Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Tarjoa sisältöä Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoteen: Kulttuuritupsahdus-haku huhti-kesäkuulle on auki 29.2. asti
30.1.2024

Tarjoa sisältöä Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoteen: Kulttuuritupsahdus-haku huhti-kesäkuulle on auki 29.2. asti

Lappeenrannan kaupungin kulttuurin unelmavuoden 2024 puitteissa tuotetaan asukkaille pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia – eli kulttuuritupsahduksia.

Haemme nyt Kulttuuritupsahduksia keväälle ja alkukesälle aikavälille 1.4.–30.6.2024.

– Tupsahduksia voi toteuttaa missä päin kaupunkia tahansa, myös ulkoilmassa. Toteutustapoja ei rajata, niitä voivat olla esimerkiksi esiintymiset, osallistavat työpajat, tila- tai ympäristötaiteet tai kulttuuriperintöä vaalivat tapahtumat, kertoo Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden koordinaattori Nelly Hakkarainen.

– Tarkoituksena on mahdollistaa luovan alan toimijoiden ammatillista työskentelyä ja oman osaamisen esilletuomista sekä luoda matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia, jotka innostavat ihmisiä kulttuurin ja tapahtumien pariin. Tupsahduksen ohella voi markkinoida omaa tuotettaan tai palveluaan, Hakkarainen jatkaa.

Kymmenen kulttuurisisältöä valitaan käänteisellä kilpailutuksella

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 ostaa osaksi kevään ja alkukesän ohjelmistoa kymmenen 1000 euron kulttuurisisältöä. Hakijoina voivat olla luovan alan ammattimaiset toimijat: yksittäinen itsensä työllistävä taiteilija, yhdistykset, osuuskunnat ja yritykset. Haku toteutetaan käänteisen kilpailutuksen kautta. 1000 euron korvaus sisältää ALV:in, tuotanto- ja materiaalikustannukset, matkakulut ja mahdolliset muut kulut. Raha maksetaan toteutuksen ja raportoinnin jälkeen.

– Kulttuuritupsahduksen tarjoaja selvittää jo hakuvaiheessa suunnittelemansa toteutuspaikan käytettävyyden ja mahdolliset tilaan liittyvät kulut, jotka sisältyvät 1000 euron budjettiin. Arvio kustannusrakenteesta kirjataan hakemuslomakkeelle euromäärät eritellen, siten että summaksi tulee 1000 euroa, Hakkarainen selventää.

Maksuttomuus ehtona valinnalle

Tekijät valitaan hakemusten perusteella. Hakuaika on 1.2.–29.2.2024. Valinnoissa arvioidaan tasa-arvoisina osa-alueina sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteutuksen edellytyksiä, olemassa olevia referenssejä sekä toteuttajan ammattimaisuutta. Valinnoissa kiinnitetään huomiota myös ohjelmistoon kokonaisuutena, taiteenlajien ja kohderyhmien moninaisuuteen ja siihen, että sisältöjä on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Valinnan ehtona on sen maksuttomuus kävijälle/kokijalle. Tapahtumassa tulee huomioida yhdenvertaisuus ja noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille maaliskuun puoleen väliin mennessä.

Toteuttajien vastuulla on hakemuksessa ilmaistun konseptin toteuttaminen kokonaisuudessaan, sisältäen tuotannolliset tehtävät, tekijänoikeuksista huolehtiminen ja tarvittavien materiaalien valmistelu viestintää ja markkinointia varten. Tapahtumailmoitukset tulee julkaista Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin ja osallistujamäärät tulee ilmoittaa raportin yhteydessä. Kulttuuritupsahdukset näkyvät Lappeenrannan kaupungin viestintäkanavilla. Valitut Kulttuuritupsahdusten toteuttajat saavat tarkemmat ohjeet.

Tervetuloa mukaan rakentamaan Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta kanssamme! Hae mukaan tästä to 1.2. alkaen: https://formbox.fi/e-form/fi/LPR/9f03382e65

Lisätiedot:

Tuulia Ahokas, Hankekoordinaattori – Kulttuurin unelmavuosi 2024, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 8440252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi