voi osallistua valohaasteeseen omalla varjostimellaan. Emme aseta toteutustavalle ja mielikuvitukselle rajoitteita, Pystynen sanoo.

Yhteisöllinen valotaideteos tekee ensiesiintymisensä Sataman valoissa, ja valaisee Rantapuistoa aina syyskuun loppuun saakka.

– Suosi kierrätystä ja rakenna varjostimesi mistä tahansa materiaalista, joka kestää syksyiset sääolosuhteet, Pystynen ohjeistaa.

Valoroikkia noudettavissa asiakaspalvelukeskus Winkistä 23.8. saakka

Valohaasteeseen voi osallistua lainaamalla valoroikan asiakaspalvelukeskus Winkistä sekä suunnittelemalla ja valmistelemalla varjostimen valoroikan yhteyteen. Lappeenranta Events -verkkosivuilta löytyy tarkempi ohjeistus myös siihen, miten valoteos kannattaa pakata, jotta se säilyy ehjänä matkalla Sataman valoihin.

Valoroikkia on saatavilla rajoitettu määrä, ja niitä lainataan Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä 23.8. asti. Valmiita valaisimia otetaan vastaan Winkkiin keskiviikkoon 28.8. klo 16 saakka.

Lisätietoja:

Meri-Ellen Pystynen, tapahtumatuottaja
Puh. 040 687 7462, meri-ellen.pystynen@lappeenranta.fi